Skip to main content

apa tu rindu?

heyyo and assalamualaikum :) heyyo bloggie , long time no conteng2 kaw. mcm bersawang suda ouh.

dgn rasminya, i write this post dgn jari seorang manusia yg suda OFFICIALLY GRADUATED from KOLEJ MATRIKULASI LABUAN. feeling? HAPPY ! 1st because xda exam dah! haha. i hate exam . exam sucks. x suka . and ofcourse sbb xyah lalui lg saat2 susah kt ctok . but then, maybe i feel more SEDIH compare to happy. sedih why? 

yes. sedih ofkoz. sbb terpaksa tinggalkan smua yg ada d labuan esp KML. even dulu kamek rasa KML tu hell, tp betul ckp anim, lam hell ada heaven. heaven tu smua kwn2 sa yg cute, hensem, cantik, gila, kurg kasih syg, pokai, mulut celupar, kebal, noncontrolayu, kuat makan, pembaziran, pemalas tpi pandai, itulah kami ! :)

meninggalkan KML is the hardest moment for me, holyshit punya feeling. one by one, people say goodbye with their happy face , pulang dgn family, but sa ng bbrpa kwn yg laen prefer pulang lambat, bcs wanna spend time together. but konklusyennya, itu membuatkan kami makin dekat dan dekat and make us feeling like xmau berpisah. tu paling eeeee. okay, sedih igt balik saat2 kami berpisah, esp for those yg dr srawak. bila kmek leh jmpa kitakorg gik aaieh? ): i miss u guys so much budu! kitakorg taok sik?

hari tok mek maw cerita psl apa yg berubah pd diri mek since msok matrik..

1. kamek dah buli klaka srawak cket2!! thnx to all my srawakians frenz esp aniem :) she is my teacher!

2. sa belajar tuk urus hidup sa sendiri, i mean financial n so on. learn to handle everythings bcs no one besides u yg akan urus tuk kaw !

3. sa belajar untuk hidup bersama2. what? HAHA. i mean, sa dah x berkira. sharing is caring. fakta :: sy paling peluki ok dulu, sy x suka berkongsi apa2 brg sy, duit sy, harta sy, haha, or even makann. but i think i totally change time kat matrik, dompetku , dompetmu jua kan? duit ktak, duit mek juak..hahaa.. thnx cp1t1, paling syg kitakorg. berjaya ubah sy? yes! u guys did it esp aariep ! haha.

4. sa belajar syg dorg mcmmana sy syg family sy. sa syg kwn sa mcm sa syg fam sy :) sbb i know drg jak fam sy kat sn. paling sy igt, kmi melalui susah senang sama2 ): kalau xda duit, n malu minta ng parents, n betul2 kering, masing2 pnjam duit n patak2 maakaan. that's so sweet. Igtkan family ko jak yg buli bantu, tp SAHABAT pun .. huhu.. sedih igt balit..

lima. sa belajar memperbaiki tempo menyanyi. hahaa. apakah~!

6. sa belajar main guigui! tu paling precious, thanx to smua cikgu2 saya, Belle, Awang , Najie and Dedi :) thn x so much.. belle, thnx tahan dgr raugan sy sbb jari sy sakit la apala, najie thnx sbb syorkan sy lagu JANJI tuk sy bljr men, awang, thnx sbb jaga guigui sy n thnx sbb encourage me to trus playing guigui, and dedi thnx sbb bg byk tips pada sa :) thnx !

tujuh. sy beljar tuk TERIMA SMUA ORANG. dulu yeah, mmg sy susah betul terima org2 annoying dlm hidup sa, sa bingung , sa rasa terkacau dgn org yg bongok . tp pelan2 , i get into it. sy belajar terima, taksmua org tu perfect, x smua org tu baik, x smua org tu jahat. smua org ada kebaikan dan keburukan masing2. n kita tak berhak judge dorang. as long as benda tu x la melanggar issu2 sensitip. i think kita kena bljr menerimanya and enjoy life la. best apa dpt kenal dgn org pelbagai ragam, itu kaler kehidupan :)

8. blaajr berjimat, haha :) sgt ok. sa dah jarang beli shoes beli beg slps stay labuan. okay *tipu* hahaa!

sembilan. sy dah belajar tidur tanpa aircond. wakakaXD ni paling xblebla . tampar! sa blik ruma ja, asal psg aircond mesti kesejukan. sial! haha :P

10. sy belajar naik bus =.= sy belajar pusing labuan jalan kaki, haha! sy x biasa bt smua tu, tiba2 smpy sn, immune sua. but KK, no naek bus ok. putus kaki! haha :))

okay, ne la antra benda2 yg sy tlh berubah kat labuan.. thnx for all the memories :) thnx labuan, thnx kml, thnx cp1t1 :)

next update is pasal kawan2 sy yg sy syg :) bila? tungguuuuuuu !!

yg pntg sy mau ckp, sy rindu kml, series :) rindu kwn2 tu wajib! :)

till then, emysyatak dlm bilit menaip sbb boring :)

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…