Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

cracked crashed

assalamualaikum.

.cracked.crashed.
cracked :( final is just around da corner and i wonder how to face this whole week , next week and next  next week. seriously..something really crack ma head.

.programming-techniques.
let me know why kami mesti amik diz subject :( oooohhh . sgt lah menjengkelkan ok. really susah nak stdy benda nie. dah la next week, ada test :( still blom faham. pastu paper final gik ==' feel like wanna cry cry cry . aaaaahh. i hope next sem, programming akn mnjdi lebih mudah&mudah. atau sy akan lebih cpt faham&faham. lelah mcm nie.


but i not going to give up ! yeahh. be strong and try more harder&harder. 
MIRACLE IS ANOTHER NAME FOR "HARDWORK"
anyway, i wish everybody GOODLUCK for our final exam. score the best yeah

xoxo
emysya :)

keluarga baru

Assalamualaikum wbt :) hello smua. okay menulis lagi untuk tidak termiss kenangan2 yg terukir dalam hidup nie. haha. hari ni ckp pasal kehidupan sbgi STUDENT :) student? dah lama ba sda jadi student tapi ni kali dah jadi MAHASISWI :) 

kehidupan kat sini tak byk beza dgn matrik , mungkin cuma dari sgi kebebasan .. di sini lebih bebas terbang.. n kalau iman x kuat mmg terbang terus laa! kena pandai2 jaga diri la kan? UMP ? bagi aku uni yg cukup bagus suda untuk aku wlupun ada jg kekurangan~ 

kat sini.. kawan ? kurang mmg kurang. mungkin baru lg kot. tp bg aku kat sini aku dah ada family sendiri. dak borneo :) mmg best . rasa mcm family sendiri. 

kawan2 dak borneo :) ni ja kawan2 yg sama gila, sama otak, sama semuanyaaa. kami nda kisah org pggl kami duduk atas pokok ka apa ka.  yg penting kami happy :)









jujurnya. aku rindu keluarga. suasana rumah. rindu sabah. tapi , mungkin kali ini lebih tabah =) 4years to go emy! mesti kuat :)



new chapter

assalamualaikum.  :)  its been a long time i didnt post here.. miss you bloggie :p

new chapter. new life. make friends. new family.
firstly , i wanna thanked Allah for everythings. thank you bg sya peluang tuk sambung blajar lagi, terima kasih  bg sya peluang untuk terus menimba ilmu.

dah seminggu lebih kat sini. almost 2weeks ! its suppose to be 3 weeks. bt sa x dtg minngu induksi siswa oleh sebab tk dpt d elakkan :) 2weeks kat sini apa yg sa boleh ckp not bad . taklah teruk macam kat matrik. xdalah nangis2 mau balik KK . but still, saya org biasa jak, mestilah rasa rindu tu ada :) rindu mama , bapa , nick, kak boo , ika and ofkos egy :) and miss smua family besar saya, M.F.A !

and im really bersyukur sbb Allah sediakan sy kawan baik since KML lgi kat UMP nie, Nadzirah Ansian and Nur Farah Hanim Johari :) dorang ni dah mcm family saya . tanpa dorang ni sunyilah hidup sy kat sini. kawan2 semenanjung pun baik2 belaka :) but mungkin its hard for me to MASUK dgn cepat to their surroundin…

Futher Study Lagi !

assalamualaikum semua :)

wahh. lama betul tak update blog . heheeh. sebelum tu, sa mau ucapkan SALAM RAMADHAN :) ramadhan kareem! skg dah hari ketiga berpuasa , Alhamdulillah smuanya okay dan best . ohyah sebelum sy terlupa, pada 13july hari tu dah keluar result UPU tuk semua lepasan Matrik/STPM/STAM/Diploma . Alhamdulillah, seperti biasa permohonan saya diterima. Terima Kasih Allah. Alhamdulillah dapat second choice saya.


