Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

blissfulness vs desolation

seperti selalu , kita mulakan dengan lafaz syurga, Assalamualaikum :) halliiuuu semua , what's up ? oke , hari ni izinkan saya merapu lagi =.= rasanya hari2 merapu kat belog ni, kadang2 kesian juga bila belog ni terpksa dgr my celoteh hari2. hee (: but, BLOG you're meant to be like this . hee~

okayy hari ni hari yg amat bahagia, and hari yg agak stress juga. okay lets start with bahagia hari ni . hari ni my parents kluar awal sebab nak gi clinic , my mom mcm not feeling well. so. mmg sendri lar d ruma. ada my brother jugak lar :) so . paling best bila my bro yg kemas rumah hari ney (: hehe. so happy ! thanks . mmg senang  kerja akuu. haha! pastu tghari pacik karim dtg ruma, ajak p makan :) aww. aku suka ni bila ada org offer blanja makan . soo . dgn yakin dan berani aku&mybro pegi join mkn . cehhwah . so, restaurant tu area2 sembulan jugak.mmg superb duper sedap :) knp aku ckp sedap ? sbb aku bru ja makan tp still rasa sedap. so, mmg sedap ar kan . harga pun sedap . huu~ a…

PENULIS SENJA TERAKHIR

assalamualaikum smua (:  halo halo ! today hari ni , saya join contestt okayy! contest ni contest penulis senja terakhir . sapew2 nak join sila tekan SINI , baca syarat2 nya k . hadiah pun best tau! =0

ok, first sebab aku join contest ni :

aku suka menulis, rasa dgn menulis aku dpt zahirkan aq yg aku rasa (: n dgn join menda ney aku dlm menyalurkan rasa aku pd org lain scra taklangsung ;) n suka bila karya dihargai wlupun tanpa balasan =)

ni puisi yg aku pertaruhkan, puisi ni aku dah stok lama dlm folder kat lappy aku! haha (: tp yang ni mmg aku suka n penuh erti . smga mmbawa kejayaan. cehwah (:



Tajuk :: kampung penyeluk Karya :: emysya thk
“nilai itu bukan terletak pada nombor tapi pada rasa. Rasa itu perlu jiwa, cari jiwa, jumpa nilai”
Aku duduk sendirian dalam sebuah kampung rindu penuh dilema Menyembunyikan diri di suatu pelusuk kecil Menangisi saaat hiba yang pernah ku lalui Jiwa terasa seperti dihimpit ganas dalam genggaman dendam Airmata tekun mengalirkan dirinya jatuh..
Lalu aku teru…

BABI

assalamualaikum wbt smua pembaca yg mahu membaca. oke. aku maw gtau aku tgh PANAS. PANAS.

aku ANTI betul mulut2 longkang yg suka buat SPEKULASI SENDIRI and siap MENYEBARKAN SATU KAMPUNG, SATU MALAYSIA, SATU DUNIA. kpd kau, ko mmg terbaik lar. aku taktipu! mmg! bagus sangad2. mcam HARAM. aish. mmg btul ckp org, kau ni MACAM-MACAM tu jak sebeb MULUT n OTAK ko mcm haram. aish .

tolonglah. stop buat andaian sendiri yg mampu MENYAKITKAN HATI ORANG . aku MUAL + BENCI ngan kau. ni bukan sekali ni sudah byk kali , you, watch out!

hati gua sakit beb. jgn smpi ko jadi ORANG NUMBER DUA YANG AKU TIDAK AKAN MAAFKAN SEUMUR HIDUP ! shit!

Look forward, think wisely . jgn buat speku sendri. kau mmg dasar! dasar laut! cis~ panas aku nei. kalau aku ada mood aku mintak maaf lar k , skrg ni aku tgh emo mcm maw tampar kepala KAU ! nasib ko tu manusia, saudara seislam aku. Kalau tidak aku dah pijak kepala kau! pijak2. tampar2. and kepada zulwajhain yg TERLEBIH BODOH. baek tutup mulut ko.


mood :: BENGANG + B…

program hangat

assalamualaikum wbt semua readers. okay lama sungguh tak update blog. bersawang-sawangan. Huhu . mmg xda mood. tapi hari ni just inform kamu smua. aku akn smbung futher study. tp aq xleh confirm kan lg. tp insyaAllah dlm masa terdekat ni dlm bidang engineering . kamu doakan aku kay buat pilihan yg tepat n bijaksana. cehwah. to all my friends .. gud bye. bljar bagus2 k kat class pra-u tu. sayang kamu smua brooo ! :) semua kenangan akan disimpan bagus2 , jgn kamu risau okay. to mybestfriend. kita akn jumpa jugak tu balik. huhu. bukan jauh pun :)

Doakan aku berjaya in my way. Halalkan apa yg termakan terminum terpukul termaki termenyakitkan .

aku masih dlm list "SAHABAT SEANGKATAN KEPARAT" kan? haha! student tohpuan , u guys rowkks!

missing u guys for sure :(

berdebarrr derr !

salam .
semakin hari aku rasa vibrate amat terasa di sekitar lutut. HAHA. nak tahu kenapa? sure psl result SPM . hari rabu next week beb kluar. aku takud . takud. takud hadapi kenyataan or takud tak dpt terima kenyataan? sama laa tu. byk rumors aku dgr. ada ckp graf tinggi laa apa laa. takud makin b'tmbah. korunx yg baca m, doa2 kan aku dapat result with flying colours kay <3 tgh type ney pom rasa gegar tipu oke  HAHA .

