Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

'KAMI BERBAJU KURUNG/MELAYU , KAMI TETAP OTAI'

join contest lagi. jangan meluat oke. kpd y d tag, sabar je la. haha :)

ne la contest tu,. nak ikut tekan je pic kt atas ne k. arahan, suh bubu pic kita n kawan2 pakai baju kurung n sambung ayat ni.
Saye dan dia / mereka ......
so , sy pertaruhkan

sila abaikan kaki comey kami berdua k .
saya dan dia amik pose overexcited ni kt kampung yang series jarang datang. Bila datang je kami lantas menyawankan diri dgn riang, ini salah satu darinya. Kenangan yang cukup menyempitkan ruang indah d hati ini y selama ini kosong. berbaju kurung bukan halangan utk kita mncapai rentak infinit y tinggi ! <3
50 patah perkataan. cukup2. perfect ! boleh kira sendirik. hikhik.
tag :: eff, bibiey, as

Pencarian 10 Blog Tercantik Pilihan Blogger 2011!

salam semua bloggerz y skudeng2 ala malu2 kuceng gitue. haha .. btw, nak inpom ni y saya join kontes lagi. jadi, kepada rasa2nya yg tahu suda bahawa dea mahu kena tag, sedia ! HAHA :)
rasanya syarat2 untk kontes ne agak ketat so, rasanya better korunx (yg nak ikut) tekan pic atas ne sbb korunx akn autometik d hntr ke belog tuan tanah y bt kontest ne k, byk syarat :) follow je, sure xnyesal ! *ceh ! ahaa . hadiah pom agaks lumayen ! maybe ?
so, dgn rasmi saya tag kawan belog paling cun saya ::
eefzah ! syera biebiey
p/s :: * la iqro ha fi "Ikut contest ni" maksudnya :: takde paksaan dlm ikut kontes ne. sape xnak pom xpa :)

kontes blog paling comel

saya join ! comel giler blog cik beela sila masuk blog dia, and tinggalkan link anda kat blog dier k . hadiah lumayan , duit beb ! duit !
tag :: eefzah bibiey sis hipo sis byah kimcy lovers

miss.last minute

alkisahnya begini..

miss.last minute ne suka sangad2 bt keja last minute, dah nama last minute kan. so, pada suatu hari , dea sibuk sgt nak bt something smpai melambat2 kan bukak spek matanya .
tiba suatu saat, spek nya jatuh ! dan..
parghh ! patah !

moral of the story ::
jgn lmbt2 kan keja k, tgk cam aku ne, lmbt2 bukak spek dah patah . baru mawu nyesal. xguna suda beb ! xguna !

pesanan khidmat awan
- - - - - - - - - - - -- - - - - -- - - - - - - - -

assalamualaikum bloggie ! :) miss u .. cehh ~ maka, baru last few days update belog. hikhik. oke, fes op all, tutup telinga pd yg xsuka, and angkat banner pd yg suka pd stetmen saya! post ne berbaur ketidakpuashatian . terima kasih .

oke. sblum bukak cita xpuas hati. igt x hari khamis lalu, saya x p skolah ? tak igt ? alaa kan sy ada cita kat entry sblum ne . xpe2, refrsh blk , tekan sini
so, dgn murah hati serta suciny ak, ak rancang opkoz nak dtg sklh esoknya kn .murninya aku.
lagipom ptg tu as ada sms nak pnjm charger . so ? mesti kena dtg la ka…

be a woman no cry !

perghh . tajuk entry saiko giler .
haha :)

btw, betul sgt3 . be a woman , no cry !
so, woman, pliz do not cry !
pesanan khidmat awan. hihi.

-----------------------------------------------------------

assalamualaikum wbt smua warga blog .
cehwah. skema sungguh ayat aku . haha .
oke, mcm yg korg tawu hariHari Thaipusam .

first, aku nak gtau, aku x tahu pa benda ne .
and aku mmg xthu hari ni hr Thaipusam .
aww ~ terasa kolot diriku .

tapi, xpala . buknnya smbut pom kan ? hee ~
tp still rasa , "wah! stup*dnya akuu!"

hari ni sy nak cerita psl ntah~
xtahu nk tulis apa, tp nk menulis.
so, dgr saya mencarut kay !

happy sgt dengar lagu Jahatnya Cinta by Akim n Stacy !
hope ada lagi lagu dari dorgg.. aww.so sweet..
hari sy x g skolah sbb my bro n my dad p memancinngggg nun jauh d laut china selatan. haha
kira mcm cuti2 cinta gitew. aku y jd mgsa kan ?
xpa la. aq pom mls nk g sikul. wahaha .

kalau ckp psl skola , mesti aku rinduuu studyy ::
addmaths
chemistry
biology
sejarah

wahaha.jangan cakap takblebla pulak …

siapa saya !

