Monday, December 27, 2010

bicara dalam degupan

!

salam satu bloggerz. HAHA !
fes , hye, hye, hye, pada c pembaca yg agak tak agak setia itoh !
haha :) esp pada As~!

HARI maw ngomel pasal SEKOLAH .
FYI, my FB name skrg adlh :: Emysya BudaQsekolah

ta pasal2 berduyun2 org tya..

"emy, masi budak skolh kew?"

hahhaha. x ble bla wey aku. bayangkn lah, dah abes SPM baru kecoh nak tukar nma p budak sekolah ! haha . dasyat x ?

tp aq dgn bangga dn yakin jawab

"masih!!!!"


teeettt. tutup cerita.
skunx nak ckp psl HADIAH
HADIAH itu SATU SEMANGAT.
haha .

my dear BAPA ckp law dpt msk U or Matriks ke apa kew kan
dea nak bg CAMERA GIANT ( haha , nikon or canon , yg mcm 2 )

oH, series wey ! time SPM langsung x hengat ne janji manis my pa ~!
skrg baru igt.
so, readers, make sure doakan saya. dapat. insyaAllah.

lagi satu, maw kongsi saat indah yg bakal berlaku ..
tahun 2011 .. taarikhh 11. JANUARI !
awww ~! saya akn dpt KAWAN BAIK AYU !
hehe :) xsabar2x .
ta sabar dpt benda tu ..
apa benda tu ? HAHA :)
nantikan 10 januari , saya update ! haha :)
KAWAN BAIK AYUUU ! yaaay !
as, bawa jalan esok :: 28.dis :: but i think can't ikt la.
soorryyy ep ma dearrrrrr , xda LUI ! haah, phm2 jew laa ~


xsabar mahu tahun baru .
xsabar maw dpt LESEN, sy ulangi mw dpt LESEN !
err . suka ! suka ! bawa SONATA pi SKOLAH .
jan jeles . hahahah !!

AWW. ke keta baru ? haram! haha .

selalu meng'happy'kan diri.


oke post kali jua saya nak kongsi saat2 saya terdebar spnjng SPM ::

SAAT MANIS ..

~ bangga sbb ada LEAK quest. HAAH. giler x bahagia . sdgkan xtahu pom mula2.

~ makan2 gula tahap x agak. penuh satu plastik.

~jumpa Sir.Brian , dulu igt lae rapat dgn dea,
tp skunk nda da plak aq menggedik ng dea mcm 20 tahun x jumpaaa ! upssss ! terlebih suda ! haha.

~kenangan manis mcm GULA2 time B.I , ada sumting happen ! yaaayy !

~ lepak sesama ng wanyrah dkat MY MEJA ! semua akn pg MA MEJA okeee. sweet sgt to be remember. misss !

~ before start paper, sy akan pandang IS, dan AS , baru kami tersenyum2 seolah2 org gila ! hahaha :)

~ pagi2 dtg sekolah , mmg dah ada org kt dlm klas, tp dorg x reti nak bukak pintu blkg.
saya dgn jayanya aq bukak pintu tu sbb sy msuk dr sana . hee.

~ chegu . ros dtg time paper chemist ! sweet ! dari cikgu utk anak murid :) pastu chegu lepak kat meja saya oke ! kan as ? kan farid ? kan tira ? ahaha

~ wan mesti tegur, "pakai kasut tu bagus2 bh !" haha !

~sbb saya terlmpau rajin pakai kasut, law nak kuar p kaki lima kelas xkan pakai kasut n c AS sama TYRA Pun join! hahah , kaw giler ? dari kelas kami ke kelas 6A , x pakai kasut ! kerja gila !

~coklat yg kami patah2kan , coklat IS sebenarnya . yg As bg dulu , time tu coklat tu cket jew, so, kitaorg patah2 kan, sweet rite ?

~angkat buku sama2 , naik tangga sama2 !! hehe :) berattt !

