Skip to main content

♥♥ suatu penentuan yang pasti ♥♥




duduk diam dalam bilik . gelap . x dew orang .
baru abez breakfast .
termenung mengHADAP jan tegur Lappy dgn xtahu malunya .
membilang waktu berlalu . seh , ayat terlebih tahap-x-agak . Haha .

hari ni aku betul2 xfaham a.k.a bingung .
kenapalah dekat2 S.P.M barulah tangan ni GATAL
nak main itu.. main ini .. belum dpt lg kesedaran yg d cari2 .
tuh lar bak katew c nana *cuzzy aku

" otak manusia tak bekerja satu masa dengan hati "

btul apa dea ckap! law bley bg 100% aku bagi, gi, gi . haha .
aku maw terbaekk , tp malas nak buat .
ada jax bisikan dajjal yg menggoda diri .
sehh . menggoda . ayaat, haaha .

maybe sikalang dalam proses MEMAKSA .
xfaham suda ! Haha .
yup, memaksa study di di di di .

sekarang juga sy dlm sedih ( cehh ) , act perasaan bercampurbaur sbnrnya . haha .
  • SPM nak dekat , jiwa semakin merontah . LOL.
  • wanyrah dh xmcam dulu
  • blog wanyrah dh xupdate [ maka, sy penulisnya . huahua ]
  • terkena demam lagenda budak steady
  • otak semakin lembab
  • malas pi skola sbb selalu x dew guru ngajar tp bila xdtg, byk pula bljar . KOTOH !
  • banyak makan . Haha .
  • mencciiii kelas memanduuu
maka dgn itu sya akhiri dgn harapan anda m'bri cdngn terbaek menyelesaikan masalah saya .
tima kaci . Haha .

p/s :: layan pic kami tyme photoshoot graduations sista umie :)
n tyme real graduations kat ums .

sista umie kat ums ( master )

suda d edit. wakakaXD .



Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…