Skip to main content

hargai sahabat



Assalamualaikum semua :) 
*sopan giler dowh aq starting entry, haha!*


okay, series, skg ni boring, boring. jam 1.13 AM. yes, mmg suda jadi habit saya tidak tidur malam. ); HAHA.


okay, entri hari ni nak kongsi citer psl SAHABAT . huhuhu. why tajuk mcm tu? sbb im in mood :: happy+feelnothing = shud be happy.


topik hari sahabt,  so letme start. sahabat org yg actually paling dekat dengan kita unless our own parents rite? knp shbt or besfren ni ble jd org yg penting bg kita or rapat? faktr pertama sbb karektor n maybe faktor usia yg mendekatkan kita. n for me, i can make frens ng sapa2. but i much suitable n cpt masuk dgn orang yg same age or around my age la. sbb maybe thinking style tu still sama. N karaktor yg best from ur frnz membt kan anda akan lebih selesa && syg pada mereka.


klu org nak ckp eh!poyonya kau! nak selesaikan familyproblem pun bgtau kawan, lg bgus bincang ng parents! >> hey you! shut ur mouth up. its not everything in our lfe nak citer ng parents kan? For me, ikut observation saya, KITA lebih selesa b'ckp ng SAHABAT compare to our parents. psl poyo ka tidak tu, tu kena fhm. sebab between our parents ng kita ada gap. antra gap tu adlh umur, so, just imagine, u meluah abt you gaduh ngan BF you? mahu kena lempang kau ng ur mom kan? but it's not impossible if ada parents yg understandg n sprtng. but usually mmg jrg dpt parents mcm ne! 


so, dah tau shbt tu org pling dekat ng kita. pliz hargai dia slgi dia mc ada. if jumpa kwn baru, lupa kwn lama. pliz don't. I mention kat sini yourbestfriend ok. Dulu saya pernah fikir, i just can live my life without mybestfriend n i manage to do it. but after fews months later, i think abt it. IM SOO STUPID. I just realized i just try to delete my sweet memories with 'em. Esp time your primary && secondary school's time. Please hargai sgt3. you know what, benda paling menyakitkan adlah you have to melangkah kedunia baru without kwn2 segila mcm d scondary sch. sgt annoying ok prasaan ne. sbb rasa time kat sch. n kat kolej or Uni surely taksama mcm kat skola. rasa kena denda, rasa kena jemur kt gelanggang. kalau lmbt kena tulis nama. kau nak dpt kat mana? smua kat skolah. n masa tuk kau nikmati smua keindahan ni cuma d'beri 5tahun ( scndry sch. ) tp kau habiskan dgn bergaduh dgn kawan2 kau. takka bodoh tu? 


klau boleh sayangi sahabt anda. hargai dorg. lebih best if kau buat dorg mcm family && yhe most memorable ofkoz if u have group time kat sch. dulu. Aku mmg ada grup. Antara grup paling best ada FARENZ ( form3 ) n WANYRAH ( form5 ) . mmg happening :) aku rindu && sayang sgtkat dorang. FARENZ tu smua prompwan && wanyrah tu mix lelaki&prompwan. 


trust me. jgn anti shbt2 anda ok? even u taksuka, try babe. sbb dorg tu la akn jd sweet memory anda bila tua nanti. :) kisah anda pula camna?


mood : rindu menggila dgn bestfriend :)

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…