Skip to main content

Posts

Showing posts from 2010

bicara dalam degupan

!
salam satu bloggerz. HAHA ! fes , hye, hye, hye, pada c pembaca yg agak tak agak setia itoh ! haha :) esp pada As~!
HARI maw ngomel pasal SEKOLAH . FYI, my FB name skrg adlh :: Emysya BudaQsekolah
ta pasal2 berduyun2 org tya..
"emy, masi budak skolh kew?"
hahhaha. x ble bla wey aku. bayangkn lah, dah abes SPM baru kecoh nak tukar nma p budak sekolah ! haha . dasyat x ?

tp aq dgn bangga dn yakin jawab
"masih!!!!"

teeettt. tutup cerita. skunx nak ckp psl HADIAH HADIAH itu SATU SEMANGAT. haha .
my dear BAPA ckp law dpt msk U or Matriks ke apa kew kan dea nak bg CAMERA GIANT ( haha , nikon or canon , yg mcm 2 )
oH, series wey ! time SPM langsung x hengat ne janji manis my pa ~! skrg baru igt. so, readers, make sure doakan saya. dapat. insyaAllah.
lagi satu, maw kongsi saat indah yg bakal berlaku .. tahun 2011 .. taarikhh 11. JANUARI ! awww ~! saya akn dpt KAWAN BAIK AYU ! hehe :) xsabar2x . ta sabar dpt benda tu .. apa benda tu ? HAHA :) nantikan 10 januari , saya update ! haha :) KAWAN BA…

semangat bukak sekolah

assalamualaik ..



semakin hari semakin besar bila semakin besar semakin banyak songeh kaw gilak dah nak mula skola la wey ! 1 week lebih jax laagi ? sadis betul panahan SPM tu weyy ~ tp mmg xsabar nak g skola. xtahan duk ruma ~ busan .
for wanyrah y p PLKN , saya ulangi PLKN kann.. haahah . TAHNIAH ! sya bangga ! untuk kamu .. jangan lupa saya , 3 bulan mampu membuatkan kita LUPA . nasihat saya : jgn berani lupa sya ! hahaha :)
untuk ma besCRAZIESTpwenz As, beli kain baru . jangan beli baju baru . kasut pun nda payah la . hahaha . sama2 ta STAM . hakhak ~

^^^
baru jew cuti..suda bukak skola ~ aduhh . mcm x bercuti . cuti yg membosankan. series , mata pun tmbh kabur . pagi ptg siang malam online melulu . heheee :)
azam 2011 : ♥ tunggu result SPM . gemenar thap xagak. smoga cemerlang . aminn .
♥ nak buktikan saya boleehhh bhaaa pi **** ! upss ! haha . bingung ! kalaw result okay .
♥ saya nak smbg kos apa ek ? Chemical engeering or MEDIc ? bit confuse ~ urm . hahaa
♥ mahu berkhidmat utk skola ~ ahahah . majala se…

gembira tidak gembira ^_T

salam . yuhuuuu . its holiday time !! haha :) ofkoz happy . but in d same time - sad jua.. bcs rindu, rindu, rindu .
im feel very bad . benci . henpon dah mampus . i need new Hp. aduyyy .
im feel sick ! haha :) tepaksa smbg my driving lessons . errr . x suka . act, bukan xsuka tp KURANG SELESA ng aunty tu . n BENCI BILA XDAPAT BUAT apa yg dea jar . dasar LEMBAB cket kali aq ne law bab2 keta kali ar ? hahaha . but, d most impt thing , i got ma AYU back !!!! yeahhh :) miss AYU so muchh . igt x dpt dah ~ thank u dad :) thank u mama :)
I NEED NEW HANDPHONE . anybody help me plz ?

contest kenangan terindah 2010 T__T

salam guys .
oke2 . dlm sejarah saya bt dua post dlm masa 5 minit. haha . oke ni sbb join contest dr maSAFfwenz ♥ ifzah♥! contest ni berkisar *ceh* tntg kenangan terHEBADD thun 2010 ney !



