Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

saya dapat matriks (:

Assalamualaikum wbt :) hye smua! hari ni happy jugak sbb hari adalah hari cek result permohonan matriks . dan keputusan saya ..



this is the first permohonan aku yg diterima slps UTP tolak aku . huwoo! haha! Alhamdulillah dpt . Actually aku bingung kenapakah aku dpt d labuan? aq apply pilihan pertama di selangor, pastu n9 , pastu johor. mmg xdalah apply d KML. tp ramai ckp matriks kali ni yg tggl Sabah & Sarawak mmg dpt KML. so, aq redha jak lar. haha. yg pntg dpt :) 
skrg aku blur, maw amik ka ni atau amik diploma? aduy ... fikir2x ..

kehebatan peguam jahanam..

salam semua..haliuu hye! today, aku update my blog aroun 12-ish. yeahh. totally bosan weyy kat ruma sorg2. choi. BOSAN. so, aq bukak lar forum lepasan spm 2010  kanss. pastu dorg share benda ni n minta tlg sebarkan.. so, aq dgn murah hatinya tlglah sebarkan kan...mmg xpatt apa dorg ckp kat bawah ni .. cer baca.. bg yg lom baca ar..



Azlina Jailani telah menang di Mahkamah.
mereka tak akan menang kerana melawan Allah, mereka hanya menang sementara di dunia... sapa yg lebih berkuasa...sama-samalah kita berdoa agar kita, generasi kita dan semua umat Islam yg ada sekarang sentiasa dlm Agama Allah dan dilindungi Allah swt dan dijauhkan dari terpesong aqidah...amin
Pertubuhan Melayu Murtad telah diluluskan!!
persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !!Injil telah dicetak & di edar....IFC buat RoadshoW besar-besaran sokong kebebasan Beragama...
Bersedialah wahai saudara - saudari ku yang amat disayangi...BERDOALAH SEMOGA UMAT ISLAM SELAMATtolong sebarkan kepada yang cintakan A…

10 orang paling genius di DUNIA

Salam, haliuu.. post kedua tuk hari ni. haha. tetiba aku rajin bg info2 kanss. xpa. mari tgk sepa 10 org pling genius d dunia.. ni aku amik dr blog Senarai 10. 
Mungkin fikiran pertama anda, manusia paling genius adalah Albert Einstein, betul tak? Eum, beliau boleh dikategorikan sebagai orang yang genius kerana kemampuannya untuk menerangkan teori relativiti nye dan berjaya memenangi 3 hadia nobel sepanjang hidupnya.
Namun, malang sekali, beliau tidak disenaraikan sebagai Top 10 Manusia Paling Genius Di Dunia. Jom kita kenali golongan istimewa (bukan cacat ye...!) ini:
10. Elaina Smith, Penyampai Radio Termuda Di Dunia

Elaina Smith, merupakan seorang anak perempuan yang berusia 7 tahun dan berjaya sebagai penyiar termuda dunia.

Ceritanya menjadi popular bermula apabila beliau menelefon sebuah stesen radio inggeris dan menasihati seorang dewasa yang menghadapi masalah dengan pasangan kekasihnya. Sejak dari itu, stesen radio tersebut mula dibanjiri dengan pemanggil apabila mereka sentiasa me…

bagaimana nak buat roomate anda jadi gila? HAHA. WAJIB BACA!

Jom kita baca cara-caranya.. :)



1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati" horee...kau dah balik". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 " Tolong, kat mana aku berada ni?" dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata "Dah merebak... dah merebak!"

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap "Aku tak boleh hidup sebilik den…

sometimes orang tak faham

sometimes orang takfaham. tapi tetap nak orang FAHAM!
assalamualaikum wbt smua :) fuhh. lama tau xupdate blog. ceh. haha :) okay. topik hari ni "Sometimes orang tak faham" . apa tu? ni aku maw cer . 
apabila kau selalu di atas, bila kau selau terbaik, bila kau tak pernah tersungkur. expectation orang pada kau akan tinggi menjulang && menjolak langit. okay its fine kalau kau mmg tak terjatuh smpi bila2. but once kau terjatuh, kau akan di cercah, akan di pandang serong, tak kurang kau akan rasa diri sgt sgt DOWN tahap nak bunuh diri. antara smua tu la. ikut situation. 
bila kau jatuh, kau cuba kuat && cari jalan tuk kaverline ataupun bajet KUAT sdgkan kau tau dalaman kau hancur. bila kau acting like you're okay, everyone tetiba akan blame you. betul, if u don't , its ur luck la kan. dorang akan blame kononnya kau tak kecewa, parents kau dah labur duit byk gilak, tp ini kau dpt? kau tak sedar kah parents kau dah bersusah payah nak besarkan kau , kau hampar …

hargai sahabat

Assalamualaikum semua :) 
*sopan giler dowh aq starting entry, haha!*


okay, series, skg ni boring, boring. jam 1.13 AM. yes, mmg suda jadi habit saya tidak tidur malam. ); HAHA.


okay, entri hari ni nak kongsi citer psl SAHABAT . huhuhu. why tajuk mcm tu? sbb im in mood :: happy+feelnothing = shud be happy.


topik hari sahabt,  so letme start. sahabat org yg actually paling dekat dengan kita unless our own parents rite? knp shbt or besfren ni ble jd org yg penting bg kita or rapat? faktr pertama sbb karektor n maybe faktor usia yg mendekatkan kita. n for me, i can make frens ng sapa2. but i much suitable n cpt masuk dgn orang yg same age or around my age la. sbb maybe thinking style tu still sama. N karaktor yg best from ur frnz membt kan anda akan lebih selesa && syg pada mereka.


klu org nak ckp eh!poyonya kau! nak selesaikan familyproblem pun bgtau kawan, lg bgus bincang ng parents! >> hey you! shut ur mouth up. its not everything in our lfe nak citer ng parents kan? For me, …