Skip to main content

please don't simply judge me based on my negative side!

 assalamualaikum , hye hey hye hey!

what's up bro! what's up girls ! okaayy. rasanya tajuk entry kali ni dah menggambarkan rasa takpuas hati saya. ceh! ehehe :d okay, dgn rasmi atau dlm bhasa omputeh nya , officially, saya akan cerita kan sikit2 tntg diri saya. i don't want people just keep judging me without know me better kan? 

saya ni seorang yang ganaz , and mmg bukan ladies lar. if u takcaya, sila rujuk kawankawan saya. Saya kalau bercakap main lepas je, tapi taklah kurang ajar sangad. n mencarut kawan2 dlm bentuk gurauan tu rasnaya dah biasa . tapi istilah mencarut tu taklah saya menCARUT mereka betul2 kan. skadar ckp 'sot' n 'bunguls' tu ada laa kan. but saya akan ckp tu dgn org yg i rasa boleh terima. okay? kalau ko terdengar saya ckp mcm 2 ng kawan2 , so pliz jgn la terus2 kata sya ni takhormat org sbb KAMI mmg gila2 gine ! ok?

saya ni seorang pendiam , saya akan jadi pendiam dgn org yang saya tidak SELESA ! faham? bukan pendiam dgn org yang saya baru kenal! sbb kadang2 org yg baru saya kenal pun, if dia tu cpt masuk. saya okay jak. so, plizz, if sy diam, jgn ckp saya sombong. sbb seriously , i don't know how to start. so, better ko start, manatau aku ble masuk pelan2 kan? 

saya ni seorang not hypocrite. mean? saya taksuka tipu diri saya sendiri. if me don't like something, i'll show you that i dont like it, itupun kalau saya betul2 panas+taksuka. tapi utk pengetahuan anda anda, saya ni kalau taksuka akan menjauh dr kamu-means saya masih hormat kamu. but if saya suda smpi tahap menyampah+taksuka. i'll show you! okay! 

saya ni seorang taksuka budak. budak means baby or budak kecil2. bukan taksuka, but i just can't handle with it. so, jgn la suka2 maw bg anak kamu or adik2 kamu tuk aku jaga sebab bukan apa, aku mmg takboleh. anxiety disorder. okay? jgn ckp aku ni takmahu pegang anak2 kamu. you're totally wrong.

saya paling benci mulut longkang. jangan laaa mengada-ngada or temberang ng aku. sbb aku nda suka. kalau ko maw temberang pun buat cara yg betul. jgnlaa temberang nda bertempat okay? sbb aku nda suka or menyampah. huu~ tp i won't show it sbb aku kena jaga hati KAMU kan?


bila saya diam takbermakna saya sombong, bila saya bising tak bermakna saya celupar.

faham? i try soo hard to faham kamu, so, pliz, kali ni, kamu plak yg fhm sya. boleh? =.=

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…