Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

we are the B class

sepa pernah tgk dreamhigh season two? sepa pena tgk mesti tau kenapa tajuk entry kali ni 'we are the B class'. HEE . tu tajuk laguu yg ada kat citer tu . okky, aku sukka sgt dgn lagu tu sbb really meaningful, esp buat aku. aku terharu and tertouching dgn smgt dorang even dorang B class means lower sikit dr budak2 pandai.
salahkah dorang dreams to be the best? takkan. dreams is for everyone who dreams not who only got talent  smgt dorang untuk berjaya tu sgt besar even org pndg dorang mcm nothing n drg ckp lgu ni di tujukan tuk orang yg hurts bcs of dream :) aku touching lebih sebab aku letakkan diri  aku ni dlm B class. aku taklah pndai tp aku usaha tuk lbh pandai tp God put things in order. mungkin belum tiba masa. insyaAllah next aku akan lebih berubah mnjdi lebih terbaik, i won't give up with my dreams. my dreams? biarlah aku jak tahu, tp besties aku mesti tau kan? hee. yes, i won't give up, akan terus mencuba. aku akan bljr melalui smua kesilapan aku. aku yakin aku…

perubahan anti drastik

assalamualaikum dan salam sejahtera dan salam satu sabah satu malaysia. naaaaaaaaa. hahaha. okay, saja ja buat lawak bodo malam2 ni. sebenarnya tgh menaip dgn seksatedd nya niii sebab dah dpt online after five days without internet. hmm . wonder how the feelings? W.O.R.S.T bosan ok. xda tempat bermanja. lol. rasanya smua internetaddict mcm aku mmg aku feel xkaruan kalau xda internt. tapi, aku cool jak sebnarnya. muhaha.

kay , berbalik kpd issue kita d atas , perubahan anti drastik? eeee. apa ne? hmmm.
perububan anti drastik ni aku letakkan sebagai satu peruban tapi perlahan lahan dan bukan drastik.  untuk apa? untuk diriku yang ska menerokah dunia MALAS. aku sgt super duper malas sejak2 habis study kat matriculation colloge ne. sgtlah pemalas tahap tak ingat dunia. kerja aku dalam bilik 24hours , hanya kluar bilik di kala perlu iaitu makan. sangatlah sadis? msti tertanya2 apa aku buat kan? simple.
online, dgr lagu, menyanyi, main guitar, calling, texting , watching movies  naaa. sgtlah …

shout it out!

assalamualaikum hello hello sumua! okay, hari ni sa merajinkan diri untuk menaip entry baru. semenjak2 menganggur ne memang smgt utk mengapdet tu sentiasa ada, hehe tapi issue yang mau di taip tu yg kureng. ngooot. okaay, hari ni sa dgn rasa berbesar jantung utk menaip dan mengenang kembali siapa .
si jantung hati hehehe. siapakah si jantung hati ? macam smua orang pasti ada jantung hati, bukan jantung ngan hati yang pam darah tu ar. hehe. ada yg jantung hati parents, boyfie/girl , bestfrens, cikgu , nenek, datuk. aaaaaaaaaaaa. segala2nya. dan hari ni saya cerita kisah si jantung hati sa di labuan mariculation colloge.


dorang ni la yg selalu membuatkan saya happy, membuatkan saya menyampah , bengang dan marah. sesungguhnya, my daily life sgt penuh ceria dendam dengan mereka ! muhahah ! okay adik2 abang2 kakak2 yg budiman, meh saya kenalkan org pertama ialah Nadzirah Ansian atau nama timang menimang sa bagi ngan dia,Najie. kalau nak taw dia adlh yg girl yg pakai tudung berdiri sblh sy dl…

do you know?

assalamualaikum andd haliu readers :)

now, at this moments, baru balik dr rumah mummy, bcs they just arrived home from umrah. thnx 4 de oleh2. really2 appreciate . hmm. haha . btw, let me start. firstly , i dont know what im feeling right now. seems very the  kabur.

kemarin nya kemarin is my girlfrenz bday, yeah. and somehow to make her happy i did msg all our frenz yang blom wish her to wish her cpt2. i adalah dia pun trmsuk yg blom wish! yes, i know dia maybe buzy with his new parttimejob. yeah, i knew it. but dia reply my msg and said to me, "malas". i just feel 'aaaaa, is it? don't remember ka when dulu2 time d matrik who yg clbrte ur bday?'.. n feel veyii dissapointed =.= and bday girl always said to me, yg belum wish me is nenene nenenene, nenee. aiehh! hmmmm. sgt2 la sa feeling awkward , lebih2 pla tu feeling smpy over dr yg bday girl! haha.

