Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

lets fly aaaa ~

Salam :) Halliuu semua. 
22.Disember.2011 
IM COMING HOME ! 
yeah~ but im writing this post on 23.Disember . LOL!
btw, it is very damn fun damn fun coming home.
seems like my home is my only love~
haha :DD

come back here early with escape 2 day classes is totally rude stuff. but what to do? ;p
my mom need me more ! yaw~ feel free. feel good.


okay, today nak cer sikit pasal presentation product promotion kami hari tu. since all members in our group is really head-connected ( kepala kiut bersambung ) so u know what, its horrible. kerja kami byk buat last minute. we spend our time almost for makan n merepek~ look. mula2 happy kunun 1grup, last2 disaster. haha. but its okay then right? okay...jom dgr cer pasal nak siapkan kan banner kmi tu.

firstly, kami nak buat banner guna crayon.. but Allan told me that banner yg kmi bt spruh jalan tu looks messy sikit sbb kotor kan~ so that we decided to use watercolour. n the results was very good. rmi PUJI tu POSTER! smpi English Lecturer kmi p take p…

glee club : oh leupooouutt!

Salam.. Heyyo guys.. 
Seems be too long i didnt post anythng here :)
Woahhh. This is sem two life.


Glimpsing back to sem 1 life thres some sweet moments n sour.. 
Im okay wth tht..
Here i meet a lots of frenz.. Okay lets make it clear.. Ni la my best friendzzz flm pic tu..

Nadz. Belle. Zainul. Allan :)
Tu yg plg rpt.. Act kmi satu tuo smua rpt.. Tp ni geng gilak music ng aku.. Bestt..

Why glee club? 
Best. We are joining glee cmption. 
Yeah we gonna sing danfe n act..
Aftr satu satu aku ikt..adeh.. Haha


Xpa.. Ni stu journey..
May Allah bless...

Till then bye peeps!
Published with Blogger-droid v2.0.2

what we called MOMENT

what we called MOMENT. that's MED n Dinner Dinamika .
It shows me some new part in my life.
works together with much peoples who's great n good
i try to let me shine between them :)

even, i have to sacrifies my whole week just to done this kind of stuffs but i feel better in the way to express my feelings. now, i get to know myself better during that moments. multimedia & photography wass my passion. and my module is the best - physical science.

I believe Allah knows better than us. HE prove it to me :)








will update more soon about the dinner ;')

selamat datang ke dunia sebenar!

Assalamualaikum...
Its been a long time i didnt post anything here..
its okay then..
but for sure i miss uu blooggiiie! sooo dammnn much..

okay.. lets begin...

setelah 2 bulan lebih berada di KolejMatrikulasiLabuan (KML) , aku byk bljr benda baru, baru dan yg ada juga perangai lama masi kekal. ^_^ . Firstly and foremost, aku bersyukur bila dpt roomate yg baik hati walaupun at first aku xsuka ngan dorg sbb kami lgsg x bertegur. Tp skrg kawan baik! i love them ! Jee, Reen and Zetty! Smua best . Thanks Allah. Ni buat aku yakin di sebalik kesusahn sure ada kemanisan di hujungnya.

okay, hari ni aku maw ckp camna kisah down, and happy kat KML ni. Hmm, mulanya aku okay la, sibuk ngan homesick.. but lama2 aku sendri lupa tuk homesick sbb aku sibuk quiz..everyweek ada quiz. No rest at all if you want to score. But, aku mula2 still dgn prngi lama, bljr last minit. Bila result quiz kluar, sendiri kecewa dan down down. But I learn something here, i need to move. Sampai bila maw bercakap jak kan? …

lets count on me

salam . hallliuuu :")
hye hye . wah. lama x updatee . short && packed update.

almost one month suda aq kat KML. finallly, aku suda OKAY compare to first two weeks tu. thanks gak to KAK KAR yg selalu bg advise. thnx kak :) fes of  ol, rindduuu ng kawan2 kat school lama. sgt2x. as, dewy, tyra, wan, is, fariddd n anys! miss u guyss.

ckp sal kwn, kat KML nii ada jumpa kwn baru. honestly, feel very happy lar. sbb dpt grup tutorial yg GILA-MAW-MAMPUS! series! best smua, x mcm grup lain ~.~ haha!







Girls in my grup tu :: Aniem , Nad, Penny, Edong, Kak Julia, Bell,  Fina n Dayang Boys :: Ewan, Samuel, Dedi, Ali, Randi, Leo , Aqmil , Suzie (Shafiq) , Aryn, Zainul , Allan, Awang, 
ada yg tertinggal ka? haha. xda ba kan! ;p
semua dorg ni gilak2 best la yg penting! <3 hopefully after diz, akan makin happy okay C:
thnx 4 reading :)

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

loving and miss you all is mine

assalamualaikum....

wattchaa...haliiuuuuu readers &  bl0ggers. fuhh. punya lama x update bl0g ;'( sa sibuk lately ni n mmg malas maw update. skrg ni pun tgh yawning. hee~ btw, heyy , this 21st may i'll go to Pulau Labuan. and on 23 may i'll go for matriculation's reg. wuhuu. aku suda besar, mind to stay at hostel. dalam hati aku berkata, "damn!" tp this new life is just begin.revenge the fallen, try to capture the sky, attach to the success. ceh . ayat~ haha. yes, but i'll make this the real-real turning point. berubahh! insyaAllah. just wish me luck. XOXO


hari ni 17/5, i oredi done packing semua barang2 aku. so, skrg b0leh g0yang kaki tgk kawan2 lain kelam kabut beli barang2. hahaha. w0w! penjahat kan. hee~ mcm nda sbr msuk KML! wuuuhu.. h0pefully everythings gonna be fine and mine. haha.

one more things. i gonna miss my bestgirlfriends . hehe . "sahabat seangkatan keparat" yeaayy! kmi mmg keparat! HAHA. walaupun sk0la agama tp smua gila2. th…

matriks. here me come.

