Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

frustated

dalam dunia ni, orang pernah cakap bila kita ada kawan , kawan tu lawan. tapi ada juga cakap kawan itu umpama keluarga kita sendiri. jadi sekarang persoalannya siapa sebenarnya kawan? 
aku pun taktau macammana mau tafsirkan pengertian kawan or sahbaat yg sebenar. bg aku kawan ni tmpt kita share suka kita. kalau duka tu maybe ada orang mau jg share ada yg x mau. for me once kita dah set a friendship with someone2 tu and jadikan dia BFF *BEST.FRIEND.FOREVER* kononnya, kita mmg akan trust , sayang , appreciate dia even sometimes kita tak tunjukkan pun semua rasa tu. sahabat juga bagi aku adalah sebahagian daripada family aku sendiri. itu bagi aku la, but dont know plak perception orang lain. but still aku tetap letakkan satu dlm kepala aku.. jgn terlampau percaya orang even dia tu kawan baik kita bukan mau think negative dgn orang tp berhati-hati. bukan smua hati orang kita boleh jangka kan? pastu kadang-kadang orang pun boleh berubah. banyak andaian. so, pesanan penaja disini, HATI HATI…

the story goes on

assalamualaikum smua :) its been a long time sa tidak update sini kan! rindu sama c bloggie ni tauu . yeah, feeling2 mau update tu mmg ada cuma xda idea nak tulis apa walaupun sebenarnya banyak cer maw cer :D hari ni 26 june adalah genap dua bulan selepas last paper time final exam kat matriculation dulu. seriesly rindu plak kat matrik tetiba2 .. huuu~ rindu kawan2. benci senarnya mau cer sal rindu tp siyes rindu smua orang . aishh, but the story of my life still go on kan? so, lalui jak la ! :D


but for your information guys , saya dah dpt kerja :D jadi secretary pacik saya for his bussiness. yeah. most of the time saya byk menaip. it shud called as clerk la kan? so wateva la yg pntg kerja. HAHA. stakat ni alhamdulillah dapat juga buat smua kerja yang di bagi but seriously can't wait for the gaji. HAHA. T.T apalah sa ni :")

actually tak tau mau update apa. i just want to write something, arghhhh . i can't even express my feelings now . actually, i feel wanna cry and I mis…

sehari bersama mereka

seperti yang dirancang , alhamdulillah, pada tarikh seven.june.2012 saya ika dan egy telah berjaya meloloskan diri untuk berjoli di KK. joli? sebenarnya tak juga sebab lebih kepada pengurusan sambil berjoli. erk? sebab pada hari ni la saya kena pegi pejabat post laju music's centre bank . erk. belum campur sesi pertemuan bersama rakanrakan :D

okay. terus terang perjalanan hari ni banyak sangat dugaan. saya hampir bunuh langgar orang, saya hampir eksiden, saya hampir takdpt onkan kreta, saya hampir . smua kehampiran tlh berlaku . smpi saya ckp dgn my cuzzy , adventre sgt perjalanan hari ni. namun, alhamdulillah smua okayy , kami selamat sampai dan pulang kerumah. kepada pacik yang saya hampir langgar tu. Maaf pacik, saya tahu semangat roh pacik dah terbang ke langit sebab saya reverse laju sangat. HAHA. and kepada pacik dan macik yang tolong saya kat karamunsing, terimakasih pacikmacik :) saya sayang kamu. orang kk baik2 bah !
ok, straight to the point. selepas saya habis urusan d…

kuatkah aku?

assalamualaikum ! hello semua! akhirnya terpost jugak post ni stlah berkurun jam dan hari menjadi tawanan 'draft'..hoho..*menguap* sorry seriously sa bingung kenapa selalu mengantuk sejak kebelakangan ni. masa tidur sa lebih byk dri bangun. okay, nampak kritikal tak masalah aku? yes! sila angguk2x sekrang :)

seblum sa jalan terus pandang mundur mengenai tajuk entri ni sa lebih rela dan berkecil hati nak share yang my facebook kena hacked and i can't login anymore. sedih ka? fb sa yg first and official dan dah lama ==' wuuuwuuu. so many memories. sigh. sampai kekadang aku fikir aku ni antara orang yang malang kat dunia ni. byk benda happened towards me and yeah aku selalu ckp, 'bukan masanya..' but dari dulu untill now still bukan masanya. aku kadang2 fed up tapi aku tau aku ni sepa mau fedup dgn takdir tuhan. baru fb kena hacked trus mau fedup ng hidup, ok, sgt immature. mcm tu ka emysyatakh? ohtidak! tu mungkin emysya thk. hee. dah tukar nama lakkkkk. *lariikk…