OKE . rasanya kenangn palingg hebadd tahunn ne adlh when hari raya lepas . that was first time ber'raya' dgn kawan2 . besstt ! miss that moment . cuba bygkan dr pagi smpi maghrib menjelma beraya sakann ! bestt ! ♥tyme ni ada kekurangan la kunun 1 member of wanyrah . time 2 kesahhh sgt dea x ada . sekarang. ada aku kesh ?? Uish ! jahat akuu . sesungguhnya 2 bukan dr HATI aku sebgimana dia perna kata MACAM TU ! sedeyhh bila igt. T______t ceh. jd tmpt luah perasaan. hhaa .
time ni :: x igt ! haha . will be update later law dah igt k . haha . tmpt :: macam2 tmpt. dr rumah cikgu ke rumah ustaza ke ruma kawan ke rumah wanyrah punya geng hhaha . best memory laa .
mmg enjoy n happy tyme ni . dah la dlm keta berhimpit -himpit . paling unik - kombinasi trip beraya ni ada sikit pelik. sbb tyme ni ada my bro n kawan2…

award ^^ HAHA !

assalamualaikum . oke. dgn bangga nya sya umumkan sya nak bgtaw sy dpt award ! award la sgt ! haha .
award ni dr eef atau ifzah ! klik nama dia law maw ber'joli bersama dier. HAHA . btw, thank u cayuunnnq. cunn kaler biru engkoo !
xsia2 aku follow kaw. hahahaha .
oke. tu jew coretn rgks . haha . saja ja nak tunjuk aku dpt awrd ! haha :) adios ~!

saya rindu

T__________________________________T saya R.I.N.DU kawan saya saya AKAN rindu kawan2 saya hmm ~
ntah knpa dekat2 abes skola ni mcm sebak *Cehh ! mcm rasa diz is the last suda kita akan kumpul2 . kan ? bukan smua stay sekolah . sedeyhh . gelak tawa kita kongsi sama2 .
dr BENCI ke SAYANG dr SAYANG ke BENCI dr BENCI kekal BENCI dr SAYANG kekal SAYANG
wlu ada pahit tp itu indah bt jadi isi kotak kenangan

sedihh maw tinggalkan kain hijau . sedih maw tinggal baju kurung berkatup . sedih maw tinggalkan tudung labuh . sedih maw tinggalkan kes datang lambat pi sekolah . sedih maw tinggalkan kes kena denda . sedih maw tinggalkan kerja2 kursus sedih maw tinggalkan kerja2 mendesign folia lawa2 . sedih maw tinggalkan yg buat peka yang mmg malas maw buat sedih maw tinggalkan cikgu2 .
rinduuuu. akann . rinduuuuu . saya mcm takut mw ambik this last two paper . takut kehilang byk memori . mungkinkah kta jmpa lae tahun dpan ? ada yg PLKN . smpt ka ?


izzat . akan rindu sangad2 . apip juwaa :)
miss this moments . blum rapat pow…

♥ kenapa Allah tmukn kita dgn org yg slh ? ♥

Salam maal hijrah semua :) today , sempena maal hijra ne . jom kongsi artikel ni . yg d petik dr bro izzat.I


Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan k…

saya perlu jawapan !

salam ! haliuuu yaw ! :) situasi :: hujan lebat x-agak ! masa :: 5.59 PM hari :: hari ahad exam esok :: chemistry !



hebadd x hebadd aku ? esok chemistry paper, aku still ble on9 ! tiba2 sibuk tgn maw menulis menaip me*** . ntah ~^^^~
perjalanan idup hari ni serupa biasa. nothing special . hari ni sya kembali kpd manusia biasa. kalaw kemarin sya manusia normal , post entri pun awal pagi . kali ni post entri agak nda lewat.haha .
exam isuk is CHEMISTRY . antra killer subject in SPM . tpi saya rasa saya sudah cukup bersedia . apapun yang terjadi . dapat menjawabz atau tidak . terpulang krn saya tahu usaha saya dalam dua tahun dlm klas science stream . walaupun hakikatnya , impian utk mnggnggm A itu ada . smoga PENANTIAN SERBA LAMA ini menjadi jawapan bulan 3 tahun depan . saya mahu jawapan yg baek ! jawapan yg boleh membuatkan saya menangis . doakan saya krn doa kamu, kamu, kamu yg bt saya lebih kuat .
Ya Allah , permudahkan perjalanan kami utk 4 subjek yg tinggal ni .



