Skip to main content

never be replace .


somehow i miss all my moments with all of you guys.
this kinda a very-super-hero MEMORIES that will nvr b rplce (=
sweet memory till end .
this pic ** included wanyrah's geng and also some of ma classmates =)

act, this entry saja ja. maw ckp psl teman. teman. teman.
haha !

kawan, org yg kita selalu igt .
kawan, org yg kita selalu syg .
kawan, org yg kita selalu dekat .

tp, layak kita mengaku kita KAWAN ?
adakah saya mengingati kawan saya ?
adakah saya sayang kawan saya ?
adakah saya dekat dengan kawan saya ?

tanya diri kita. sejauh mana ikhlas persahabatan itu .
org selalu ckp KAWAN itu LAWAN =)
tapi sedarkah kita KAWAN itu la yg HADIR bila tiba kita DILAWAN ?
indahnya sahabat bila disulami dgn keikhlasan.
namun kita selalu alpa . lupa.

"keikhlasan itu tunjang segalanya"
aku selalu pegang kata2 itu.

petik dr noveL RAM ,
"cinta tu yg mmpu memusnakan nafsu dajjal c manusia"

memang TERBAEKK !

SO, konklusi pindik dr coretan ngarut d atas ..
jaga SAHABAT, jaga DIRI .
sulami persahabatan dgn keikhlasan , insyaAllah bahgia .

petikan dr WANYRAH'S BLOG ::

"Sejauhmana sekalipun para pentafsir cinta berusaha mentafsirkan rasa-rasa sakit cinta ini, tidak mungkin dapat terurai dalam satu mashaf cinta duniawi. Mereka bukanlah seperti Ibn-Abbas yang telah didoakan Rasulullah untuk menta’wilkan Alquran, aku yakin mereka tidak mampu menta’wilkan rasa SAMPAR, MEMBUNUH dan MEREMUKKAN jiwa ini. Aku yakin hanya Tuhan yang satu mengerti erti sakit cinta sebenar, dalam segala hal Dia lebih mengerti. Ku berserah kepadanya dalam apapun keadaan di bawah teduhan iman yang tulus. Lantunan rindu menyemarakkan api cinta yang menyakitkan hati sedalamnya. Aku cuba redha, dalam 29 hari di ramadhan ini, 696 jam di ramadhan ini, 86400 saat di ramadhan ini, aku cuba menjadi SANG PASRAH. Namun selama 29 hari itu juga, aku merintih kepada YA-RABB agar memadam cinta hati ini dilubuk paling dalam, selama 696 itu juga aku bersolat istiqharah menuntut jawapan yang pasti yang mungkin bisa mengubah rasa ini, selama 86400 saat itu juga aku merintih dalam lamunan rindu yang semakin syahdu mengundang tangis paling tragis , paling pilu yang pernah ku lalui."

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…