~remmbr time addmaths, AS n Tyra mengadu sumting. T_T , miss sesi ketawa n riang time SPm !

oke la. nak tahu kisah sedih, kita jumpa next post k ?
lenguh mw menaip ni . anyway, have a nice day guys! lot of luv.
thanks for reading !

kenangan satu persatu melompat-lompat, silih berganti mcm penguin ni kan ?

p/s :: TAHNIAH MESIA ! u rawwk !

Tuesday, December 21, 2010

semangat bukak sekolah

assalamualaik ..




semakin hari semakin besar
bila semakin besar semakin banyak songeh
kaw gilak dah nak mula skola la wey !
1 week lebih jax laagi ?
sadis betul panahan SPM tu weyy ~
tp mmg xsabar nak g skola.
xtahan duk ruma ~ busan .

for wanyrah y p PLKN , saya ulangi PLKN kann..
haahah . TAHNIAH ! sya bangga ! untuk kamu ..
jangan lupa saya , 3 bulan mampu membuatkan kita LUPA .
nasihat saya : jgn berani lupa sya !
hahaha :)

untuk ma besCRAZIESTpwenz As,
beli kain baru .
jangan beli baju baru .
kasut pun nda payah la .
hahaha .
sama2 ta STAM . hakhak ~

^^^

baru jew cuti..suda bukak skola ~
aduhh . mcm x bercuti . cuti yg membosankan.
series , mata pun tmbh kabur .
pagi ptg siang malam online melulu .
heheee :)

azam 2011 :
tunggu result SPM . gemenar thap xagak. smoga cemerlang . aminn .

nak buktikan saya boleehhh bhaaa pi **** ! upss ! haha .
bingung ! kalaw result okay .

saya nak smbg kos apa ek ?
Chemical engeering or MEDIc ?
bit confuse ~ urm . hahaa

mahu berkhidmat utk skola ~ ahahah .
majala sekolah suda terbit ka ? bengong tol ~

sah akan selalu datang awal p skola~ [ puiiii ] sbb xda abg saya ! ehehe .

mahu shopping pencil case n lain2 yg BARU , sya ulangi BARU !
xkisah org maw ckp, kaw tu POM 6, nda pyh la beli baru .
saya TETAP MAHU ! hahahha :)

beli kasut sekolah baru

mahu duduk sebelah as , hahaa . tu ja ak mampu !

p/s :: setiap hari setiap detik saya rindu kamu, kamu, kamu ~



beredit ~

ya Allah , akhirnya siap juga tu banner , cursor , hover dll ~
haha ,
penat .
thank u eef ssb bantu n smua TUTO2 ~
tp banner tu ada kusut masai cket ~ hahha .
yg pntg jadi :)

Sunday, December 19, 2010

gembira tidak gembira ^_T


salam . yuhuuuu .
its holiday time !!
haha :) ofkoz happy .
but in d same time - sad jua..
bcs rindu, rindu, rindu .

im feel very bad .
benci . henpon dah mampus .
i need new Hp.
aduyyy .

im feel sick ! haha :)
tepaksa smbg my driving lessons .
errr . x suka .
act, bukan xsuka tp KURANG SELESA ng aunty tu .
n BENCI BILA XDAPAT BUAT apa yg dea jar .
dasar LEMBAB cket kali aq ne law bab2 keta kali ar ? hahaha .
but, d most impt thing ,
i got ma AYU back !!!!
yeahhh :)
miss AYU so muchh .
igt x dpt dah ~
thank u dad :)
thank u mama :)

I NEED NEW HANDPHONE .
anybody help me plz ?

Friday, December 17, 2010

contest kenangan terindah 2010 T__T

salam guys .

oke2 . dlm sejarah saya bt dua post dlm masa 5 minit. haha .
oke ni sbb join contest dr maSAFfwenz ifzah !
contest ni berkisar *ceh* tntg kenangan terHEBADD thun 2010 ney !




