Skip to main content

keluarga baru

Assalamualaikum wbt :) hello smua. okay menulis lagi untuk tidak termiss kenangan2 yg terukir dalam hidup nie. haha. hari ni ckp pasal kehidupan sbgi STUDENT :) student? dah lama ba sda jadi student tapi ni kali dah jadi MAHASISWI :) 


kehidupan kat sini tak byk beza dgn matrik , mungkin cuma dari sgi kebebasan .. di sini lebih bebas terbang.. n kalau iman x kuat mmg terbang terus laa! kena pandai2 jaga diri la kan? UMP ? bagi aku uni yg cukup bagus suda untuk aku wlupun ada jg kekurangan~ 


kat sini.. kawan ? kurang mmg kurang. mungkin baru lg kot. tp bg aku kat sini aku dah ada family sendiri. dak borneo :) mmg best . rasa mcm family sendiri. 


kawan2 dak borneo :)
ni ja kawan2 yg sama gila, sama otak, sama semuanyaaa.
kami nda kisah org pggl kami duduk atas pokok ka apa ka. 
yg penting kami happy :)

dak sabah :)

suri dak sabah ng sha dak srwak :)

aariep :) 


with dak srwak :)


weehee :) KK maree!

pendrive kesayangankuu :p

teddy kesayangan kami , MUMU. 

jujurnya. aku rindu keluarga. suasana rumah. rindu sabah. tapi , mungkin kali ini lebih tabah =) 4years to go emy! mesti kuat :)



Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

My belated new year resolution

Asssalamualaikum 😊😊

It's been a long long long while since my last post, right! Haha. Hello everyone for those who reading  or maybe hi to me since im very sure i will read this post again. Hihi. Seriously, i do miss this blog, being a blogger, blogwalking where i used to do when im in high sch. , my bloggers friends. Ahh i miss everything. How the time fly soooo fast and yet we didnt realize it. 😕 The purpose of writing this post is same with my 'old' mission which i want to keep all my memories so that i can read it back again. Haha. Its fun to read it back tho 😁😁 
Currently im in my hometown KK, Sabah since it's a semester break. I just finished my fifth semester at University Malaysia Pahang 😊 which means i will be in my sixth sem for next sem. Three sem to go, i just doesnt realize it. It feels like yesterday I feel soo damn sad to leave my hometown and now it just three sem to go.  I wish my journey at UMP will be smooth, the fyp will success and i can fini…