Skip to main content

start a new life

assalamualaikum wbt!

haliuu smua. hurm. ya rabbi. bosan gilak eh hari ne. betul2 kosong. saya ada beberapa benda saya takpuas hati .


  • saya tensyen terus menganggur. sgt bosan. huarggh. i need study!
  • saya belum dpt sijil kokum. bila bah ustaz maw bagi ne? 
  • saya benci EKA AF9
  • saya takda duit
  • saya boring xda kawan SAHABAT SEANGKATAN KEPARAT lagi
  • saya mahu karaoke ngan ika, egy :(
  • saya malas hidup macam ni
ya Allah, cepatkanlah masa ni berlalu. haha . mcm tersiksa betul terpaksa melalui BULAN APRIL yg sgt bosan ini! aku rasa masa tu berjalan sgt perlahan, aduh bosan eh. kalau kena bawa outing pun kali aq mlas. aku maw study, maw ada kerja, bg aku kerja. HUWAAAAA ;(

mood sa skg mmg tensyen + boring = tekanan . 

ada apa2 suggestion yg boleh  aku buat supya tak bsan. siyes bosan gilak2 ;(

i miss my dear frenz yg sgt2 aku sayang. jom kenal dorg yg aq rindu sgt neee!!


nah , ini lah sebiji kawan baek aku yang sudi ada bila sedih apatah bila gembira. ;( aku rindu sgt maw stay2 ngan dia. Dia ni ALIM. haha :DD tapi palui2 ( sengal ) . Orang yg tak kenal dia mesti fikir dia ni mcm ni , macam tu. Tapi for me , yg dah kenal ng dia. Dia sgt baik , haha. tidak kurang jahatnya. LOL. kalau dgn dia kan, aq msti ketawa. Time sedih pun kami ketawa. Mmg kami ketawa seja la bah. sorry as, if aku sakitkan hati kau ka, tp kau mmg kawan aku paling GILA (: terima kasih dtg bila i need someone besides me. bukan kau jak tyra , farid, is, wan pun sama. thanks kamu smua. aku sayang kamu. aku pernah terfikir namaw terpisah. but Allah put-in-order smua benda ni kan? kita terima.



yang ni kawan aku yg paling kekal! haha :DD paling slumber, paling kili, paling nakal, paling sopan ( haha ), paling rock, paling best. n paling penting suka ketawa. haha. nama dia ANIS.

p/s : Jangan terpedaya dgn wajah ayu mereka. sbnrnya dorg tersangat gila. hahaha :D


antara last dialog kawan2 aku ckp :

AS : kau jahat! jgn lost contact ar =.=
ANIS : mie, kau tunggu dulu kejap ( muka tensyen smbil lari2 cari sesuatu ) =.=
TYRA : jgn terpengaruh dgn org lain mie. kalau hari Jumaat, pakai baju kurung or jubah ( kalu p kuliah) =p
FARID : mie, awal bah mie . tedalah kawan aku meluah pasni ;(
IS : mie, betul2 bah mie? alaa . ;(
WAN : kalau ada papa, halo2 jak mie ar! :)


aku sayang kamu fit2. insyaAllah ihtifal kita jumpa ok? kalau xda halangan. 

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…