OKE . rasanya kenangn palingg hebadd tahunn ne adlh when hari raya lepas .
that was first time ber'raya' dgn kawan2 . besstt !
miss that moment .
cuba bygkan dr pagi smpi maghrib menjelma beraya sakann !
bestt !
tyme ni ada kekurangan la kunun 1 member of wanyrah .
time 2 kesahhh sgt dea x ada .
sekarang. ada aku kesh ??
Uish ! jahat akuu .
sesungguhnya 2 bukan dr HATI aku sebgimana dia perna kata MACAM TU !
sedeyhh bila igt. T______t
ceh. jd tmpt luah perasaan. hhaa .

time ni :: x igt ! haha . will be update later law dah igt k . haha .
tmpt ::
macam2 tmpt. dr rumah cikgu ke rumah ustaza ke ruma
kawan ke rumah wanyrah punya geng
hhaha . best memory laa .

mmg enjoy n happy tyme ni . dah la dlm keta berhimpit -himpit .
paling unik - kombinasi trip beraya ni ada sikit pelik. sbb tyme ni ada my bro n kawan2
dia sekali. hahah . :) tp yg pntg x luput d ingatan ni peristiwaaa ! saya kamu
sayaangg sangatttt !
ni pic kenangan - kt uma ustaza ngaisah yg malatuppp !


me wif tyra and aas .
my bestpwenz ! luv u girls !

contest by :: Cik Teratai Wangi
klik nama dea law nak tgk syarat lanjut ! hehe :)

tag utk kawan2 saya yg saya sayang ::

kekuatan dua A . haha .



* kelik mengelik lar nama dorg law nak tgk blog dorggg ! :)

award ^^ HAHA !


assalamualaikum .
oke. dgn bangga nya sya umumkan sya nak bgtaw sy dpt award ! award la sgt ! haha .

award ni dr eef atau ifzah !
klik nama dia law maw ber'joli bersama dier. HAHA .
btw, thank u cayuunnnq.
cunn kaler biru engkoo !
xsia2 aku follow kaw. hahahaha .

oke. tu jew coretn rgks . haha .
saja ja nak tunjuk aku dpt awrd ! haha :)
adios ~!


Wednesday, December 8, 2010

saya rindu



T__________________________________T
saya R.I.N.DU kawan saya
saya AKAN rindu kawan2 saya
hmm ~

ntah knpa dekat2 abes skola ni mcm sebak *Cehh !
mcm rasa diz is the last suda kita akan kumpul2 .
kan ? bukan smua stay sekolah .
sedeyhh . gelak tawa kita kongsi sama2 .

dr BENCI ke SAYANG
dr SAYANG ke BENCI
dr BENCI kekal BENCI
dr SAYANG kekal SAYANG

wlu ada pahit tp itu indah
bt jadi isi kotak kenangan

sedihh maw tinggalkan kain hijau .
sedih maw tinggal baju kurung berkatup .
sedih maw tinggalkan tudung labuh .
sedih maw tinggalkan kes datang lambat pi sekolah .
sedih maw tinggalkan kes kena denda .
sedih maw tinggalkan kerja2 kursus
sedih maw tinggalkan kerja2 mendesign folia lawa2 .
sedih maw tinggalkan yg buat peka yang mmg malas maw buat
sedih maw tinggalkan cikgu2 .

rinduuuu. akann . rinduuuuu .
saya mcm takut mw ambik this last two paper .
takut kehilang byk memori .
mungkinkah kta jmpa lae tahun dpan ?
ada yg PLKN .
smpt ka ?



izzat . akan rindu sangad2 . apip juwaa :)

miss this moments . blum rapat pown ngan dorg time ni .
haha . farid maintain comel :)

miss this girl so much .
hope ble jumpa 1 day .
ohh anithh :)

budak2 paling gilak abad ini :)
miss time ne bcs time kami bt preparation tuk mjls perpshn PRA-U
miss these moments ..
arghhh .