tiada pernah percaya

air mata kasih sayang marah tiang tawa nangis
berhenti ka suda d cne ? knp tyme SPM ?
kdg2 ak rasa kerdil sgt, sakit sgt , mcm aku yg jht . tp hakikatnya ak cuma x mahu trus sakit . apa yg aq igt smpy skrg . yg pntg ak dh mnta maaf ng org y ak sakiti :(
dasyat sungguh ka KAMI ni smpy begitu sekali KAMU bt ? xsangka DULU riang tawa sama2 kini HEMPUKAN PINTU menjadi santapan utk KAMI knpa ? xfaham aku . kadang2 sakit ati tp sedar mmg ada silp d sn. tp layakkah org yg ada kena mengena trus spreading bnda xbagus 2 lae ar . semakin BENCI org HIPOKRIT . tp bak kata Tyra jaga hubungan dgn tuhan jaga hubungan dgn manusia . biarkan mereka . sedeyh :(
kpd kwn2 yg aq syg2 ni
DEWY AS TYRA FARID IS WAN
korunx xkan pena padam dlm list kenangan terhebadd lam idup ak . even , ak mmg kadang2 geram ng kmu . HAHA . maaf andai ada silap & salah . sedar ataw x only few months lae kita jmpa . gonna mish uols sangad2 . :)
SPM : 4 paper more to go !
CHEMISTRY BIOLOGY BATING PQS
knpa post bnda ni sbb x mawu diri rasa terus bersalah sm…

maafkan aku. aku terlalu mencuba.

mata semakin kuyu, ku paksa kaki semangat ini melangkah dalam batas waktu yang memburu aku. Lintaran kata-kata manusia yg sentiasa membunuh menghantui setiap detak nafasku. Seolah-olah kaki ni mglgkh utk memuaskn nafsu manusia yg mghantui! aku smkin lupa asal ku, semakin lupa tujuan dan kemahuanku. Tuhan, berikan aku setitis cuma.. setitis tulang-tulang kekuatan untuk aku terus melangkah.. aku sentiasa lelah dalam dakapan yang membunuh aku tidak pernah mahu terus tapi aku terus terterus dalam hambatan masa2 indah itu lalu aku terus dan terus.. aku masih dan masih.. masih begini.. rongga pernafasan sesekali sesak .. perasaan meminta merayu memohon lari .. tpi jiwa menyerigai kata JANGAN akhirnya sang hati layu menjadi kudup yg terlalu layu selayu-layu aku masih keliru aku masih tidak pasti tidak cukup ka lagi kegalauan hati menimpa tidak cukup ka lagi titis2 airmata yg mengalir ? aku tiada jawapan. sekiranya engkau coba memberi jawapan. aku pasti aku tiada faham. kefahaman aku penuh. tapi kontang. aku perlu…

♥♥ suatu penentuan yang pasti ♥♥

duduk diam dalam bilik . gelap . x dew orang . baru abez breakfast . termenung mengHADAPjan tegurLappy dgn xtahu malunya . membilang waktu berlalu . seh , ayat terlebih tahap-x-agak . Haha .
hari ni aku betul2 xfaham a.k.a bingung . kenapalah dekat2 S.P.M barulah tangan ni GATAL nak main itu.. main ini .. belum dpt lg kesedaran yg d cari2 . tuh lar bak katew c nana *cuzzy aku
" otak manusia tak bekerja satu masa dengan hati "
btul apa dea ckap! law bley bg 100% aku bagi, gi, gi . haha . aku maw terbaekk , tp malas nak buat . ada jax bisikan dajjal yg menggoda diri . sehh . menggoda . ayaat, haaha .
maybe sikalang dalam proses MEMAKSA . xfaham suda ! Haha . yup, memaksa study di di di di .
sekarang juga sy dlm sedih ( cehh ) , act perasaan bercampurbaur sbnrnya . haha . SPM nak dekat , jiwa semakin merontah . LOL.wanyrah dh xmcam dulu blog wanyrah dh xupdate [ maka, sy penulisnya . huahua ]terkena demam lagenda budak steady otak semakin lembab malas pi skola sbb selalu x dew guru ngajar t…

kita suka jd pemancing ~! Asal kain "Benang". Kain dihargai "Benang" diremeh.

