Skip to main content

blissfulness vs desolation

seperti selalu , kita mulakan dengan lafaz syurga, Assalamualaikum :) halliiuuu semua , what's up ? oke , hari ni izinkan saya merapu lagi =.= rasanya hari2 merapu kat belog ni, kadang2 kesian juga bila belog ni terpksa dgr my celoteh hari2. hee (: but, BLOG you're meant to be like this . hee~

okayy hari ni hari yg amat bahagia, and hari yg agak stress juga. okay lets start with bahagia hari ni . hari ni my parents kluar awal sebab nak gi clinic , my mom mcm not feeling well. so. mmg sendri lar d ruma. ada my brother jugak lar :) so . paling best bila my bro yg kemas rumah hari ney (: hehe. so happy ! thanks . mmg senang  kerja akuu. haha! pastu tghari pacik karim dtg ruma, ajak p makan :) aww. aku suka ni bila ada org offer blanja makan . soo . dgn yakin dan berani aku&mybro pegi join mkn . cehhwah . so, restaurant tu area2 sembulan jugak.mmg superb duper sedap :) knp aku ckp sedap ? sbb aku bru ja makan tp still rasa sedap. so, mmg sedap ar kan . harga pun sedap . huu~ aku&mybro order chicken chop n milk shake :) mmg sgt suka order makanan sama, maybe gene kami sama kali ar ? =p

HAHA :) ni rupa chikcken chop tu setelah aku lahap sedikit :) aww. sedapp !

milkshake :) superbb! tp taksejuk sgt. tp mmg sedapppzz :)

so, mmg bestt lar, dpt mkn free dr pacik karim :) thanks pacik. pacik ckp blnja tuk result spm . haha. wlupun taksegempak mana , tp still ada org hargai. thankx. choi! haha :) pastu, tau x ? dpt invitation lg pegi sambut birthday akeel di 1borneo-d kenny roggrs . tp ni xleh pegi ada sbb tertntu. btw, takpe. chickenchop suda mengeyangkan.

btw, nak tahu! time ni , kawan pacik saya ni dtg. dia tu engineer ! wah! mcm pucuk d cita ulam mendatang . so, engineer ni mmg sgt tawaduk. haha! rupa x mcm engineer tp okay lar sporting . taklah berlagak mcm engineer lain tu =.= dia nasihatkan klu prompwan kena lebih tegas n lupakn smua sopan santun *time kerja je oke* sbb dlm kehidupan engineering ni , mmg guna konsep "SEKSIS"! means, prompwan akan d belakangkan, lelaki buat smua . cis =.= so bila ko ada personaliti yg tegas n tough, lelaki2 akan sure tabik ng kau even ko prompwan. Dia kata juga kena work hard, n kena lebih cket dgn lelaki klu study in diz field. first dgr mmg takut, tp dgr psl konsep SEKSIS aku mmg nak teruskan in this field. nak antam smua lelaki2 yg prasan bagus jd engineer . hahaha! *buruk niat aku* , aku nak ubah presepsi n typical thinking org kat luar tu :) so, girls! come on! kita jd engineer. buang typical thinkng, prompwan kena jadi doctor, lelaki kena jd engineer . buang jauh! N org tu ckp gak kena kuat Maths :) alhamdulillah, maths aku okay. so, skg cabaran aku kena jd TOUGH ? itu jek kn? klu ikut btul, itu mmg bukan akuu lar tp aku try trima cabaran! go emy go!

ni tapak pembinaan yg aku pegi td. tmpt pacik aku kerja. kat sini pun ada jumpa engineer - chinese . mmg suda kaya raya lar. hee~ tp mmg taklah aku tegur. hehe .

ni tmpt tu, aku dah terasa cm engineer klu p tmpt2 gini . haha!

okay mcm tu laa sikit apa jd hari ni sbnrnya byk lg yg TERJADI. nanti aku cer next post kay? too many things  i wanna share act.. n now. i was in a pile of probz . byk sgt. prob family, prob kawan2 . hmm. pening. n sumtimez i luz my control. soo sory tuk kawan2 yg sibuk calling n texting me, but me x rep, sooryy babeyy! aku mmg need be alone. too much thinking , it's killing me ok. even aq x rep , doesnt means aku lupa kamu ar ? sorryy sgt3. i need be alone.

oh ya. doakan mama&bapa aku sembuh. dorg tgh sakit skg ne -.- stres lg. huu~ kecian dorg..aku takjadi study kat Uni aku tu sbb parents sakit n ada masalah cket ng uni tu. maybe aku tukar uni. intake bulan july. huu~ n mmg takjadi fly sbb my mum sakit skg ne. =.= bekas operation my mum swollen balik. n maybe akan d tahan kat hosp. maybe lar. hopefully tidak. next week kena buat cityscan. doakan my mum okay. syukur aku dh berhenti sch. ada yg jaga mama&bapa.

p/s :: im still in sabah ! yeayyy! mawu jaga mama&bapa slgi mampu :) n kawan2 , kalau kamu cuti, outing jom! waiting komen dr As . miss u dear.

Comments

  1. sayang!
    sory tau!baru baca entry ko ni..
    memang aq balik..blog ko la jadi tatapan..heee..
    miss u much emysya!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…