nana , i miss u tooo .
sangad2 . ak rindu dgr kaw nyanyi .
ak rindu dgr kaw membebel-bebel .
aku rindu kaw yg ganas n kuat mamaM mee+telur ! HAHA .
aku rindu kauuu . walaupun kaw kadang2 kinpanasss.
tp aku rinduuu kaaaw !!
hope kaw bc ni possst :)


^KERINDUAN MELANDA^

p/s :: pics credited to As << ( ble bukak link ne )

Tuesday, December 7, 2010

♥ kenapa Allah tmukn kita dgn org yg slh ? ♥

Salam maal hijrah semua :)
today , sempena maal hijra ne . jom kongsi artikel ni .
yg d petik dr bro izzat.I



Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


p/s :: ALLAH sentiasa tahu !

Sunday, December 5, 2010

saya perlu jawapan !

salam ! haliuuu yaw ! :)
situasi :: hujan lebat x-agak !
masa :: 5.59 PM
hari :: hari ahad
exam esok :: chemistry !




hebadd x hebadd aku ?
esok chemistry paper, aku still ble on9 !
tiba2 sibuk tgn maw menulis menaip me*** . ntah ~^^^~

perjalanan idup hari ni serupa biasa. nothing special .
hari ni sya kembali kpd manusia biasa.
kalaw kemarin sya manusia normal , post entri pun awal pagi .
kali ni post entri agak nda lewat.haha .

exam isuk is CHEMISTRY .
antra killer subject in SPM .
tpi saya rasa saya sudah cukup bersedia .
apapun yang terjadi .
dapat menjawabz atau tidak .
terpulang krn saya tahu usaha saya dalam dua tahun dlm klas science stream .
walaupun hakikatnya , impian utk mnggnggm A itu ada .
smoga PENANTIAN SERBA LAMA ini menjadi jawapan bulan 3 tahun depan .
saya mahu jawapan yg baek ! jawapan yg boleh membuatkan saya menangis .
doakan saya krn doa kamu, kamu, kamu yg bt saya lebih kuat .

Ya Allah , permudahkan perjalanan kami utk 4 subjek yg tinggal ni .




Saturday, December 4, 2010

tiada pernah percaya



air mata kasih sayang marah tiang tawa nangis

berhenti ka suda d cne ?
knp tyme SPM ?

kdg2 ak rasa kerdil sgt, sakit sgt , mcm aku yg jht .
tp hakikatnya ak cuma x mahu trus sakit .
apa yg aq igt smpy skrg .
yg pntg ak dh mnta maaf ng org y ak sakiti :(

dasyat sungguh ka KAMI ni smpy begitu sekali KAMU bt ?
xsangka DULU riang tawa sama2
kini HEMPUKAN PINTU menjadi santapan utk KAMI
knpa ? xfaham aku .
kadang2 sakit ati tp sedar mmg ada silp d sn.
tp layakkah org yg ada kena mengena trus spreading bnda xbagus 2 lae ar .
semakin BENCI org HIPOKRIT .
tp bak kata Tyra
jaga hubungan dgn tuhan
jaga hubungan dgn manusia .
biarkan mereka .
sedeyh :(

kpd kwn2 yg aq syg2 ni

DEWY
AS
TYRA
FARID
IS
WAN

korunx xkan pena padam dlm list kenangan terhebadd lam idup ak .
even , ak mmg kadang2 geram ng kmu .
HAHA . maaf andai ada silap & salah .
sedar ataw x only few months lae kita jmpa .
gonna mish uols sangad2 .
:)

SPM :
4 paper more to go !
CHEMISTRY
BIOLOGY
BATING
PQS

knpa post bnda ni sbb x mawu diri rasa terus bersalah sms jwb 4 paper ni .
sorry if saya done anything wrong to kamu, kamu, kamu .
doakan saya utk cemerlang .

