Skip to main content

we are the B class



sepa pernah tgk dreamhigh season two? sepa pena tgk mesti tau kenapa tajuk entry kali ni 'we are the B class'. HEE . tu tajuk laguu yg ada kat citer tu . okky, aku sukka sgt dgn lagu tu sbb really meaningful, esp buat aku. aku terharu and tertouching dgn smgt dorang even dorang B class means lower sikit dr budak2 pandai.
salahkah dorang dreams to be the best? takkan. dreams is for everyone who dreams not who only got talent
 smgt dorang untuk berjaya tu sgt besar even org pndg dorang mcm nothing n drg ckp lgu ni di tujukan tuk orang yg hurts bcs of dream :) aku touching lebih sebab aku letakkan diri  aku ni dlm B class. aku taklah pndai tp aku usaha tuk lbh pandai tp God put things in order. mungkin belum tiba masa. insyaAllah next aku akan lebih berubah mnjdi lebih terbaik, i won't give up with my dreams. my dreams? biarlah aku jak tahu, tp besties aku mesti tau kan? hee. yes, i won't give up, akan terus mencuba. aku akan bljr melalui smua kesilapan aku. aku yakin aku boleh make my dreams come true! aku yakin. mungkin its hard to let others faham diri kita, but aku rasa kita tahu apa kita buat, kita tahu mcm mana kita patut react kan? no regrets but we should keep moving on. JALAN TERUSSS PANTANG MUNDUR.  yeahh! pantang mundur :)
if you want to be what you want to be, FIGHT THE WORLD :")
yeah. fight the world! jgn mengalah , takda yg mustahil di dunia ni sbb kita ada dua jak : 1. jalan susah 2. jalan mudah. kalau kau betul2 mau, kita kena fighting. kalau dlm 3 idiot ckp, "cuba masukkan balik ubat gigi ni balik selepas aku tumpahkan ubat gigi tu, impossible kn?". TAK IMPOSSIBLE. kau anggap ubat gigi yang tertumpah tu nyawa kau dan tinggal kau jak buat pilihan kau mau bg masuk balik atau tidak. tak pa pelan2, yang penting masuk. bukan smua orang melalui jalan mudah dan cepat. Mancity pun berusaha 44tahun , bru menang EPL. haha. so, jgn give up kay? kalau kamu rasa diri kamu rendah, tak sehebat orang lain. believe me, there's something in yourself yang kamu boleh bangga. takpayah bgtau orang , just trust yourself and keep moving even kau alone.sbb bukan smua org ada d kala kau susah kan? tapi ingatlah kau ada Tuhan dan ada DIRIKAUSENDIRI. kalau takdapat buat untuk orang, buat untuk yourownself :")

tak bermakna kita B class, kita tak mampu berjaya. memang kita takkan dpt jadi A class tapi kita ada hak untuk capai dream kita smua :") mari berusaha kawan2, pantang mundur. capai impian anda. jgn dream jak lebih, tp geraknya nda da :) haha ! GOOD LUCK.. dirimu begitu berharga untuk disia2kan :")

p/s : hey! you! who read this post , you are the best! go for you dream!!

Comments

  1. i am a dreamer :)

    ReplyDelete
  2. me too :) lets keep moving to achieve our dreams :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…