arahan :: pastikan anda tulis tntg diri anda and tag tiga rakan belog anda! tujuan :: utk lbh mngenali rkn belog , bukan sekadar follow :)

siapa anda ?

salam alaik :)
hey , nama saya emi syakilah . mcm y sy tulis kt about me to ! :)
family + kengkawan akan pggl saya emysaja eja "emi" jd "emy" . huhu . bru ada style. xD
saya lahir pd 12.august.1993 kat Klinik Raja Gopal, Luyang, Sabah .
Oke, lahir shja d Luyang tp sya tggl d Likas iaitu area KK .
dekat jew dgn KK :)
saya anak ke dua a.k.a anak bongsu !
ada cuma satu abg .

anda seorang ?

saya seorang yg pendiam (xblepecayasgt ) bila dgn org xkenal
tp sy x akan memBATU all the way kan ?
sy akan berckp tp kurg laa .
esp dgn LELAKI yg sya xkenal, xsuka brckp .
ceh, bajet suci lar kunun~ haha .
tp dun mek short conclusion dolu !
tp sy ney ganas , kelakian itho wujud ! cehwah~
itho abg n kgkwn sya ckp la. haha .

sy ckp xsuka ckp n lelaki tp yg peliknya !
saya ada 3 org kwn baek - lelaki .
hahhaah :)

uniknya anda?

lagi, saya ne seorang yg Miss…

contest blog paling cantik, comel dan kemas !

hey ! hari ne juin contest ! :)
td sibuk belogwuking kt blog owunx , tiba2 terserempak ng blog sis ne ! contest ne d buat oleh sis FARZANA FARZANTO
ikut ne saja-sajaje :) harapan utk mng itu tersangad tipis kod ? haha :) btw , saya mahu umumkan saya join!
oke, sapa2 maw join kuntes ne sila2 tekan nama sis kat ats tu . sesungguhnya anda akn d hntr terus k belog sis farzana yg comel toh ! :0
till then, loves !
tag : ifzah as anith nana syera

halaqah ilmiah

Dush ! Parghh .
rasa-rasanya tu sound effect paling sesuai utk kgkwan aq yg dgr aku ckp
"aku join Halaqah Ilmiah "
maw ketawa ? go on
* * *
oke, dah, ak pom mula2 ckp cenggini
"diri sendiri pun xbetul, ada hati nak bangunkan kelab ni"
tpi lps fikir WARAS-WARAS lepas dgr definition yg Ustaz.Ali bg, what is Halaqah Ilmiah all bout.
jwpn aq : Yes, i do .
oke. skunk . masa nak muhasabah diri bukan maw show off ! sbb aq bukn sesepa yg layak berbicara soal ne. tp look ..
every year skolah saya atau lbih tpt sekolah d msia ne akan melahir ramai pelajar cmerlang , x kurg plaja yg akn d hntr k IPTA y berkualiti, x pun yg kn hntr ke Luar Negra . kan kan kan ?
let it be ::
sekolah jd kilang student jd subjek yg d proses d kilg tu
- - - - tiap2 tahun kilang ni akn mghasilkan objek ne tuk d pasarkan . itu pasti .
jd, persoalannya, sekolah zaman skg umpama KILANG dlm citer ats ne. TIAP2 tahun akn hasilkan studnt yg akn d hntr luar negara n so on
tp bila test soal ilmu scra praktikal.. saya tanya …

spreads my love for u !

HAPPY BIRTHDAY !
ZARINAH ZAINI !

day by day, the highly anticipated day finally arrived ! always hope, we will be back as before , spreads my love for you .. happy birthday ! counting days untill we meet again . may Allah bless u :)

LEMAH

xnak cita panjang2, saya nak ckp saya LEMAH .
L E M A H
tanpa KALIAN .
Aduuyy, rinduu, rinduuu .
now, i believe apa yg our great-grandparents ckp
wewill begin toappreciatesomeonewhenwehavelostthem
sadis T_T I am totally LEMAH this 2011 . without THEM .
but, alhamdulillah, kawan2 still ada d toh puan. maybe ME become to be too CHOOSy dlm pilih kawan ? urmm . maybe yes . but for sure, saya SEDih .
Eventhough As masi with me, but we're in diffrent class ~ bila masuk PRA-U A tu , mesti mcm 'aww, smua dh decide nak duduk kat mana, saya ?'
saya satu kelas an farid, is and wan. tira, as , zed pla kat pra-u B .
but lelaki2 wanyrah tu kat PLKN . so guess what ? alone ! alone ! bukan nk ckp apala.. bt kat Pra-u A tu mcm strangers bt sya. but i try to improve T_T
SAYA n AS senyum jax kt skola tp .. saya tawuu.. dalam hati kamii .. sedeyhh, sedeyh sgt3. saya yakin ito. kehilangan THEM membuatkan smgt kami berdua terbang .. aduhh, sakit, sakit, macam terpanah , panah , .. pastu panah tu kekal kat sana. xmaw larik…