Skip to main content

aku happy bila cuti

helo helo helo  assalamualaikum semua ! jom layan celoteh saya hari ini. muhaha!

hari ni start cuti semester1 dari class pra-u sesi 2011. yahooo! bahagia xpayah cakap.
siapa yang tidak bahagia bila cuti menjelma? mmg dia maw makan silipar la ni kalau ckp xbahagia. =p hari ni , post ni xda unsur2 carutan. muhaaa. sbb mmg minggu ni xda nmpk mulutlongkang tu pun kan? jadi mmg xda carutan untuk siDIAgadissuci . aku bukan suka sgt carut2 org ni oke. ceh! bajet suci. =p

kisah aku minggu ni sangat simple and best. takstress sgt. muhaha. sbb minggu ni sgt santai. mmg xda studyy weyy! sbb student form1-pra-u , ada yg g sukan. n in my class-pra-u A cuma ada 12 orang . tu pun kalau cukup yang datang. belum kira yang ponteng. aku? mmg taklah ponteng sekolah. budak baik kan? choi! haha. ada sebab weyy kenapa aku xponteng. =p

aku habiskan 3days kat kelas yang lengang tu dgn baca novel, ceritaniememangwajibtiaphari. belajar tu ada sikit tp actualyy bukannya study sanad pun tapi lebih kepada tidur. hahaa! mmg best minggu best sangat. bermotip sungguh ayt aku ni. 

conclusionnya, aku suka cuti. tahun 2011 mmg membuatkan aku suka sgt bila cuti menjelma. aww ! ]

before aku tutp post, meh korang tgk pic ni, pd siapa yg blurr. act ni pic printsreen seseorg yang add my cuzzy > ika . and then bajet ckp english ngan dia. aku tgk b.i dia berterabur ja. trip ckp english pula. muhaha. lawak eh. paling taktahan. part ika maw bagi dia number mama ika. siot btul kazen aku ni. hahahahaha.

click tuk lebih besar yew


p/s :: taksabar maw jumpa tira, is, wan, farid :) miss them so much. 
p/s :: abang aku jahat ! dia suruh buang pic aku ng my besties yg aku frame tu. haha. shaitt!

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…