Assalamualaikum wbt peeps C:

haliuu. hye.. jam 11.45 am...h0h0..pergh..aq online since jam 7 am lg ok..hahha..smgt gila... after diz mybe akan jarang on9 laa..hehe ...okay, skrg tgh list-up apa2 yg maw d bawa d matriks .. xtau.. aku xpernah tggl ayam serama laa, mana tau maw bawa apa ..  maty lar ney..

btw, aq mmg akan pegi matriks. dan yg terbaru i know Ika kazen aku tu akan pegi kat Pahang tuk sambung study dlm kos Ekonomi & Perbankan Islam kat IKIP international college . Btw, ni kolej islam + b.arab, means mcm skola aku dulu, bljr maths in Arab. kan? haa. aww. kehilangan kawan okayy ;( tp xpala, dia smbg study gak kan, doakan jak terbaik tuk dia :) smga kita sama2 berjaya.

pasal matriks tu aku sbnrnya dah fikir masak2, aku maw ambil matriks . yeah! aku maw. And maw kongsi pesanan mummy kat aku , sbb dah 4hari kot aku tidur rumah mummy.


kurangkan main facebookcipta sejarah,buktikan kau cemerlangpointer mesti highjgn sia2kan masa 1tahun disana  
tu antara nasihat mummy. hurm. nas…

saya kat rumah mummy C:

salam hye bloggie. lama kan xupdate.h0h0. aku skg kat rumah my mummy ( aunty aku ) . dah 3 malam kat sini. InsyaAllah sok balik. short post. aku just  mahu gtau, aku akan pegi matriks C: doakan kejayaan aku okay C: iloveyoualls..nti balik ruma kita smbg cita .. daadaaa .

ILOVEYOU!

P/S: thnx mummy & family 4 de great layanan . iloveyou!

saya dapat matriks (:

Assalamualaikum wbt :) hye smua! hari ni happy jugak sbb hari adalah hari cek result permohonan matriks . dan keputusan saya ..



this is the first permohonan aku yg diterima slps UTP tolak aku . huwoo! haha! Alhamdulillah dpt . Actually aku bingung kenapakah aku dpt d labuan? aq apply pilihan pertama di selangor, pastu n9 , pastu johor. mmg xdalah apply d KML. tp ramai ckp matriks kali ni yg tggl Sabah & Sarawak mmg dpt KML. so, aq redha jak lar. haha. yg pntg dpt :) 
skrg aku blur, maw amik ka ni atau amik diploma? aduy ... fikir2x ..

kehebatan peguam jahanam..

salam semua..haliuu hye! today, aku update my blog aroun 12-ish. yeahh. totally bosan weyy kat ruma sorg2. choi. BOSAN. so, aq bukak lar forum lepasan spm 2010  kanss. pastu dorg share benda ni n minta tlg sebarkan.. so, aq dgn murah hatinya tlglah sebarkan kan...mmg xpatt apa dorg ckp kat bawah ni .. cer baca.. bg yg lom baca ar..



Azlina Jailani telah menang di Mahkamah.
mereka tak akan menang kerana melawan Allah, mereka hanya menang sementara di dunia... sapa yg lebih berkuasa...sama-samalah kita berdoa agar kita, generasi kita dan semua umat Islam yg ada sekarang sentiasa dlm Agama Allah dan dilindungi Allah swt dan dijauhkan dari terpesong aqidah...amin
Pertubuhan Melayu Murtad telah diluluskan!!
persatuan Melayu Kristian telah SAH ditubuhkan di Malaysia !!Injil telah dicetak & di edar....IFC buat RoadshoW besar-besaran sokong kebebasan Beragama...
Bersedialah wahai saudara - saudari ku yang amat disayangi...BERDOALAH SEMOGA UMAT ISLAM SELAMATtolong sebarkan kepada yang cintakan A…

10 orang paling genius di DUNIA

Salam, haliuu.. post kedua tuk hari ni. haha. tetiba aku rajin bg info2 kanss. xpa. mari tgk sepa 10 org pling genius d dunia.. ni aku amik dr blog Senarai 10. 
Mungkin fikiran pertama anda, manusia paling genius adalah Albert Einstein, betul tak? Eum, beliau boleh dikategorikan sebagai orang yang genius kerana kemampuannya untuk menerangkan teori relativiti nye dan berjaya memenangi 3 hadia nobel sepanjang hidupnya.
Namun, malang sekali, beliau tidak disenaraikan sebagai Top 10 Manusia Paling Genius Di Dunia. Jom kita kenali golongan istimewa (bukan cacat ye...!) ini:
10. Elaina Smith, Penyampai Radio Termuda Di Dunia

Elaina Smith, merupakan seorang anak perempuan yang berusia 7 tahun dan berjaya sebagai penyiar termuda dunia.

Ceritanya menjadi popular bermula apabila beliau menelefon sebuah stesen radio inggeris dan menasihati seorang dewasa yang menghadapi masalah dengan pasangan kekasihnya. Sejak dari itu, stesen radio tersebut mula dibanjiri dengan pemanggil apabila mereka sentiasa me…