SEMAKIN HABIS SPM , SEMAKIN RASA DIRI AKAN SEMAKIN JAUH DGN KAMU .

terima kasih ceriakan hari ku , tyme aku sedih kamu ada
wlupun cma sekelumit sedih tu yg kita kongsi .
tp sumpah . aku igt smpy bila2 .

psl wanyrah ::
^biar la gantung , spy lbh slmt ^
soorryy . if i got the mood back , i will smbg .

kawan2,
tolong ingatkan aku andai aku lupa kisah2 kita
kerana ak xsggp lupakan smua itu .
mgkin masa, situasi dn suasana mampu melupakan .
bantu aku, jgn bg lupa .
tolong igtkan ar














tyra , as ,
thank u ,
dtg tyme ak kehilangan
mgkin sda takdirnya begitu
maaf klu ak slu mrpk sm kamu
ak sayang kamu
tp maaf kalaw syg itu krg dr dia
ak sayang kamu smpy mati ! :)




p/s :: almost spend my day thinking of u



jgn pernah m'buka lembaran baru tnpa melihat k'blkg
blkg itu mngjar kita utk k depan .

You is just like a beautiful flower which I may not touch, but whose fragrance makes the garden a place of delight just the same .

^^ ambil msa agak lama mencarut nie .
siap ::
jam ::8.57 am
tarikh :: 4/12/2010

Wednesday, November 17, 2010

maafkan aku. aku terlalu mencuba.

mata semakin kuyu, ku paksa kaki semangat ini melangkah dalam batas waktu yang memburu aku. Lintaran kata-kata manusia yg sentiasa membunuh menghantui setiap detak nafasku. Seolah-olah kaki ni mglgkh utk memuaskn nafsu manusia yg mghantui! aku smkin lupa asal ku, semakin lupa tujuan dan kemahuanku.
Tuhan, berikan aku setitis cuma..
setitis tulang-tulang kekuatan untuk aku terus melangkah..
aku sentiasa lelah dalam dakapan yang membunuh
aku tidak pernah mahu terus
tapi aku terus terterus dalam hambatan masa2 indah itu
lalu aku terus dan terus..
aku masih dan masih..
masih begini..
rongga pernafasan sesekali sesak ..
perasaan meminta merayu memohon lari ..
tpi jiwa menyerigai kata JANGAN
akhirnya sang hati layu menjadi kudup
yg terlalu layu selayu-layu
aku masih keliru
aku masih tidak pasti
tidak cukup ka lagi kegalauan hati menimpa
tidak cukup ka lagi titis2 airmata yg mengalir ?
aku tiada jawapan.
sekiranya engkau coba memberi jawapan.
aku pasti aku tiada faham.
kefahaman aku penuh.
tapi kontang.
aku perlu air.
air dan air.
berikan aku air..
air yang membasahi seluruh jiwa ini..

Sunday, October 17, 2010

♥♥ suatu penentuan yang pasti ♥♥




duduk diam dalam bilik . gelap . x dew orang .
baru abez breakfast .
termenung mengHADAP jan tegur Lappy dgn xtahu malunya .
membilang waktu berlalu . seh , ayat terlebih tahap-x-agak . Haha .

hari ni aku betul2 xfaham a.k.a bingung .
kenapalah dekat2 S.P.M barulah tangan ni GATAL
nak main itu.. main ini .. belum dpt lg kesedaran yg d cari2 .
tuh lar bak katew c nana *cuzzy aku

" otak manusia tak bekerja satu masa dengan hati "

btul apa dea ckap! law bley bg 100% aku bagi, gi, gi . haha .
aku maw terbaekk , tp malas nak buat .
ada jax bisikan dajjal yg menggoda diri .
sehh . menggoda . ayaat, haaha .

maybe sikalang dalam proses MEMAKSA .
xfaham suda ! Haha .
yup, memaksa study di di di di .