pertama sekali time dapat ni rasa bersyukur sangat. bukan senang nak dpt tmpt kat IPTA ni. dari 6oribu org yg apply , kita kena fight . tahun ni cuma 30ribulebih org jak yg dapat . Alhamdulillah, sy salah seorang drpadanya. terima kasih Allah. Akhirnya, officiallynya aku keluar dari Science Stream. aku dah tinggalkan chemistry secara total. itu yang pasti lah :p mungkin ramai tertanya2 kenapa aku taknak amik engineering? jawapan aku, aku dah cuba , dah panjang jalan aku amik, tapi Allah lebih mengetahui akhirnya UPU menentukan aku sambung dalam bidang yg betul2 aku …

frustated

dalam dunia ni, orang pernah cakap bila kita ada kawan , kawan tu lawan. tapi ada juga cakap kawan itu umpama keluarga kita sendiri. jadi sekarang persoalannya siapa sebenarnya kawan? 
aku pun taktau macammana mau tafsirkan pengertian kawan or sahbaat yg sebenar. bg aku kawan ni tmpt kita share suka kita. kalau duka tu maybe ada orang mau jg share ada yg x mau. for me once kita dah set a friendship with someone2 tu and jadikan dia BFF *BEST.FRIEND.FOREVER* kononnya, kita mmg akan trust , sayang , appreciate dia even sometimes kita tak tunjukkan pun semua rasa tu. sahabat juga bagi aku adalah sebahagian daripada family aku sendiri. itu bagi aku la, but dont know plak perception orang lain. but still aku tetap letakkan satu dlm kepala aku.. jgn terlampau percaya orang even dia tu kawan baik kita bukan mau think negative dgn orang tp berhati-hati. bukan smua hati orang kita boleh jangka kan? pastu kadang-kadang orang pun boleh berubah. banyak andaian. so, pesanan penaja disini, HATI HATI…

the story goes on

assalamualaikum smua :) its been a long time sa tidak update sini kan! rindu sama c bloggie ni tauu . yeah, feeling2 mau update tu mmg ada cuma xda idea nak tulis apa walaupun sebenarnya banyak cer maw cer :D hari ni 26 june adalah genap dua bulan selepas last paper time final exam kat matriculation dulu. seriesly rindu plak kat matrik tetiba2 .. huuu~ rindu kawan2. benci senarnya mau cer sal rindu tp siyes rindu smua orang . aishh, but the story of my life still go on kan? so, lalui jak la ! :D


but for your information guys , saya dah dpt kerja :D jadi secretary pacik saya for his bussiness. yeah. most of the time saya byk menaip. it shud called as clerk la kan? so wateva la yg pntg kerja. HAHA. stakat ni alhamdulillah dapat juga buat smua kerja yang di bagi but seriously can't wait for the gaji. HAHA. T.T apalah sa ni :")

actually tak tau mau update apa. i just want to write something, arghhhh . i can't even express my feelings now . actually, i feel wanna cry and I mis…

sehari bersama mereka

seperti yang dirancang , alhamdulillah, pada tarikh seven.june.2012 saya ika dan egy telah berjaya meloloskan diri untuk berjoli di KK. joli? sebenarnya tak juga sebab lebih kepada pengurusan sambil berjoli. erk? sebab pada hari ni la saya kena pegi pejabat post laju music's centre bank . erk. belum campur sesi pertemuan bersama rakanrakan :D

okay. terus terang perjalanan hari ni banyak sangat dugaan. saya hampir bunuh langgar orang, saya hampir eksiden, saya hampir takdpt onkan kreta, saya hampir . smua kehampiran tlh berlaku . smpi saya ckp dgn my cuzzy , adventre sgt perjalanan hari ni. namun, alhamdulillah smua okayy , kami selamat sampai dan pulang kerumah. kepada pacik yang saya hampir langgar tu. Maaf pacik, saya tahu semangat roh pacik dah terbang ke langit sebab saya reverse laju sangat. HAHA. and kepada pacik dan macik yang tolong saya kat karamunsing, terimakasih pacikmacik :) saya sayang kamu. orang kk baik2 bah !
ok, straight to the point. selepas saya habis urusan d…

kuatkah aku?