sgt2 la teruja bila tgk tjuk post kaly ney . suka jd PEMANCING ? motip ? xjelas kn ?
meh kita petik kta2 dari *ching*ching* Un.Pa'min kitew .
"KESIMPULAN yg dibersandarkan ANDAIAN umpama meneka jumlah ikan d dasar lautan ?"
perghh . meletup kan ayat dea ? jan tanya aku dr mn ak dpt ayat power dlm exam , HAHA . tertera jawapan yew . Haha . hah! apa kunun kaitannya ngn pemancing ? jum3x sayang2, intan2 payung, budak2 lagenda budak steady , jum dgr ..
"Pemancing" tidak "menghebahkan" ikan-ikan yang telah tertangkap olehnya. Tetapi, ikan sejengkal yang "terlepas" akan menjadi "tajuk" utama ceritanya, konon panjangnya sehasta."
kan?kan? betul sgt3 kata2 speaker ney . ak stuju n really adore benda ayt ney . act, kalaw kaw bijak sgt kw fhm lar pa mksd kata2 ney . law xfhm , sila2 tnya . Haha . Btw, sejak2 akhir-akhr ni ak selalu lepak-tak-malu kat FB un.Pa'min ni sebab ayat2 dea bt aku tergamam , terpegun, terkesima . Sehh .
pa org bilang, mmg …

never be replace .

somehow i miss all my moments with all of you guys. this kinda a very-super-hero MEMORIES that will nvr b rplce (= sweet memory till end . this pic ** included wanyrah's geng and also some of ma classmates =)
act, this entry saja ja. maw ckp psl teman. teman. teman. haha !
kawan, org yg kita selalu igt . kawan, org yg kita selalu syg . kawan, org yg kita selalu dekat .
tp, layak kita mengaku kita KAWAN ? adakah saya mengingati kawan saya ? adakah saya sayang kawan saya ? adakah saya dekat dengan kawan saya ?
tanya diri kita. sejauh mana ikhlas persahabatan itu . org selalu ckp KAWAN itu LAWAN =) tapi sedarkah kita KAWAN itu la yg HADIR bila tiba kita DILAWAN ? indahnya sahabat bila disulami dgn keikhlasan. namun kita selalu alpa . lupa.
"keikhlasan itu tunjang segalanya" aku selalu pegang kata2 itu.
petik dr noveL RAM , "cinta tu yg mmpu memusnakan nafsu dajjal c manusia"
memang TERBAEKK !
SO, konklusi pindik dr coretan ngarut d atas .. jaga SAHABAT, jaga DIRI . sulami persahabatan …

ke'namun'an .

bila terlalu selalu dgr masalah kawan . ia seolah jadi masalah kita sendiri plax . okay . but i seriously i luv to hear story dr c Is . very sweet ! haa . sjak2, Dewy msuk asrama . coyy btul. susah maw kontek apa itew iney . ma MR.reid, ma BdQ.jht n ma. Mr.Vital jd mgsa . so what ? haa . kemarin raya_Raya_raya with smua wanyrah's girls excpt Dewy ! xblebla an ? yg manisnya .motip? haha . Ulla (ktua.plaja) . Daus n Asri (pngawas), ikut skaly beraya . haha . kmi raya uma :: chegu .niza ustza ngaisyah yulianie syafiqa asry Is paling manang kan ? huahua . namun cedeyh seh! ma bdQ.jhat sumbung seh! dea langsung xjoin gosipping kt uma Is . xpew2 . sya fhm . soalan sya pling benci . sepa yg kc men sepa skg?

arghh. exam .

nah ~ nah nah ! exam abis sudah.
HahA ! tetiba plax kan ? sibuk exam dah abis.
ngongot btul kan ?
haha .

