Skip to main content

the story goes on

assalamualaikum smua :) its been a long time sa tidak update sini kan! rindu sama c bloggie ni tauu . yeah, feeling2 mau update tu mmg ada cuma xda idea nak tulis apa walaupun sebenarnya banyak cer maw cer :D hari ni 26 june adalah genap dua bulan selepas last paper time final exam kat matriculation dulu. seriesly rindu plak kat matrik tetiba2 .. huuu~ rindu kawan2. benci senarnya mau cer sal rindu tp siyes rindu smua orang . aishh, but the story of my life still go on kan? so, lalui jak la ! :D


but for your information guys , saya dah dpt kerja :D jadi secretary pacik saya for his bussiness. yeah. most of the time saya byk menaip. it shud called as clerk la kan? so wateva la yg pntg kerja. HAHA. stakat ni alhamdulillah dapat juga buat smua kerja yang di bagi but seriously can't wait for the gaji. HAHA. T.T apalah sa ni :")

actually tak tau mau update apa. i just want to write something, arghhhh . i can't even express my feelings now . actually, i feel wanna cry and I miss all my memories at matriculation. damn hell lagi bila dgr lagu yg bley make me remember to the memories . dulu rasa xbley lalui hidup tanpa mereka lagi but after 1month lebih, saya dah bley hidup macam biasa :) and than bila dah happy balik hidup dgn family dan cuzzy2 sa , dorang pulak dah habis cuti and continue study gik ==' aww, soo sad you know. letting them go and you gonna be alone again. my brother will back to KL lusa ok. so again FOREVER ALONE . wuuwuu ;"C

so, its a lesson for me. not everythings that you want that you love you will get it. sbgi manusia kena bljr melepaskan. yeah. byk benda dalam dunia ni kita kena lepaskan walaupun kadang2 it hurt ourownself. cakap pasal melepaskana i love to share this quote
Sometimes you just have to give up on people. Chasing after them is heartache, especially when they don’t try to meet you halfway
:'( memory will never fade even you keep trying to fade it. that's the fact . life must go on so that the story also goes on.

Comments

  1. bestlah, mcm kawan aku dekat sandakan juga, dia dapat kerja jadi clerk tapi mcm abang dia. but nvmd yg penting duit masyukkkk ;D

    suka quote tuh. m'ingtkan aku kepada sesorang pulak. kawan yg tinggalkan aku. mungkin salah aku maybe? humm *trus mood sedih* :(

    salam perkenalan! :D

    ReplyDelete
  2. hye kira :) salam perkenalan jg :) hee. jgnla sedih. adui. sbnrnya ak pun sedih. muhahahah :DD

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…