sekarang juga sy dlm sedih ( cehh ) , act perasaan bercampurbaur sbnrnya . haha .
  • SPM nak dekat , jiwa semakin merontah . LOL.
  • wanyrah dh xmcam dulu
  • blog wanyrah dh xupdate [ maka, sy penulisnya . huahua ]
  • terkena demam lagenda budak steady
  • otak semakin lembab
  • malas pi skola sbb selalu x dew guru ngajar tp bila xdtg, byk pula bljar . KOTOH !
  • banyak makan . Haha .
  • mencciiii kelas memanduuu
maka dgn itu sya akhiri dgn harapan anda m'bri cdngn terbaek menyelesaikan masalah saya .
tima kaci . Haha .

p/s :: layan pic kami tyme photoshoot graduations sista umie :)
n tyme real graduations kat ums .

sista umie kat ums ( master )

suda d edit. wakakaXD .



Friday, October 15, 2010

kita suka jd pemancing ~! Asal kain "Benang". Kain dihargai "Benang" diremeh.

sgt2 la teruja bila tgk tjuk post kaly ney .
suka jd PEMANCING ? motip ? xjelas kn ?

meh kita petik kta2 dari *ching*ching* Un.Pa'min kitew .

"KESIMPULAN yg dibersandarkan ANDAIAN umpama meneka jumlah ikan d dasar lautan ?"

perghh . meletup kan ayat dea ? jan tanya aku dr mn ak dpt ayat power dlm exam , HAHA .
tertera jawapan yew . Haha . hah! apa kunun kaitannya ngn pemancing ?
jum3x sayang2, intan2 payung, budak2 lagenda budak steady , jum dgr ..

"Pemancing" tidak "menghebahkan" ikan-ikan yang telah tertangkap olehnya. Tetapi, ikan sejengkal yang "terlepas" akan menjadi "tajuk" utama ceritanya, konon panjangnya sehasta."


kan?kan?
betul sgt3 kata2 speaker ney . ak stuju n really adore benda ayt ney .
act, kalaw kaw bijak sgt kw fhm lar pa mksd kata2 ney .
law xfhm , sila2 tnya .
Haha .
Btw, sejak2 akhir-akhr ni ak selalu lepak-tak-malu kat FB un.Pa'min ni sebab ayat2 dea
bt aku tergamam , terpegun, terkesima . Sehh .

pa org bilang, mmg TERBAEEKK lar :)
oke3 , meh aku kongsi ayat2 meletup yet bererti dr Pa'min malaysia kita ni .

"Selera" berbeza. "Kemahuan" sama sahaja.


"Jangan berjalan di hadapan saya, mungkin saya tak "ikut". Jangan berjalan di belakang, mungkin saya tidak "mengepalai".


Angan-angan untuk mencapai sesuatu, yang disertai dengan usaha gigih, lambat laun akan berbaloi. Angan-angan yang cuma disulami dengan pandai berkata-kata @ retorik (rhetoric) akan membuahkan kekecewaan pada diri. Seperti maksud kata-kata mutiara, "Sesuatu "kejadian" itu tidak "terjadi" kalau ianya tidak "dijadikan"".


Jangan "perigi" cetek, dengan "air" yang seadanya "dikotori" oleh mereka yang punya "bekalan" air yang secukupnya. Ini adalah kerana, perigi yang seadanya dan daif itu imungkin dapat menampung keperluan beribu orang yang "kehausan".


Politik nepotisme berkridibiliti ada lah jauh lebih baik daripada politik terbuka yang diragui.



enjoyy

Sunday, October 10, 2010

never be replace .


somehow i miss all my moments with all of you guys.
this kinda a very-super-hero MEMORIES that will nvr b rplce (=
sweet memory till end .
this pic ** included wanyrah's geng and also some of ma classmates =)

act, this entry saja ja. maw ckp psl teman. teman. teman.
haha !

kawan, org yg kita selalu igt .
kawan, org yg kita selalu syg .
kawan, org yg kita selalu dekat .

tp, layak kita mengaku kita KAWAN ?
adakah saya mengingati kawan saya ?
adakah saya sayang kawan saya ?
adakah saya dekat dengan kawan saya ?

tanya diri kita. sejauh mana ikhlas persahabatan itu .
org selalu ckp KAWAN itu LAWAN =)
tapi sedarkah kita KAWAN itu la yg HADIR bila tiba kita DILAWAN ?
indahnya sahabat bila disulami dgn keikhlasan.
namun kita selalu alpa . lupa.

