Skip to main content

kita suka jd pemancing ~! Asal kain "Benang". Kain dihargai "Benang" diremeh.

sgt2 la teruja bila tgk tjuk post kaly ney .
suka jd PEMANCING ? motip ? xjelas kn ?

meh kita petik kta2 dari *ching*ching* Un.Pa'min kitew .

"KESIMPULAN yg dibersandarkan ANDAIAN umpama meneka jumlah ikan d dasar lautan ?"

perghh . meletup kan ayat dea ? jan tanya aku dr mn ak dpt ayat power dlm exam , HAHA .
tertera jawapan yew . Haha . hah! apa kunun kaitannya ngn pemancing ?
jum3x sayang2, intan2 payung, budak2 lagenda budak steady , jum dgr ..

"Pemancing" tidak "menghebahkan" ikan-ikan yang telah tertangkap olehnya. Tetapi, ikan sejengkal yang "terlepas" akan menjadi "tajuk" utama ceritanya, konon panjangnya sehasta."


kan?kan?
betul sgt3 kata2 speaker ney . ak stuju n really adore benda ayt ney .
act, kalaw kaw bijak sgt kw fhm lar pa mksd kata2 ney .
law xfhm , sila2 tnya .
Haha .
Btw, sejak2 akhir-akhr ni ak selalu lepak-tak-malu kat FB un.Pa'min ni sebab ayat2 dea
bt aku tergamam , terpegun, terkesima . Sehh .

pa org bilang, mmg TERBAEEKK lar :)
oke3 , meh aku kongsi ayat2 meletup yet bererti dr Pa'min malaysia kita ni .

"Selera" berbeza. "Kemahuan" sama sahaja.


"Jangan berjalan di hadapan saya, mungkin saya tak "ikut". Jangan berjalan di belakang, mungkin saya tidak "mengepalai".


Angan-angan untuk mencapai sesuatu, yang disertai dengan usaha gigih, lambat laun akan berbaloi. Angan-angan yang cuma disulami dengan pandai berkata-kata @ retorik (rhetoric) akan membuahkan kekecewaan pada diri. Seperti maksud kata-kata mutiara, "Sesuatu "kejadian" itu tidak "terjadi" kalau ianya tidak "dijadikan"".


Jangan "perigi" cetek, dengan "air" yang seadanya "dikotori" oleh mereka yang punya "bekalan" air yang secukupnya. Ini adalah kerana, perigi yang seadanya dan daif itu imungkin dapat menampung keperluan beribu orang yang "kehausan".


Politik nepotisme berkridibiliti ada lah jauh lebih baik daripada politik terbuka yang diragui.



enjoyy

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…