Skip to main content

do you know?

assalamualaikum andd haliu readers :)

now, at this moments, baru balik dr rumah mummy, bcs they just arrived home from umrah. thnx 4 de oleh2. really2 appreciate . hmm. haha . btw, let me start. firstly , i dont know what im feeling right now. seems very the  kabur.

kemarin nya kemarin is my girlfrenz bday, yeah. and somehow to make her happy i did msg all our frenz yang blom wish her to wish her cpt2. i adalah dia pun trmsuk yg blom wish! yes, i know dia maybe buzy with his new parttimejob. yeah, i knew it. but dia reply my msg and said to me, "malas". i just feel 'aaaaa, is it? don't remember ka when dulu2 time d matrik who yg clbrte ur bday?'.. n feel veyii dissapointed =.= and bday girl always said to me, yg belum wish me is nenene nenenene, nenee. aiehh! hmmmm. sgt2 la sa feeling awkward , lebih2 pla tu feeling smpy over dr yg bday girl! haha.

do you know why?
bcause we are very closee ba, and dulu for us birthday is satu yg patut sgt di celebrate and mmg kmi akan celebrate each geng2 kami yg bday. smpi berpluh2 RM habis ,ada smpi hundred gik. tiba2 when berjauhan wish pun takmau. sedih la sia.

and dia adalah myclosefrenz and suka gaduh dgn sa. gaduh men2 ok. dia selalu texting sa, gossipng dgn sa. on the same day, dia buat balik gaya2 annoying dia tu smpi sa btul2 marah plus kemarahan psl dia tiamau text bday girl gik. sa rasa dia totally annoying that time. dia gurau taklah extreme sgt , da gik yg extreme . tp bila kita suda pissed off , apa lg?  sa tau, dia tau sa mrh bt dia wont say sorry to me. but i know dia mau say sorry tp dia egoooo . yaa. ego berabis! n najie told me he said to najie, "emy did pissed off with somebody". HAHA. he said that to najie , inthesame time, he know who is the 'somebody'.  ok, fine. still tia mau say soory. its okay then. next day, he call me but i didnt answer . naaah! kita tgk sepa ego ni kali!

last2, aku mengalah. I THE ONE WHO SAY SORRY first . ok, bongok kan? and then, he replied me sumting yg sambung ke'annoyingan dia. ok fine, sa relax jak reply, "okay:)".

but bday girl told me that he the last one who wish her, im feel vry hppy cause he did it! after kami gaduh tu. yeay, i why did i say sorry to dia sbb sa takperlu mau mrh gik sbb dia dah wish and kemarahn psl ayat anooyingg dia dah hilangg .conclusionnya, dia mmg sgt2 ego, tidak mahu say sorry even tahu dia salah. dr time sa kenal dia gik dr matrik smpi skrg. tp yg sy tahu dia mmg baik hati sgt2, sa jak selalu misundrstndng ngan dia. tp dia jarang mau tunjuk KEBAIKAN dia tu. dia lebih suka nmpk JAHAT. hmm :) but i now i get to know him better and better. kau mau mendajjalkan aku pasni pun, i think shud immune kan diri kan? and paling best, td ada texting ngan aniem, we did some DOA for him. HAHA. hopefully comes reality. amin ya Allah :)

actually, ada gik cerita yg takbolehcerita kat sini , haha! ni jak yg boleh kongsi :)
akhir kata, moral of the story ,


kadang2 tak smua orang baik mau tunjuk dorang baik. and kadang2 orang yg tunjuk baik tu la org yg , fham2 la sendri k :) dont easily misunderstanding org okai!

if you reading this, sorry! sa mmg suka melaser cne! and i think kau tau kot dah kenapa aku pissed off kan? sorry bro :D kbai !

and to gunny , i hope you read this. sambungan cerita aku dan budakjahat. haha :))

Comments

  1. amboi ! post entri diam2 ja . haha . anyway , wondering who's that 'gunny' . XD

    ReplyDelete
  2. haha. xbley bising2, nanti dia nmpk..waahah.. gunny 2 my besti ba tu :))

    ReplyDelete
  3. o . . paham-paham . *angguk-angguk* . ahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…