Skip to main content

shout it out!

assalamualaikum hello hello sumua! okay, hari ni sa merajinkan diri untuk menaip entry baru. semenjak2 menganggur ne memang smgt utk mengapdet tu sentiasa ada, hehe tapi issue yang mau di taip tu yg kureng. ngooot. okaay, hari ni sa dgn rasa berbesar jantung utk menaip dan mengenang kembali siapa .
si jantung hati
hehehe. siapakah si jantung hati ? macam smua orang pasti ada jantung hati, bukan jantung ngan hati yang pam darah tu ar. hehe. ada yg jantung hati parents, boyfie/girl , bestfrens, cikgu , nenek, datuk. aaaaaaaaaaaa. segala2nya. dan hari ni saya cerita kisah si jantung hati sa di labuan mariculation colloge.

miyabi2x..
abaikan muka aq ngan belle yg pelit

dorang ni la yg selalu membuatkan saya happy, membuatkan saya menyampah , bengang dan marah. sesungguhnya, my daily life sgt penuh ceria dendam dengan mereka ! muhahah !
okay adik2 abang2 kakak2 yg budiman, meh saya kenalkan org pertama ialah Nadzirah Ansian atau nama timang menimang sa bagi ngan dia, Najie. kalau nak taw dia adlh yg girl yg pakai tudung berdiri sblh sy dlm pic pertama :)
dialah kawan, dialah lawan. haha. segalagalanya dia. dia selalu dgr kisah sa, nda kira la kisah bongok ka apa ka, dia layan ja sia. haha. yang pastinya kami suka merepek . and suka makan maggie and minum nescafe. dia kawan texting sa paling best. apa2 jak mesti sa bgtau dea . hee. persamaan kami , kami suka men'cantikkan' lappy kami dgn software getek! HEHEHE. slain tu yeaha. kami dua suka menyanyi, main guitar , ketawa , makan dan social networking.  
next is Adorabelle Wenona Stephen atau nama kampungnya Belle *pronounciation dia = bellek* HAHA. dia adalah yg berada di second pic.
very adorable mcm nama dia =) paling kuat bercerita. dia yg selalu dgr ketidakpuashatian saya terhadap sesuatu. sy selalu gaduh dgn dia, sellu sgt. gaduh2 manja. HAHA. n smpy kawan2 kami panggil kami anjing dan kucing. btw, belle, saya kucing k? muhaha! dia ni cikgu sy, cikgu sy men guitar. dia tahan dgr soalan bodo sy tuk guitar. byk cerita kami kongsi smpi kadang zainul jeles sbb kmi berbisik berdua jak . HAHA. persamaan kami , kami pencinta ANDROID. yiihaa! pastu, suka photography. sa paling salute angle belle, kalau dia take pic =) sama2 mencintai dslr. haha. pastu sprti biasa suka menyanyi , main guitar, ketawa, cerita dan makan. belle jg boleh bermain pinanooo! hee 
next issss Nur Farah Hanim Johari atau nama shortform dia Aniem or just call her animah. i give that kampung name to her. haha. dia adalah yg takpakai tudung k :)
ni adalah orang paling gila pernah saya jumpa. otak dia gilagila macam kurang kasih syang tpi sebenarnya dia cukup kasih syang. HAHA. jarang gaduh tapi selalu bergurau. selalu gurau ektrem dengan dia. saya sellu panggil dia "kebal" sbb tahan maki . haha. dia ni dulu sgtlah cengeng, sikit2 nangis sampai skrg ok? tpi sejak masuk matrik , i believe dia dah jd gagah perkasa sbb sellu kena marah. dia ni umpama adik , kecik tapi gemuk! haha. Persamaan , suka musics, gila2, mencintai dslr smpi seprti belle ada ciri2 photgrapher, haha! and paling penting kami pencinta tegar social networking. and dia kwn sy yg sma2 blogger ;) dia takpandai main guitar ataupun pinanooo. hahahahaha!
last one is our master miyabi.opss . haha. Nurul Ayu Izzaty Roynie atau nama ayunan dia gunny . pronouns camne k, GUNI! haha! yg sy blom mention nama dia dlm pic ats tu, tu la gunny. hoho.
 ni orang paling kecik mata pernah saya jumpa! HAHA. otak dia sama gila sama kami, haha! dia ni geng memakihamun. eh? haha! tp skrg mcm tdk suda kan gun? lol. dia jg adalh roomate tak rasmi saya dgn najie. kami suka makan kuaci sambil online . pastu, kami suka gosipping and mentertawakan  dan ditertawa. lol. hidup kami enjoy, menghargai hiduP! LOL . pencinta lagu industan. eeee. HAHA. persamaan , suka ketawa, suka social networking, ada blog, suka mengetekkan lappy slps dipaksa oleh najie. hahha. paling penting kami tak kontrol ayu even nama c gun ni ayu. yiiii
dengan itu maka tamatlah sesi perkenalan jantung hati saya. dengan ini saya meninggalkan anda dgn sepcuk gambar. aik? haha.


guess what?/


 okay bye. thnx for reading =)

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…