"keikhlasan itu tunjang segalanya"
aku selalu pegang kata2 itu.

petik dr noveL RAM ,
"cinta tu yg mmpu memusnakan nafsu dajjal c manusia"

memang TERBAEKK !

SO, konklusi pindik dr coretan ngarut d atas ..
jaga SAHABAT, jaga DIRI .
sulami persahabatan dgn keikhlasan , insyaAllah bahgia .

petikan dr WANYRAH'S BLOG ::

"Sejauhmana sekalipun para pentafsir cinta berusaha mentafsirkan rasa-rasa sakit cinta ini, tidak mungkin dapat terurai dalam satu mashaf cinta duniawi. Mereka bukanlah seperti Ibn-Abbas yang telah didoakan Rasulullah untuk menta’wilkan Alquran, aku yakin mereka tidak mampu menta’wilkan rasa SAMPAR, MEMBUNUH dan MEREMUKKAN jiwa ini. Aku yakin hanya Tuhan yang satu mengerti erti sakit cinta sebenar, dalam segala hal Dia lebih mengerti. Ku berserah kepadanya dalam apapun keadaan di bawah teduhan iman yang tulus. Lantunan rindu menyemarakkan api cinta yang menyakitkan hati sedalamnya. Aku cuba redha, dalam 29 hari di ramadhan ini, 696 jam di ramadhan ini, 86400 saat di ramadhan ini, aku cuba menjadi SANG PASRAH. Namun selama 29 hari itu juga, aku merintih kepada YA-RABB agar memadam cinta hati ini dilubuk paling dalam, selama 696 itu juga aku bersolat istiqharah menuntut jawapan yang pasti yang mungkin bisa mengubah rasa ini, selama 86400 saat itu juga aku merintih dalam lamunan rindu yang semakin syahdu mengundang tangis paling tragis , paling pilu yang pernah ku lalui."

Sunday, September 26, 2010

ke'namun'an .

bila terlalu selalu dgr masalah kawan .
ia seolah jadi masalah kita sendiri plax .
okay . but i seriously i luv to hear story dr c Is .
very sweet ! haa .
sjak2, Dewy msuk asrama .
coyy btul.
susah maw kontek apa itew iney .
ma MR.reid, ma BdQ.jht n ma. Mr.Vital jd mgsa .
so what ? haa .
kemarin raya_Raya_raya with smua wanyrah's girls excpt Dewy !
xblebla an ?
yg manisnya .motip? haha . Ulla (ktua.plaja) . Daus n Asri (pngawas),
ikut skaly beraya . haha .
kmi raya uma ::
chegu .niza
ustza ngaisyah
yulianie
syafiqa
asry
Is
paling manang kan ?
huahua .
namun cedeyh seh!
ma bdQ.jhat sumbung seh!
dea langsung xjoin gosipping kt uma Is .
xpew2 . sya fhm .
soalan sya pling benci .
sepa yg kc men sepa skg?


Sunday, August 29, 2010

arghh. exam .

nah ~ nah nah ! exam abis sudah.
HahA ! tetiba plax kan ? sibuk exam dah abis.
ngongot btul kan ?
haha .

btw, komen tk exm kaley ney.
hurm, bley la jugax.
taklah sesusah sem1 .
mcm physics, agak senang lar jugax *kalo study
haha .
tpi siyes, SEJARAH mmg xblebla.
mmg susah. aduuii .
bukan x blaja. sudah blaja dah 2.
mmg susah. :D

beberapa paper dah taw result dea :D
alhamdulillah addmaths n bio seems okay jax.
bisuk maybe dpt paper BM, wish me luck k :D

alhamdulillah la, trial ni x byk BERBINCANG dgn kwn2x.
hahahha .

xsabar nak tgu result .