minta maaf kay semua yg pernah disakiti samada sengaja atau tidak. Doakan aku berjaya . Amin.

kejam

assalamualaikum . hari ni bgun awal. dgr lagu 1st edition feat aizat - PERPISAHAN INI.
hmm. series aku ckp lagu ni mcm "sepa mkn cili terasa pedasnya" . kenapa ar lirik dia mcm > alamak.  tiba2 teringat dia. ya Allah, rasanya aku dah lama cuba padamkan dia dari hidup aku. sebab aku tu dia dah pilih kawan lain yang lebih best maybe. tapi lagu ni betul2 buat aku macam nda tenang. terigat-ingat. bukan sengaja. rasanya lama suda aku Xnangis dgr lagu. tp lagu ney. ya Allah. rindunyaa. kadang2 aku rasa kejam bila x list kan dia dlm list bff yg aku rindu. aku bukan sengaja, tapi aku nda maw dia rasa aku ni mngada-ngada. dia kan ada kawan baru. aku beljar terima takdir . lupakan dia.


tapi aku xble tipu, aku mmg rindu dia. terima kasih. tapi aku x rasa kita boleh rapat mcm dulu. ='(

bila rindu

wan n farid xda dlm pic. but i miss uols juga!
aku rindu kamu rindu rindu rindu rindu rindu rindu . maw jumpa pas cuty ne =)  as, sama2 lepak kelas kami kay ? 
sekian, tima kasih =(

tarikh spm !

Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM 2010) akan diumumkan pada hari Rabu 23 Mac 2011 ini. Maklumat ini disahkan oleh Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Abdul Ghafar Mahmud apabila dihubungi oleh akhbar News Straits Times semalam. Peperiksaan bertulis SPM 2010 telah dijalankan dari 23 November hingga 20 Disember 2010 yang lalu. Seramai 467,970 orang calon akan menduduki SPM pada tahun lepas di 3,594 buah pusat peperiksaan di seluruh negara. Calon Sekolah Kerajaan dan Sekolah Bantuan Kerajaan adalah seramai 410,083 orang, calon MRSM, MTD dan Sekolah Perantis Tentera seramai 7,216 orang, calon Sekolah Menengah Agama Negeri seramai 8,127 orang, calon Sekolah Swasta dan Sekolah Menengah Agama Rakyat seramai 11,248 orang dan calon Persendirian Perseorangan seramai 31,296 orang.
credited artikel to e-putra p/s::terasa maw tercabut jantung. berita malaysia sangatlah choi! xumum pun.

aku happy bila cuti

helo helo helo  assalamualaikum semua ! jom layan celoteh saya hari ini. muhaha!
hari ni start cuti semester1 dari class pra-u sesi 2011. yahooo! bahagia xpayah cakap. siapa yang tidak bahagia bila cuti menjelma? mmg dia maw makan silipar la ni kalau ckp xbahagia. =p hari ni , post ni xda unsur2 carutan. muhaaa. sbb mmg minggu ni xda nmpk mulutlongkang tu pun kan? jadi mmg xda carutan untuk siDIAgadissuci. aku bukan suka sgt carut2 org ni oke. ceh! bajet suci. =p
kisah aku minggu ni sangat simple and best. takstress sgt. muhaha. sbb minggu ni sgt santai. mmg xda studyy weyy! sbb student form1-pra-u , ada yg g sukan. n in my class-pra-u A cuma ada 12 orang . tu pun kalau cukup yang datang. belum kira yang ponteng. aku? mmg taklah ponteng sekolah. budak baik kan? choi! haha. ada sebab weyy kenapa aku xponteng. =p
aku habiskan 3days kat kelas yang lengang tu dgn baca novel, ceritaniememangwajibtiaphari. belajar tu ada sikit tp actualyy bukannya study sanad pun tapi lebih kepada tidur. hahaa!…

simpati dpt kawan mcm kau

salam readers. bloggers. kawan2 n haters.
oke. hari ni hapdet belog. act hari tu dah nk hupdate . tp d sebabkan jari jemari saya sgt gatal lalu tetekan X kat googlechrome. jawabnya, off la browser, yg d tulis tu xter'save'! hish. benci kalau nak igt balik =,=
honestly, malas nak update blog . muhaha. okay, lately ni sgt sibuk dgn class pra-u sementara tunggu result SPM. sibuk laa sangat. *_* paling sadis class pra-u sesi 2011 ni. aku dah kena warn, sbb jarang dtg class. ohammjayy ! first time ever in mai life. cikguu aku time form5 dulu siap pesan ng aku, kalau xnak dtg class pra-u ni, better jgn dtg trus. okay. respon me > OH! *tu jew yg mampu kot!
okkay tuu citer sal pra-u class. jom kita cerita psl MULUTLONGKANg pula. mulut longkang ? siapakah dia ? takyah korg tawu yg pastinya dia tw dia sepa.
kpd prompwan berkenaan, saya minta pada anda. tutup mulut tu rapat2. mungkin skrg ramai xsedar dgn prangai jahat kau tu. tp 1just wanna tell u something. Allah balas apa yg kau buat tu beb! jgn…