Skip to main content

new chapter

assalamualaikum.  :)  its been a long time i didnt post here.. miss you bloggie :p

new chapter. new life. make friends. new family.
firstly , i wanna thanked Allah for everythings. thank you bg sya peluang tuk sambung blajar lagi, terima kasih  bg sya peluang untuk terus menimba ilmu.

dah seminggu lebih kat sini. almost 2weeks ! its suppose to be 3 weeks. bt sa x dtg minngu induksi siswa oleh sebab tk dpt d elakkan :) 2weeks kat sini apa yg sa boleh ckp not bad . taklah teruk macam kat matrik. xdalah nangis2 mau balik KK . but still, saya org biasa jak, mestilah rasa rindu tu ada :) rindu mama , bapa , nick, kak boo , ika and ofkos egy :) and miss smua family besar saya, M.F.A !

and im really bersyukur sbb Allah sediakan sy kawan baik since KML lgi kat UMP nie, Nadzirah Ansian and Nur Farah Hanim Johari :) dorang ni dah mcm family saya . tanpa dorang ni sunyilah hidup sy kat sini. kawan2 semenanjung pun baik2 belaka :) but mungkin its hard for me to MASUK dgn cepat to their surrounding. maybe take time kot :)

and yeah! i want to mention my NEW FAMILY kat pahang nie. dorang ialah ........ IKA , AS, MYRA , TYRA :) alhamdulillah, smua ni kawan lama/baik/rapat kat sabah dulu. ika tu cousin . dia buat saya rasa mcm kat sabah. best sgt dpt jmpa dorang hari tu. rasa kekeluargaan itew wujud. dorang jak tmpt sy menumpang kasih, esp IKA :) i love you forver! :)

lastly, saya nak cakap. i love my course. i love programming. i love graphics and i love mathematics :)

till then..

bermula cerita baru tentang aku, mereka dan UMP :)


Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

My belated new year resolution

Asssalamualaikum 😊😊

It's been a long long long while since my last post, right! Haha. Hello everyone for those who reading  or maybe hi to me since im very sure i will read this post again. Hihi. Seriously, i do miss this blog, being a blogger, blogwalking where i used to do when im in high sch. , my bloggers friends. Ahh i miss everything. How the time fly soooo fast and yet we didnt realize it. πŸ˜• The purpose of writing this post is same with my 'old' mission which i want to keep all my memories so that i can read it back again. Haha. Its fun to read it back tho 😁😁 
Currently im in my hometown KK, Sabah since it's a semester break. I just finished my fifth semester at University Malaysia Pahang 😊 which means i will be in my sixth sem for next sem. Three sem to go, i just doesnt realize it. It feels like yesterday I feel soo damn sad to leave my hometown and now it just three sem to go.  I wish my journey at UMP will be smooth, the fyp will success and i can fini…