assalamualaikum ! hello semua! akhirnya terpost jugak post ni stlah berkurun jam dan hari menjadi tawanan 'draft'..hoho..*menguap* sorry seriously sa bingung kenapa selalu mengantuk sejak kebelakangan ni. masa tidur sa lebih byk dri bangun. okay, nampak kritikal tak masalah aku? yes! sila angguk2x sekrang :)

seblum sa jalan terus pandang mundur mengenai tajuk entri ni sa lebih rela dan berkecil hati nak share yang my facebook kena hacked and i can't login anymore. sedih ka? fb sa yg first and official dan dah lama ==' wuuuwuuu. so many memories. sigh. sampai kekadang aku fikir aku ni antara orang yang malang kat dunia ni. byk benda happened towards me and yeah aku selalu ckp, 'bukan masanya..' but dari dulu untill now still bukan masanya. aku kadang2 fed up tapi aku tau aku ni sepa mau fedup dgn takdir tuhan. baru fb kena hacked trus mau fedup ng hidup, ok, sgt immature. mcm tu ka emysyatakh? ohtidak! tu mungkin emysya thk. hee. dah tukar nama lakkkkk. *lariikk…

we are the B class

sepa pernah tgk dreamhigh season two? sepa pena tgk mesti tau kenapa tajuk entry kali ni 'we are the B class'. HEE . tu tajuk laguu yg ada kat citer tu . okky, aku sukka sgt dgn lagu tu sbb really meaningful, esp buat aku. aku terharu and tertouching dgn smgt dorang even dorang B class means lower sikit dr budak2 pandai.
salahkah dorang dreams to be the best? takkan. dreams is for everyone who dreams not who only got talent  smgt dorang untuk berjaya tu sgt besar even org pndg dorang mcm nothing n drg ckp lgu ni di tujukan tuk orang yg hurts bcs of dream :) aku touching lebih sebab aku letakkan diri  aku ni dlm B class. aku taklah pndai tp aku usaha tuk lbh pandai tp God put things in order. mungkin belum tiba masa. insyaAllah next aku akan lebih berubah mnjdi lebih terbaik, i won't give up with my dreams. my dreams? biarlah aku jak tahu, tp besties aku mesti tau kan? hee. yes, i won't give up, akan terus mencuba. aku akan bljr melalui smua kesilapan aku. aku yakin aku…

perubahan anti drastik

assalamualaikum dan salam sejahtera dan salam satu sabah satu malaysia. naaaaaaaaa. hahaha. okay, saja ja buat lawak bodo malam2 ni. sebenarnya tgh menaip dgn seksatedd nya niii sebab dah dpt online after five days without internet. hmm . wonder how the feelings? W.O.R.S.T bosan ok. xda tempat bermanja. lol. rasanya smua internetaddict mcm aku mmg aku feel xkaruan kalau xda internt. tapi, aku cool jak sebnarnya. muhaha.

kay , berbalik kpd issue kita d atas , perubahan anti drastik? eeee. apa ne? hmmm.
perububan anti drastik ni aku letakkan sebagai satu peruban tapi perlahan lahan dan bukan drastik.  untuk apa? untuk diriku yang ska menerokah dunia MALAS. aku sgt super duper malas sejak2 habis study kat matriculation colloge ne. sgtlah pemalas tahap tak ingat dunia. kerja aku dalam bilik 24hours , hanya kluar bilik di kala perlu iaitu makan. sangatlah sadis? msti tertanya2 apa aku buat kan? simple.
online, dgr lagu, menyanyi, main guitar, calling, texting , watching movies  naaa. sgtlah …

shout it out!

assalamualaikum hello hello sumua! okay, hari ni sa merajinkan diri untuk menaip entry baru. semenjak2 menganggur ne memang smgt utk mengapdet tu sentiasa ada, hehe tapi issue yang mau di taip tu yg kureng. ngooot. okaay, hari ni sa dgn rasa berbesar jantung utk menaip dan mengenang kembali siapa .
si jantung hati hehehe. siapakah si jantung hati ? macam smua orang pasti ada jantung hati, bukan jantung ngan hati yang pam darah tu ar. hehe. ada yg jantung hati parents, boyfie/girl , bestfrens, cikgu , nenek, datuk. aaaaaaaaaaaa. segala2nya. dan hari ni saya cerita kisah si jantung hati sa di labuan mariculation colloge.


