Skip to main content

makan itu indah !

assalamualaikum and haliuuuuuuuuuuuuuu smua :)

jam skg menunjukkan jam 2, yiii , and i havent sleep yet. sdgkan sok will pg hospital . errr. my aunty maw kena surgery. smga dia berjaya dlm operation 2, and sihat kembali :) Amin .

btw, rini tergerak hati sa maw post sal my friends kt KML and hobi / rutin harian kami. APAAA DIAA? ni la ni mau cer! hehe. hobi harian kami adalah makan, hobi ok! kami suka makan, makan makan! selain mennynyi n play musics sa rasa maakn ni adlh keUTAMAan kmi :)


most of the time with my BFF , kmi akan makan, makaan tak igt dunia :p kami boleh duduk kat cafe kat 1meja panjang makan ramai2, seorang beli sepinggan makann tpi yg makan yg 10 orang, apa cer? haha. kmi menggunakn konsep "makananmu makananku jua" haha . kmi suka merasa mknn. n paling best kami ada port2 kami kalau kat kolej lar, masa mula2 dulu, kmi suka makan di cafe A. 1sem makan di cafe A seja even lauk dia bukan sedap p0n. kmi sja ja, buyers. haha :D immune suda mkn d cafe A sbb sa tinggal di Karisma A which is dekat ngan cafe A . and most of our friends pun trpksa ikt makan2 sn, hehe. dah kami smua mostly dr blok A :)

dipanjangkan cerita, slps cafe A kmi beralih arah ke cafe B since when pun aku takpasti yg pntg tu time sem dua. and xlama stay cafe B kmi bergerak maju ke CAFE FAVOURITE KAMI , iaitu SERI TINGKAP . hahaah. this is actually cafe lecturer and students selalu amik kesempatan beli kat cafe ni melalui TINGKAP BELAKANG. haha. atlast, the cafe called, cafe tingkap. and suddenly zainul give the cafe new name > SERI TINGKAP. haha ! and kat cafe ni, favourite menu kmi adlh TEMPE! omg. iloveyoutempe! punyalah ! haha. first time sy mengenali tempe adlh di matrik slps kwn2 sa ajar, wuuhuuu. mantap. sa tau sy ngok sbb tak pernh mkn tempe. tp pernah sda bh kan? hehee.

tempe seri tingkp. omg sgt ummmph
Selain itu jg, kmi mlbrkan syap dlm dunia PEMAKANAN ni dgn makan2 di luar KML, stkt ni kmi dah menjelaja beramai2 d KFC, PIZZAHUT , PAGAYAMAN, SINGAPORE CHICKEN RICE, RESTORAN *ntah apa nama dia* , MALINDO, and many more. susah mau describe smua. haha! kmi mmg suka mkn . demi makan kami sggp bt apa2 jak. kmi mkn bukan tuk kenyang jak, kmi mkn tuk suka2. hehee.

ni mamam2 sama arin and de geng d pagayaman. time study week
cara kmi mkn, kmi akan order byk2 lauk.. n then smua order size small jak tp byk lauk..pastu tu kmi patak2 makan :) kiut kan? tuu yg paling sa rindu, makan ramai2x. berebut2x. makan maggie di merinding pun buli  mangkuk dekat 6 8 org makan. nda ka palui? haha. tiba2 sa rindu tu makan maggie cmpur kicap, haha. pastu berbut makan, bercampur sgala liur, hahahaha!! igt lg sa, c kami sellu msuk class lewat sbb makan maggie laksa + kicap. yiiii. sdp bh mkn berbut. cuba ko mkn sendiri2, mana sdp. ahha!

geng maggie :: allan, saya, zainul, ARIN, najie, edong, KJ, belle, n manyak gik :)

 
apa yg aku merepek pun aku xtau

spnjg prjalanan menuju pemakanan. hahaha.

ni ada makann2 last dinner kmi ramai2 sm cp1t1 and ada jg outsiders cket2, kwn2 kmi :)


klu mau cerita sal kenangan di matrik psl geng kuat mkn ni , smpy bisuk pun tia habis ;) hahah ! pnjg sgt . yg pntg sa rindu mau makan2 sama kamu smua , rasa kehilangan yg amat! cehwah! kalau time di matrik, makan mesti ramai2 , n mesti kongsi2.. skrg, makan sendiri2. trus mcm tia sdap. =.= hehe. actually byk gik pic2 yg mengiurkan tp mls mok upload =.= hehehe .

makan makan makan, !best!

*most of pic , taken by arin a.k.a amir rajalwk. hahahaha! credited to aryn.
*those dslr pic, dr sa n anim :D


Comments

  1. akhirnya kw buat juga entri ni !

    like sangat ! =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…