Skip to main content

bicara dalam degupan

!

salam satu bloggerz. HAHA !
fes , hye, hye, hye, pada c pembaca yg agak tak agak setia itoh !
haha :) esp pada As~!

HARI maw ngomel pasal SEKOLAH .
FYI, my FB name skrg adlh :: Emysya BudaQsekolah

ta pasal2 berduyun2 org tya..

"emy, masi budak skolh kew?"

hahhaha. x ble bla wey aku. bayangkn lah, dah abes SPM baru kecoh nak tukar nma p budak sekolah ! haha . dasyat x ?

tp aq dgn bangga dn yakin jawab

"masih!!!!"


teeettt. tutup cerita.
skunx nak ckp psl HADIAH
HADIAH itu SATU SEMANGAT.
haha .

my dear BAPA ckp law dpt msk U or Matriks ke apa kew kan
dea nak bg CAMERA GIANT ( haha , nikon or canon , yg mcm 2 )

oH, series wey ! time SPM langsung x hengat ne janji manis my pa ~!
skrg baru igt.
so, readers, make sure doakan saya. dapat. insyaAllah.

lagi satu, maw kongsi saat indah yg bakal berlaku ..
tahun 2011 .. taarikhh 11. JANUARI !
awww ~! saya akn dpt KAWAN BAIK AYU !
hehe :) xsabar2x .
ta sabar dpt benda tu ..
apa benda tu ? HAHA :)
nantikan 10 januari , saya update ! haha :)
KAWAN BAIK AYUUU ! yaaay !
as, bawa jalan esok :: 28.dis :: but i think can't ikt la.
soorryyy ep ma dearrrrrr , xda LUI ! haah, phm2 jew laa ~


xsabar mahu tahun baru .
xsabar maw dpt LESEN, sy ulangi mw dpt LESEN !
err . suka ! suka ! bawa SONATA pi SKOLAH .
jan jeles . hahahah !!

AWW. ke keta baru ? haram! haha .

selalu meng'happy'kan diri.


oke post kali jua saya nak kongsi saat2 saya terdebar spnjng SPM ::

SAAT MANIS ..

~ bangga sbb ada LEAK quest. HAAH. giler x bahagia . sdgkan xtahu pom mula2.

~ makan2 gula tahap x agak. penuh satu plastik.

~jumpa Sir.Brian , dulu igt lae rapat dgn dea,
tp skunk nda da plak aq menggedik ng dea mcm 20 tahun x jumpaaa ! upssss ! terlebih suda ! haha.

~kenangan manis mcm GULA2 time B.I , ada sumting happen ! yaaayy !

~ lepak sesama ng wanyrah dkat MY MEJA ! semua akn pg MA MEJA okeee. sweet sgt to be remember. misss !

~ before start paper, sy akan pandang IS, dan AS , baru kami tersenyum2 seolah2 org gila ! hahaha :)

~ pagi2 dtg sekolah , mmg dah ada org kt dlm klas, tp dorg x reti nak bukak pintu blkg.
saya dgn jayanya aq bukak pintu tu sbb sy msuk dr sana . hee.

~ chegu . ros dtg time paper chemist ! sweet ! dari cikgu utk anak murid :) pastu chegu lepak kat meja saya oke ! kan as ? kan farid ? kan tira ? ahaha

~ wan mesti tegur, "pakai kasut tu bagus2 bh !" haha !

~sbb saya terlmpau rajin pakai kasut, law nak kuar p kaki lima kelas xkan pakai kasut n c AS sama TYRA Pun join! hahah , kaw giler ? dari kelas kami ke kelas 6A , x pakai kasut ! kerja gila !

~coklat yg kami patah2kan , coklat IS sebenarnya . yg As bg dulu , time tu coklat tu cket jew, so, kitaorg patah2 kan, sweet rite ?

~angkat buku sama2 , naik tangga sama2 !! hehe :) berattt !

~remmbr time addmaths, AS n Tyra mengadu sumting. T_T , miss sesi ketawa n riang time SPm !

oke la. nak tahu kisah sedih, kita jumpa next post k ?
lenguh mw menaip ni . anyway, have a nice day guys! lot of luv.
thanks for reading !

kenangan satu persatu melompat-lompat, silih berganti mcm penguin ni kan ?

p/s :: TAHNIAH MESIA ! u rawwk !

Comments

  1. alala comeynya blog. SERIUS blog paling comey!

    manislah kalian. :)

    rindu

    ReplyDelete
  2. anithh ! thank u so much !

    kami pom rindu anithh , rinduu sgt .
    slu gak ckp psl anith :)

    rinduuuuuuu !

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…