dorang ni la yg selalu membuatkan saya happy, membuatkan saya menyampah , bengang dan marah. sesungguhnya, my daily life sgt penuh ceria dendam dengan mereka ! muhahah ! okay adik2 abang2 kakak2 yg budiman, meh saya kenalkan org pertama ialah Nadzirah Ansian atau nama timang menimang sa bagi ngan dia,Najie. kalau nak taw dia adlh yg girl yg pakai tudung berdiri sblh sy dl…

do you know?

assalamualaikum andd haliu readers :)

now, at this moments, baru balik dr rumah mummy, bcs they just arrived home from umrah. thnx 4 de oleh2. really2 appreciate . hmm. haha . btw, let me start. firstly , i dont know what im feeling right now. seems very the  kabur.

kemarin nya kemarin is my girlfrenz bday, yeah. and somehow to make her happy i did msg all our frenz yang blom wish her to wish her cpt2. i adalah dia pun trmsuk yg blom wish! yes, i know dia maybe buzy with his new parttimejob. yeah, i knew it. but dia reply my msg and said to me, "malas". i just feel 'aaaaa, is it? don't remember ka when dulu2 time d matrik who yg clbrte ur bday?'.. n feel veyii dissapointed =.= and bday girl always said to me, yg belum wish me is nenene nenenene, nenee. aiehh! hmmmm. sgt2 la sa feeling awkward , lebih2 pla tu feeling smpy over dr yg bday girl! haha.

do you know why?
bcause we are very closee ba, and dulu for us birthday is satu yg patut sgt di celebrate and mmg kmi…

happy birthday omnom !

assalamualaikum n haliu again, again!! :D

okay, today im glad to wish my besties my girlfrenz mysahabat myshayunx HAPPY BIRTHDAY !! HAPPY BIRTHDAYY :)) happy birthday to you..happy birthday to you..happy birthday happy birthday happy birthday to y0uuuu ! this is special entry for youuu budu! haha. untuk birthday girl NUR FARAH HANIM JOHARI

first of all, saya mau bangga kejap sbb im the first person yg call and wish you happy birthday this year . yeayyy! suka2x. okay. next saya mau wish ko ney....

smga ko makin kurus, makin insaf, makin baik, makin igt kawan, makin bahagia dgn ikhwan, makin cantik, makin ada perasaan maw insaf, makin sayang saya *wink* makin cute makin berjaya, makin banyak duit, makin sayang kawan2 kita, makin jd anak yg baik , makin segala2nya la.  ucapan sa gik..

sa mau ckp thnx sbb jadi sahabatyangbaik tuk saya , walaupun kau punya otak biul sikit, macam kurang neuron. haha.. tp kwn yg kitak mmg best habis. tidak bosan. sbb kita sama otak kan? eventhough i know you…

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

makan itu indah !

assalamualaikum and haliuuuuuuuuuuuuuu smua :)

jam skg menunjukkan jam 2, yiii , and i havent sleep yet. sdgkan sok will pg hospital . errr. my aunty maw kena surgery. smga dia berjaya dlm operation 2, and sihat kembali :) Amin .

btw, rini tergerak hati sa maw post sal my friends kt KML and hobi / rutin harian kami. APAAA DIAA? ni la ni mau cer! hehe. hobi harian kami adalah makan, hobi ok! kami suka makan, makan makan! selain mennynyi n play musics sa rasa maakn ni adlh keUTAMAan kmi :)


most of the time with my BFF , kmi akan makan, makaan tak igt dunia :p kami boleh duduk kat cafe kat 1meja panjang makan ramai2, seorang beli sepinggan makann tpi yg makan yg 10 orang, apa cer? haha. kmi menggunakn konsep "makananmu makananku jua" haha . kmi suka merasa mknn. n paling best kami ada port2 kami kalau kat kolej lar, masa mula2 dulu, kmi suka makan di cafe A. 1sem makan di cafe A seja even lauk dia bukan sedap p0n. kmi sja ja, buyers. haha :D immune suda mkn d cafe A sbb sa tingg…

hey, you! 'zerocommonsense'!

haliuu. salam bloggie .



