Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

bicara dalam degupan

!
salam satu bloggerz. HAHA ! fes , hye, hye, hye, pada c pembaca yg agak tak agak setia itoh ! haha :) esp pada As~!
HARI maw ngomel pasal SEKOLAH . FYI, my FB name skrg adlh :: Emysya BudaQsekolah
ta pasal2 berduyun2 org tya..
"emy, masi budak skolh kew?"
hahhaha. x ble bla wey aku. bayangkn lah, dah abes SPM baru kecoh nak tukar nma p budak sekolah ! haha . dasyat x ?

tp aq dgn bangga dn yakin jawab
"masih!!!!"

teeettt. tutup cerita. skunx nak ckp psl HADIAH HADIAH itu SATU SEMANGAT. haha .
my dear BAPA ckp law dpt msk U or Matriks ke apa kew kan dea nak bg CAMERA GIANT ( haha , nikon or canon , yg mcm 2 )
oH, series wey ! time SPM langsung x hengat ne janji manis my pa ~! skrg baru igt. so, readers, make sure doakan saya. dapat. insyaAllah.
lagi satu, maw kongsi saat indah yg bakal berlaku .. tahun 2011 .. taarikhh 11. JANUARI ! awww ~! saya akn dpt KAWAN BAIK AYU ! hehe :) xsabar2x . ta sabar dpt benda tu .. apa benda tu ? HAHA :) nantikan 10 januari , saya update ! haha :) KAWAN BA…

semangat bukak sekolah

assalamualaik ..



semakin hari semakin besar bila semakin besar semakin banyak songeh kaw gilak dah nak mula skola la wey ! 1 week lebih jax laagi ? sadis betul panahan SPM tu weyy ~ tp mmg xsabar nak g skola. xtahan duk ruma ~ busan .
for wanyrah y p PLKN , saya ulangi PLKN kann.. haahah . TAHNIAH ! sya bangga ! untuk kamu .. jangan lupa saya , 3 bulan mampu membuatkan kita LUPA . nasihat saya : jgn berani lupa sya ! hahaha :)
untuk ma besCRAZIESTpwenz As, beli kain baru . jangan beli baju baru . kasut pun nda payah la . hahaha . sama2 ta STAM . hakhak ~

^^^
baru jew cuti..suda bukak skola ~ aduhh . mcm x bercuti . cuti yg membosankan. series , mata pun tmbh kabur . pagi ptg siang malam online melulu . heheee :)
azam 2011 : ♥ tunggu result SPM . gemenar thap xagak. smoga cemerlang . aminn .
♥ nak buktikan saya boleehhh bhaaa pi **** ! upss ! haha . bingung ! kalaw result okay .
♥ saya nak smbg kos apa ek ? Chemical engeering or MEDIc ? bit confuse ~ urm . hahaa
♥ mahu berkhidmat utk skola ~ ahahah . majala se…

gembira tidak gembira ^_T

salam . yuhuuuu . its holiday time !! haha :) ofkoz happy . but in d same time - sad jua.. bcs rindu, rindu, rindu .
im feel very bad . benci . henpon dah mampus . i need new Hp. aduyyy .
im feel sick ! haha :) tepaksa smbg my driving lessons . errr . x suka . act, bukan xsuka tp KURANG SELESA ng aunty tu . n BENCI BILA XDAPAT BUAT apa yg dea jar . dasar LEMBAB cket kali aq ne law bab2 keta kali ar ? hahaha . but, d most impt thing , i got ma AYU back !!!! yeahhh :) miss AYU so muchh . igt x dpt dah ~ thank u dad :) thank u mama :)
I NEED NEW HANDPHONE . anybody help me plz ?

contest kenangan terindah 2010 T__T

salam guys .
oke2 . dlm sejarah saya bt dua post dlm masa 5 minit. haha . oke ni sbb join contest dr maSAFfwenz ♥ ifzah♥! contest ni berkisar *ceh* tntg kenangan terHEBADD thun 2010 ney !



OKE . rasanya kenangn palingg hebadd tahunn ne adlh when hari raya lepas . that was first time ber'raya' dgn kawan2 . besstt ! miss that moment . cuba bygkan dr pagi smpi maghrib menjelma beraya sakann ! bestt ! ♥tyme ni ada kekurangan la kunun 1 member of wanyrah . time 2 kesahhh sgt dea x ada . sekarang. ada aku kesh ?? Uish ! jahat akuu . sesungguhnya 2 bukan dr HATI aku sebgimana dia perna kata MACAM TU ! sedeyhh bila igt. T______t ceh. jd tmpt luah perasaan. hhaa .
time ni :: x igt ! haha . will be update later law dah igt k . haha . tmpt :: macam2 tmpt. dr rumah cikgu ke rumah ustaza ke ruma kawan ke rumah wanyrah punya geng hhaha . best memory laa .
mmg enjoy n happy tyme ni . dah la dlm keta berhimpit -himpit . paling unik - kombinasi trip beraya ni ada sikit pelik. sbb tyme ni ada my bro n kawan2…

award ^^ HAHA !

