Wednesday, May 9, 2012

makan itu indah !

assalamualaikum and haliuuuuuuuuuuuuuu smua :)

jam skg menunjukkan jam 2, yiii , and i havent sleep yet. sdgkan sok will pg hospital . errr. my aunty maw kena surgery. smga dia berjaya dlm operation 2, and sihat kembali :) Amin .

btw, rini tergerak hati sa maw post sal my friends kt KML and hobi / rutin harian kami. APAAA DIAA? ni la ni mau cer! hehe. hobi harian kami adalah makan, hobi ok! kami suka makan, makan makan! selain mennynyi n play musics sa rasa maakn ni adlh keUTAMAan kmi :)


most of the time with my BFF , kmi akan makan, makaan tak igt dunia :p kami boleh duduk kat cafe kat 1meja panjang makan ramai2, seorang beli sepinggan makann tpi yg makan yg 10 orang, apa cer? haha. kmi menggunakn konsep "makananmu makananku jua" haha . kmi suka merasa mknn. n paling best kami ada port2 kami kalau kat kolej lar, masa mula2 dulu, kmi suka makan di cafe A. 1sem makan di cafe A seja even lauk dia bukan sedap p0n. kmi sja ja, buyers. haha :D immune suda mkn d cafe A sbb sa tinggal di Karisma A which is dekat ngan cafe A . and most of our friends pun trpksa ikt makan2 sn, hehe. dah kami smua mostly dr blok A :)

dipanjangkan cerita, slps cafe A kmi beralih arah ke cafe B since when pun aku takpasti yg pntg tu time sem dua. and xlama stay cafe B kmi bergerak maju ke CAFE FAVOURITE KAMI , iaitu SERI TINGKAP . hahaah. this is actually cafe lecturer and students selalu amik kesempatan beli kat cafe ni melalui TINGKAP BELAKANG. haha. atlast, the cafe called, cafe tingkap. and suddenly zainul give the cafe new name > SERI TINGKAP. haha ! and kat cafe ni, favourite menu kmi adlh TEMPE! omg. iloveyoutempe! punyalah ! haha. first time sy mengenali tempe adlh di matrik slps kwn2 sa ajar, wuuhuuu. mantap. sa tau sy ngok sbb tak pernh mkn tempe. tp pernah sda bh kan? hehee.

tempe seri tingkp. omg sgt ummmph
Selain itu jg, kmi mlbrkan syap dlm dunia PEMAKANAN ni dgn makan2 di luar KML, stkt ni kmi dah menjelaja beramai2 d KFC, PIZZAHUT , PAGAYAMAN, SINGAPORE CHICKEN RICE, RESTORAN *ntah apa nama dia* , MALINDO, and many more. susah mau describe smua. haha! kmi mmg suka mkn . demi makan kami sggp bt apa2 jak. kmi mkn bukan tuk kenyang jak, kmi mkn tuk suka2. hehee.

ni mamam2 sama arin and de geng d pagayaman. time study week
cara kmi mkn, kmi akan order byk2 lauk.. n then smua order size small jak tp byk lauk..pastu tu kmi patak2 makan :) kiut kan? tuu yg paling sa rindu, makan ramai2x. berebut2x. makan maggie di merinding pun buli  mangkuk dekat 6 8 org makan. nda ka palui? haha. tiba2 sa rindu tu makan maggie cmpur kicap, haha. pastu berbut makan, bercampur sgala liur, hahahaha!! igt lg sa, c kami sellu msuk class lewat sbb makan maggie laksa + kicap. yiiii. sdp bh mkn berbut. cuba ko mkn sendiri2, mana sdp. ahha!

geng maggie :: allan, saya, zainul, ARIN, najie, edong, KJ, belle, n manyak gik :)

 
apa yg aku merepek pun aku xtau

spnjg prjalanan menuju pemakanan. hahaha.

ni ada makann2 last dinner kmi ramai2 sm cp1t1 and ada jg outsiders cket2, kwn2 kmi :)


klu mau cerita sal kenangan di matrik psl geng kuat mkn ni , smpy bisuk pun tia habis ;) hahah ! pnjg sgt . yg pntg sa rindu mau makan2 sama kamu smua , rasa kehilangan yg amat! cehwah! kalau time di matrik, makan mesti ramai2 , n mesti kongsi2.. skrg, makan sendiri2. trus mcm tia sdap. =.= hehe. actually byk gik pic2 yg mengiurkan tp mls mok upload =.= hehehe .

makan makan makan, !best!

*most of pic , taken by arin a.k.a amir rajalwk. hahahaha! credited to aryn.
*those dslr pic, dr sa n anim :D


1 comment:

  1. akhirnya kw buat juga entri ni !

    like sangat ! =)

    ReplyDelete