Skip to main content

kalaulah aku masih budak sekolah

Lencana Sch . ! hEHE . rindu kan ? 

assalamualaikum ! kum ! kum ! dah rasa mcm hantu kumkum


blog dah baru ,, huu. knp? aku saja tukar sbb dh berbulan2 blog aku mcm tu jak rupa dia. haha . tukar background lg sbb kemarin tu mcm terlalu crowd.sakit mata.wlupun cantik kn. haha. oke. time2 jadi penganggur ni laa baru boleh menghabiskan masa didepan blog, menaip tak-ingat-dunia. kalau dulu2 time sch. , mmg taklah update blog. kadang2 je bila rasa nak meluahkan something. skrg ni rasa mcm pagi petang maw update jak. mmg sunyi takda kawan~ uuhh. but, it's not a big probz for me sbb aku mmg dari dulu mmg takda kerja, mmg duduk rumah jak. just imagine, aku akan kluar ruma cuma tuk sch., tuition . that's all, unless kena pegi outing ng kawan2 or cuzzy . tuh pun normally weekend sahaja n bila poket tidak nipis. haha :) my daily routine, akan bgun, pastu buat apa yg patut, kemas2, n then masuk bilik layan AYU mylappy and mmg tidak keluar bilik sampai malam , huu. akan kluar kalau maw buat something. i know my life mmg so so boring. but u know what, aku enjooyyy begini. tp to be honest mmg rasa kosong song song.


ni baju class science stream 2010 :D
ckp sal menganggur, aku mmg trasa sgt kesannya. just imagine, aku sudah mulai hidup tanpa kawan-kawan PALING KEPARAT aku tu! ahaha . huu~ sedihh. td Is call , trus terdengar suara2 dorg teriak2 bercerita. awww . i feel like 'huu? i miss tohpuan so mchh' . dulu mmg aku sendiri refuse tohpuan ni, mmg taksuka. tp bila suda bernti ni, bru tahu indahnya berada di tohpuan :) aww. form paling best adlah form 4, 5, 6 :D happy sgt3. mmg akan rinduu kamu kamu kamu . kpd sesiapa yg ragu2 maw hantar anak kamu pi tohpuan, hantar jak! Tohpuan mmg thebest kalau bab2 agama . walaupun ada kekurangan tp intrepretasi ilmu ukhrawi dorg mmg superb. even aku tau aku bukanlah student yg mmg ALIM. but u know what, aku dpt rasa , mcm aku , maw masuk uni bukan agama. aku rasa macam 'aku takleh idup kat skolah bukan skolah agama' . =.= n now mmg aku admit yg subjek agama mmg paling indah even susah. totally miss Faraid, Sarf, Nahu, Tarikh Adab , Arudh . kenangan pahit kat tohpuan mmg bertimbun-timbun. tapi itu biar aku jak rasa and aku maw gtau TOHPUAN the best! cikgu best, kawan best , apalagi education agama kat skul kami, mmg best! hehe . aku rinduuu my sch. rinduu! =.=

urm. okaayy ni lucu ckett, ada org igt ku masih skola sbb tajuk blog aku cerita budak skolah, actually tajuk tu saja ja, maw nmpkkan diri muda n sbb aku rasa aku hidup ni mc feel budak2. hakhakhak . skolah tu dimana2 , kehidupan ini pun skolah. skolah yg mengajar kita mencari kebenaran hidup. guru kita dugaan. buku kita agama :D so. mari kita sama2 studyy di sekolahh INI . kita dptkan result yg bestt tuk GRADUATION DAY kita di SANA ok? ::DD

nota kaki :: tulisan suda besar sikit. kak kar kata nda nmpk . hahaha :D

thanks for reading . igt2 org susah, bodek2 org senang :DD haha!

Comments

  1. hey, da behenti sekolah eh? BILAA LA LA? Okay, I am soo ketinggalan zaman.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…