btw, komen tk exm kaley ney.
hurm, bley la jugax.
taklah sesusah sem1 .
mcm physics, agak senang lar jugax *kalo study
haha .
tpi siyes, SEJARAH mmg xblebla.
mmg susah. aduuii .
bukan x blaja. sudah blaja dah 2.
mmg susah. :D

beberapa paper dah taw result dea :D
alhamdulillah addmaths n bio seems okay jax.
bisuk maybe dpt paper BM, wish me luck k :D

alhamdulillah la, trial ni x byk BERBINCANG dgn kwn2x.
hahahha .

xsabar nak tgu result .

**sibuk ngn wanyrah fc, nmpknya berjalan lncr . thnx everyones yg support !
<3

wanyrah fc :D

salam bear killkill.
how's ur day ?

haha .
entry kali ney khas tok m'umumkan hri jadi WANIRAH FC.
haha . harinya adalah kemarin , bersamaan 27/8/2010
best x ? best. haha .

dlm wanirah fc ada mcm2x . ada cerpen.
ada pa lg ? bha . 2 ja . haha :D

ahli ::

wan
emy
farid
as
is
meme
masnih
zed
tyra

yg lain kalo nak join, sila2x. haha .
kita majukan wanyrah fc :D

sample space, bush, bush, fly away ~!

salam :D
slm ramadhan .

arghh . miss u bear . miss u so much ~! no time nak tulis.
ni pun curi tyme tulis aftr addmaths exam :)

dear bear killkill,
rindu sgt2x.
rindu ngadap blog jax.
namun~ haa.
perjuangan ku mc pnjng.
bak kata chegu.kevin ( ckgu tusyen ),
"buck up ~!! cut down lar ur self ~! "
slu chegu tusyen ckp ng kami :D haha .


sarang lelabah dah, semak samun dah bertimbun, lalang banyak ?!

assalamualaikum w.b.t haliuu. omg, lama giler x update neyh bl0g. hee . rindu sudah ney , hehe . act, sibuk + malas nak update. but slu gax skodeng +) hehe . apa maw kungsi ya .. hurm. " dear bear killkill, act, skrng trial dah dekat, makin dekat, x sedar, masa semakin jalan jalan, fluent jax. xsedar lgsg pun masa berlalu. aku pun apa lg, suka sukinya buang masa .. but, ttba ak sedar, smpi bila ? so, skrg act, dlm proses struggle . for trial. dulu . SPM , argh ? ak namaw ulang kesilapan dulu kala . aishh, mcm ney arh ? malas btul mw study but i just like addicted jugax.
haha =) bungul kan . hehe. wish me luck bear ! =) i've no words for u, till then, bye ! p/s : happy friendship day . esp for eefzah , bibi , syera, ina, mirul , angh n semua. +)

minggu baruw. hari baruw. azam baruw . [ ble pky ke ]

salam !~!!!! es0k dah start mgu baruw. minggu ne. byk azam ::
:: bUat keja Rumah YG tertinggal :: :: m'hafal surah Yassin n Sjadah for tasmik next week :: :: study2 ikut jadwal study :: :: jumpa doktor [ huh ? yeah meh ? ] :: masalah :; * takdew mud nak study apatah lg mengafal . adess * exited x tentu pasal. haaha * TV or LAPPY hari2 memanggilku . damn !~ * malas ; idk
solution :: *paksa diri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! my goal diz week, harap2 dptlah jalan ngn lancar. wish me luck. skg aroung 11-ish . maw off pi sleep =) hurm. nda dpt sua jadi kelawar kali . haha. tid0w awal sua ney taw . hahah . ________________________________________________


hurm3x. happy . i've bought new LV pencil case [ not really, it more like purse or somthing~ haha ] pink colour. haha.. best. n also, hang-out with my cuzzy -ika. aww. its kinda superb !! hahaha . i lyke it. KBOX part was awes0me. haa . smpt ma br0 nyanyi lgu SERI MERSING , wht the heck ? haha . release jua waa tensyen . hee . =) thnx ika. walaupun kejap . heee. layan slu…