look, yeah. read it man! 'i never argue, i just explain why i'm right'. firstly, i would like to mention that i am really pissed off with YOU. yes, i think you know it already. Yes, im not the reason that things happened but still i have to suffer it too. so, pliz, i think you are really OLD to act like child. sometimes, when youngster talk to those people who more older than them, they think that was rude and wrong. this is really 'kampungan' for me. althought we still YOUNG but i think i am mature enough to think those bad things or good things. see? i mature enough ok? sorry for saying this but sometimes people tend to burst into anger when things come TOO MUCH.
one thing , i wanna say to you, "stop it"  i hate this drama so damn much. if im not involve in this drama, maybe yes i can just ignore it. but you involve me and i hate so much. pliz, stop it or i gonna blame you forever and ever. i think you shoud starts to forgive peo…

apa tu rindu?

heyyo and assalamualaikum :) heyyo bloggie , long time no conteng2 kaw. mcm bersawang suda ouh.

dgn rasminya, i write this post dgn jari seorang manusia yg suda OFFICIALLY GRADUATED from KOLEJ MATRIKULASI LABUAN. feeling? HAPPY ! 1st because xda exam dah! haha. i hate exam . exam sucks. x suka . and ofcourse sbb xyah lalui lg saat2 susah kt ctok . but then, maybe i feel more SEDIH compare to happy. sedih why? 

yes. sedih ofkoz. sbb terpaksa tinggalkan smua yg ada d labuan esp KML. even dulu kamek rasa KML tu hell, tp betul ckp anim, lam hell ada heaven. heaven tu smua kwn2 sa yg cute, hensem, cantik, gila, kurg kasih syg, pokai, mulut celupar, kebal, noncontrolayu, kuat makan, pembaziran, pemalas tpi pandai, itulah kami ! :)

meninggalkan KML is the hardest moment for me, holyshit punya feeling. one by one, people say goodbye with their happy face , pulang dgn family, but sa ng bbrpa kwn yg laen prefer pulang lambat, bcs wanna spend time together. but konklusyennya, itu membuatkan kami…

Mr.Guigui ku sayang

salam smua :)
hye followers, readers, friends, family, guys, girls, boys, hey hye ! ;p
hey youu! hey wale2x *ikut style samseng berhati kiut (awang) lol..

sebenarnya saya happy sgt2 sebab one of my new year's resolution already comes true, yes, with just a little bit braveness, i got it. actually, this is not the one my new years resolution but also my budak-budak-dreams but till my age 18 barulah i got this dream come true.

feeling dia yeah .. happy to get it..  but the most important things is ? can i play that THING? awww. its totally awful , you know! You have to sacrifies your sweet smooth fingers tip to very-rough-fingerstip. serious. Im. sure you guys must like "what is it?" . HAHA :) let me show youuu  all ,


itss MR.GUIGUI , the one n the onlyyy my guitarr. okayy, guitar ni deah lama dah beli, i mean last month la:) CREDIT to AWANG and BELLE sbb sudi tlong tgk ney guitar, n to Kak Ju, Nadz, Edong, Dayang n lain2 yang temankan tu pun thnx yaa beb! sudi wasting you…

semarak muzium 2011/2011

Assalamualaikum..
Hye everyoneeee :) Happy chinese new year to all my chinese prenz k! hppy cny !

manyak mendaa maw story. bh tp ni laaa , sa maw cer pasal SEMARAK MUZIUM :)
program ni best sgt.. alhamdulillah best sgt , thnkx to smua crew2 yg terlibat menjayakan program ni trumanya kepada pihak muzium labuan, marine and muzium chimney :)

 okay program ni diadakan pada 30/12/2011-31/12/2011 *dua hari satu malam. Program ni melibatkan tutorial CP1T1 dari science physical and student account under sir yusuf. Program ni nama dia "Semarak Muzium" OK! memang semarak you, baju kami warna merah lg , menyala nyala..hahaha


first day kami kat sana kami kena mendaftar n d beri peluang melawat muzium chimney..n nmpk sndri tu menara chimney. Dr sini la baru aku tahu chimney tu apa..n labuan ni femes dgn arang batu dulu. tuuii. punyala. hehe. start sini aku lbh berminat maw taw psl sejarah dia. time ni kakak2 n abang2 crew program ni mmg bg briefing psl muzium ni dgn sgt complete n best. …