assalamualaikum . oke. dgn bangga nya sya umumkan sya nak bgtaw sy dpt award ! award la sgt ! haha .
award ni dr eef atau ifzah ! klik nama dia law maw ber'joli bersama dier. HAHA . btw, thank u cayuunnnq. cunn kaler biru engkoo !
xsia2 aku follow kaw. hahahaha .
oke. tu jew coretn rgks . haha . saja ja nak tunjuk aku dpt awrd ! haha :) adios ~!

saya rindu

T__________________________________T saya R.I.N.DU kawan saya saya AKAN rindu kawan2 saya hmm ~
ntah knpa dekat2 abes skola ni mcm sebak *Cehh ! mcm rasa diz is the last suda kita akan kumpul2 . kan ? bukan smua stay sekolah . sedeyhh . gelak tawa kita kongsi sama2 .
dr BENCI ke SAYANG dr SAYANG ke BENCI dr BENCI kekal BENCI dr SAYANG kekal SAYANG
wlu ada pahit tp itu indah bt jadi isi kotak kenangan

sedihh maw tinggalkan kain hijau . sedih maw tinggal baju kurung berkatup . sedih maw tinggalkan tudung labuh . sedih maw tinggalkan kes datang lambat pi sekolah . sedih maw tinggalkan kes kena denda . sedih maw tinggalkan kerja2 kursus sedih maw tinggalkan kerja2 mendesign folia lawa2 . sedih maw tinggalkan yg buat peka yang mmg malas maw buat sedih maw tinggalkan cikgu2 .
rinduuuu. akann . rinduuuuu . saya mcm takut mw ambik this last two paper . takut kehilang byk memori . mungkinkah kta jmpa lae tahun dpan ? ada yg PLKN . smpt ka ?


izzat . akan rindu sangad2 . apip juwaa :)
miss this moments . blum rapat pow…

♥ kenapa Allah tmukn kita dgn org yg slh ? ♥

Salam maal hijrah semua :) today , sempena maal hijra ne . jom kongsi artikel ni . yg d petik dr bro izzat.I


Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan k…

saya perlu jawapan !

salam ! haliuuu yaw ! :) situasi :: hujan lebat x-agak ! masa :: 5.59 PM hari :: hari ahad exam esok :: chemistry !



hebadd x hebadd aku ? esok chemistry paper, aku still ble on9 ! tiba2 sibuk tgn maw menulis menaip me*** . ntah ~^^^~
perjalanan idup hari ni serupa biasa. nothing special . hari ni sya kembali kpd manusia biasa. kalaw kemarin sya manusia normal , post entri pun awal pagi . kali ni post entri agak nda lewat.haha .
exam isuk is CHEMISTRY . antra killer subject in SPM . tpi saya rasa saya sudah cukup bersedia . apapun yang terjadi . dapat menjawabz atau tidak . terpulang krn saya tahu usaha saya dalam dua tahun dlm klas science stream . walaupun hakikatnya , impian utk mnggnggm A itu ada . smoga PENANTIAN SERBA LAMA ini menjadi jawapan bulan 3 tahun depan . saya mahu jawapan yg baek ! jawapan yg boleh membuatkan saya menangis . doakan saya krn doa kamu, kamu, kamu yg bt saya lebih kuat .
Ya Allah , permudahkan perjalanan kami utk 4 subjek yg tinggal ni .



tiada pernah percaya

air mata kasih sayang marah tiang tawa nangis
berhenti ka suda d cne ? knp tyme SPM ?
kdg2 ak rasa kerdil sgt, sakit sgt , mcm aku yg jht . tp hakikatnya ak cuma x mahu trus sakit . apa yg aq igt smpy skrg . yg pntg ak dh mnta maaf ng org y ak sakiti :(
dasyat sungguh ka KAMI ni smpy begitu sekali KAMU bt ? xsangka DULU riang tawa sama2 kini HEMPUKAN PINTU menjadi santapan utk KAMI knpa ? xfaham aku . kadang2 sakit ati tp sedar mmg ada silp d sn. tp layakkah org yg ada kena mengena trus spreading bnda xbagus 2 lae ar . semakin BENCI org HIPOKRIT . tp bak kata Tyra jaga hubungan dgn tuhan jaga hubungan dgn manusia . biarkan mereka . sedeyh :(
kpd kwn2 yg aq syg2 ni
DEWY AS TYRA FARID IS WAN
korunx xkan pena padam dlm list kenangan terhebadd lam idup ak . even , ak mmg kadang2 geram ng kmu . HAHA . maaf andai ada silap & salah . sedar ataw x only few months lae kita jmpa . gonna mish uols sangad2 . :)
SPM : 4 paper more to go !
CHEMISTRY BIOLOGY BATING PQS
knpa post bnda ni sbb x mawu diri rasa terus bersalah sm…