Skip to main content

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dari KK. and malangnya takda pun dr sarawak :)

with zetty :) 

yg ni nama dia jeeya :) JEE

satu bilik ada empat penghuni . saya, jee, zetty and rina . erk. seriously, best sgt kenal drg mereka2 ney. mcm2 ragam ada :) paling sa suka sbb kmi satu kepala esp jee and zeety. kmi ada hobi jahat , eee. tapi tia buli kasiii tauu! haha. sbb bahaya, n takbagus tuk pembangunan minda kanak2. haha.

kisah di sblik ag.10 ni sgt banyak. yg buli sy kongsi cne contohnya rutin harian kmi adalah TIDUR. kmi sgt mencintai TIDUR. haha :D paling susah mau bangun pagi excpt c jee. dea mmg bngun pagi2. hee. pastu hari2 pi kuliah mesti akn lmbat bgun pastu kmi akan kelam kabut la tu p mandi. and then trus kalau petang balik jak kuliah, around jam 4 gitue. kmi akan beli mknn dulu pastu masing2 mkn di dpn katil and then trus tidur! ahhaa. tidur smpy malam. mana ko cri? bilik kmi mesti gelap gelita, tak psg lmpu. best2x. ryndu !

pstu kmi dlm bilik sgt suka guna hairdryer. and hairdryer 2 c jee punya. dia lps shampoo2 mesti harus direct hairdryer dia pya rmbut, sbb akan migrain kunuk. so, klu kmi serentak mandi. n then msg2 maw guna hairdryer . eee. trus berebt ! ada yg maw p class malam la n maw cpt kc kering rmbut, n ada yg maw migrain lar. mcm2. haha. smpi saya prnh berganti2 dry kan rmbut ng zetty. 4saat sy, 4saat dia. haha. 

gossip jgn ckp la. mmg hobi kmi tu. hobiiiii ! kmy akan bercerita smpy airliur habis, mcm2 jak cerita. ni yg sy rindu betulllll ngan durang. kmi kongsi smua masala cerita . masala family, study, cinta, prshbtn. haha. so, no wonder la kalau sy kenal suma kwn zeety, sy kenal suma kwn jee and dorg pun sama. sbb kmi hari2 kongsi cerita. family drg pun sda kenal smua <3 n rumet sa smua ni mmg kenal bapak sia sua ! hee . 

passtuuu. kami suka outing sama2 and then paling sa igt kami pernah lepak kat airport for the whole day smpi malm bru pulang sbb xmau stay kat dorm yg nenene tu. hehehe. best! igt gik masa tu :) kami spend our time makan d McD, pastu minum2 di Oldtown. pastu stay2 di sana smpi ptg . memory! kmu mc igt ka? pastu anim beli new bag kat kdai yg jual2 girls stuff kat airport tu! hehehe . rinduu.

paling sy igt gik, time exam, study week, kita mesti tidak tidur kan? again excpt jee. hehe. kami akan stay up smpy kepala sakit mau maty! pastu layan nescafe baik punyaaaa. mcm isap rokok jak sa rasa. haha. sbb ketagih caffien. hee . rindu sa minm nescafe dgn zetty. ckp psl nescafe trus sa teringat kes cicak! hahaha. oky, heater zetty ni warna hitam bh actuallly. soo. bila dlm keadaan gelap, i mean klu light off gtue, mesti ada cicak msuk heater kmi ): trus kmi smua sudala penggeli, eee. takmau kmi bersihkan even pgg pun geli. so, smpi smua desprete suda mau minum airpanas, c jee telah membrsihkan heater tu, ohthnx jee :p tp paling sedih pastu masa study week law x silap. heater tu dimasuki cicak kembali. bongok. ya. time tu earth hour. time 2 la paling sy geli, tp malam tu juga c zety tlh mengeluarkn heater tu dr bilik dan mmbiarkan cicak tu pergi sndri. HAHA. weeek! geliiii. brmula dr sana, start la saya pindah bilik.. pindah? taklah pindah total. sy stay dan tidur di blik my bestie ! tp sy still blik bilik for mandi :D hee.

banyak gik kesah bersama ag.10 , ag.10 ni la yg menemukan sy dgn zetty, jee dn ryna. paling uniknya lgi, kami smua tak pernah tinggal asrama. smua anak manja excpt c ryna kot. hehe. paling sy akan igt bilik kami la PALING BERHAMBUR. kalau tak percaya tnyalah smua kawan2 yg prnh msuk bilik sa :p saya ada pic dia,..tp biarlah rahsia.. hahaa ... 


view dr katil . 


tepi katil. ne jee yg tulis. organic chem ): miss miss
misss ):

loker ! hee . we are young!

kamek syg kitakorg :)
ni la buah terakhir kmi mkn d dorm. KJ yg potong. miss T.T

last day kmi cne, n beberpa minit b4 pulg. 


smua kngn kita cipta bersama takkan prnh sy lupa k ! kamu la roomate plg the best. saya syg kmu . jgn lupa sy kay? ag.10 ; heaven in hell .kisah seterusnya akan bersambung kisah suka duka pahit getir saya di 1.21 ! 1.21 ? YAAA. next post k . thnx 4 reading :) 




Comments

  1. assalamualaikum . hehe , sy da tau pa sebab korang pinjam heater kitaorg :D hehe , sy x kesa pun . kita kan jiran . ehhh , lupa lah pulak . i'm your neighbour :P yg kurus-kurus tuuuu :) dr bilik t8 .

    ReplyDelete
  2. oooohhhhhhhhhhhhh . nice to meet you again :) hee. sorry eh menyusahkan sellu. hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…