do you know why?
bcause we are very closee ba, and dulu for us birthday is satu yg patut sgt di celebrate and mmg kmi…

happy birthday omnom !

assalamualaikum n haliu again, again!! :D

okay, today im glad to wish my besties my girlfrenz mysahabat myshayunx HAPPY BIRTHDAY !! HAPPY BIRTHDAYY :)) happy birthday to you..happy birthday to you..happy birthday happy birthday happy birthday to y0uuuu ! this is special entry for youuu budu! haha. untuk birthday girl NUR FARAH HANIM JOHARI

first of all, saya mau bangga kejap sbb im the first person yg call and wish you happy birthday this year . yeayyy! suka2x. okay. next saya mau wish ko ney....

smga ko makin kurus, makin insaf, makin baik, makin igt kawan, makin bahagia dgn ikhwan, makin cantik, makin ada perasaan maw insaf, makin sayang saya *wink* makin cute makin berjaya, makin banyak duit, makin sayang kawan2 kita, makin jd anak yg baik , makin segala2nya la.  ucapan sa gik..

sa mau ckp thnx sbb jadi sahabatyangbaik tuk saya , walaupun kau punya otak biul sikit, macam kurang neuron. haha.. tp kwn yg kitak mmg best habis. tidak bosan. sbb kita sama otak kan? eventhough i know you…

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

makan itu indah !

assalamualaikum and haliuuuuuuuuuuuuuu smua :)

jam skg menunjukkan jam 2, yiii , and i havent sleep yet. sdgkan sok will pg hospital . errr. my aunty maw kena surgery. smga dia berjaya dlm operation 2, and sihat kembali :) Amin .

btw, rini tergerak hati sa maw post sal my friends kt KML and hobi / rutin harian kami. APAAA DIAA? ni la ni mau cer! hehe. hobi harian kami adalah makan, hobi ok! kami suka makan, makan makan! selain mennynyi n play musics sa rasa maakn ni adlh keUTAMAan kmi :)


most of the time with my BFF , kmi akan makan, makaan tak igt dunia :p kami boleh duduk kat cafe kat 1meja panjang makan ramai2, seorang beli sepinggan makann tpi yg makan yg 10 orang, apa cer? haha. kmi menggunakn konsep "makananmu makananku jua" haha . kmi suka merasa mknn. n paling best kami ada port2 kami kalau kat kolej lar, masa mula2 dulu, kmi suka makan di cafe A. 1sem makan di cafe A seja even lauk dia bukan sedap p0n. kmi sja ja, buyers. haha :D immune suda mkn d cafe A sbb sa tingg…

hey, you! 'zerocommonsense'!

haliuu. salam bloggie .



look, yeah. read it man! 'i never argue, i just explain why i'm right'. firstly, i would like to mention that i am really pissed off with YOU. yes, i think you know it already. Yes, im not the reason that things happened but still i have to suffer it too. so, pliz, i think you are really OLD to act like child. sometimes, when youngster talk to those people who more older than them, they think that was rude and wrong. this is really 'kampungan' for me. althought we still YOUNG but i think i am mature enough to think those bad things or good things. see? i mature enough ok? sorry for saying this but sometimes people tend to burst into anger when things come TOO MUCH.
one thing , i wanna say to you, "stop it"  i hate this drama so damn much. if im not involve in this drama, maybe yes i can just ignore it. but you involve me and i hate so much. pliz, stop it or i gonna blame you forever and ever. i think you shoud starts to forgive peo…

apa tu rindu?

heyyo and assalamualaikum :) heyyo bloggie , long time no conteng2 kaw. mcm bersawang suda ouh.

dgn rasminya, i write this post dgn jari seorang manusia yg suda OFFICIALLY GRADUATED from KOLEJ MATRIKULASI LABUAN. feeling? HAPPY ! 1st because xda exam dah! haha. i hate exam . exam sucks. x suka . and ofcourse sbb xyah lalui lg saat2 susah kt ctok . but then, maybe i feel more SEDIH compare to happy. sedih why? 

yes. sedih ofkoz. sbb terpaksa tinggalkan smua yg ada d labuan esp KML. even dulu kamek rasa KML tu hell, tp betul ckp anim, lam hell ada heaven. heaven tu smua kwn2 sa yg cute, hensem, cantik, gila, kurg kasih syg, pokai, mulut celupar, kebal, noncontrolayu, kuat makan, pembaziran, pemalas tpi pandai, itulah kami ! :)

meninggalkan KML is the hardest moment for me, holyshit punya feeling. one by one, people say goodbye with their happy face , pulang dgn family, but sa ng bbrpa kwn yg laen prefer pulang lambat, bcs wanna spend time together. but konklusyennya, itu membuatkan kami…