**sibuk ngn wanyrah fc, nmpknya berjalan lncr . thnx everyones yg support !
<3

Saturday, August 28, 2010

wanyrah fc :D

salam bear killkill.
how's ur day ?

haha .
entry kali ney khas tok m'umumkan hri jadi WANIRAH FC.
haha . harinya adalah kemarin , bersamaan 27/8/2010
best x ? best. haha .

dlm wanirah fc ada mcm2x . ada cerpen.
ada pa lg ? bha . 2 ja . haha :D

ahli ::

wan
emy
farid
as
is
meme
masnih
zed
tyra

yg lain kalo nak join, sila2x. haha .
kita majukan wanyrah fc :D

Saturday, August 21, 2010

sample space, bush, bush, fly away ~!

salam :D
slm ramadhan .

arghh . miss u bear . miss u so much ~! no time nak tulis.
ni pun curi tyme tulis aftr addmaths exam :)

dear bear killkill,
rindu sgt2x.
rindu ngadap blog jax.
namun~ haa.
perjuangan ku mc pnjng.
bak kata chegu.kevin ( ckgu tusyen ),
"buck up ~!! cut down lar ur self ~! "
slu chegu tusyen ckp ng kami :D haha .



Sunday, August 1, 2010

sarang lelabah dah, semak samun dah bertimbun, lalang banyak ?!

assalamualaikum w.b.t
haliuu. omg, lama giler x update neyh bl0g. hee .
rindu sudah ney , hehe .
act, sibuk + malas nak update.
but slu gax skodeng +)
hehe . apa maw kungsi ya ..
hurm.
" dear bear killkill,
act, skrng trial dah dekat, makin dekat,
x sedar, masa semakin jalan jalan, fluent jax.
xsedar lgsg pun masa berlalu.
aku pun apa lg, suka sukinya buang masa ..
but, ttba ak sedar, smpi bila ?
so, skrg act, dlm proses struggle .
for trial. dulu .
SPM , argh ?
ak namaw ulang kesilapan dulu kala .
aishh, mcm ney arh ?
malas btul mw study but i just like addicted jugax.
haha =) bungul kan .
hehe. wish me luck bear ! =)
i've no words for u,
till then,
bye !
p/s : happy friendship day .
esp for eefzah , bibi , syera, ina, mirul , angh n semua. +)

Sunday, June 13, 2010

minggu baruw. hari baruw. azam baruw . [ ble pky ke ]

salam !~!!!!
es0k dah start mgu baruw.
minggu ne. byk azam ::
:: bUat keja Rumah YG tertinggal ::
:: m'hafal surah Yassin n Sjadah for tasmik next week ::
:: study2 ikut jadwal study ::
:: jumpa doktor [ huh ? yeah meh ? ] ::
masalah :;
* takdew mud nak study apatah lg mengafal . adess
* exited x tentu pasal. haaha
* TV or LAPPY hari2 memanggilku . damn !~
* malas ; idk
solution ::
*paksa diri !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
my goal diz week, harap2 dptlah jalan ngn lancar. wish me luck.
skg aroung 11-ish . maw off pi sleep =)
hurm. nda dpt sua jadi kelawar kali .
haha. tid0w awal sua ney taw .
hahah .
________________________________________________



hurm3x. happy . i've bought new LV pencil case [ not really, it more like purse or somthing~ haha ]
pink colour. haha..
best.
n also, hang-out with my cuzzy -ika.
aww. its kinda superb !!
hahaha .
i lyke it.
KBOX part was awes0me. haa .
smpt ma br0 nyanyi lgu SERI MERSING , wht the heck ?
haha .
release jua waa tensyen .
hee . =)
thnx ika. walaupun kejap .
heee.
layan slurpee lae tyme pulg.
having wonderful day today =)
tuition - i've finish 1 chapter 4 maths today !
yaaay ! thumbs up !!!