Skip to main content

cek jantina lappy kamu!

SALAM semua (; short entry ne . lets have some fun. jom! ketahui jantina lappy kamu . caranya senang jek, haha. ikut step bawah ney okay :)

1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

 2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).Save as = love u.vbs 

3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."

pastu korang dengar suara "iluvu" tu. soara lelaki ka prompwan? kalau lelaki means ur lappy jantinanya adalah lelaki, kalau prompwan, ur lappy is girl laa :) haha. fuun ! cuba tryy , anda pasti rasa hebaddd !

my result ::

tooot . my sweetilious lappy is girl! yehaah! haha . mmg sesuai sepadan sedondon dgn nama lappy aku iaitu AYU (:  i love my ayu even more .



lappy aku dah jadi rock, dulu kaler putih, skg dah pink hitam :) haha ! 

mood :: letih sangat2 menganggur. i need study, i need homework, i miss my casio calcultor. ohhmaii. cepatlah masa berlalu, this killing me ;'( rindunya time spm .

ugh =.= lapar! cau cin cau pi makan dulu k , happy reading :) jangan lupa bgtau aku apa jantina lappy kamu k :)

Comments

  1. waaa , laptop wafa lelaki :'( huhuhu . but i still love it :D

    ReplyDelete
  2. wah wafa :) lelaki eh. mesti romantik dpt dating ng lappy hari2. hee :)

    ReplyDelete
  3. @amiza :: not sure. rasanya boleh, cer tryy. nanti bgtau k resultnya.haha :D

    ReplyDelete
  4. Lelaki.naik bulu roma dengar dia cakap i love you. HAHAHAH

    ReplyDelete
  5. salam...
    emy!! haha~~
    lucu la post ni.. nda percaya ni mula2 tapi excited jugak mo cuba!
    amazing! hebat! haha~~

    guess what? lappy kaka pun girl!hoho~~
    mo dibagi nama ni tau...
    any suggestions?? =p
    jelezz kaka lappy ko ada nama...haha~!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…