Skip to main content

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa mcm very down. b4 diz aq yakin aq boleh survive kat sini, yakin sgt. xtakut pun tggl jauh. but now? hmm you know what i mean right. dulu, masa SPM, aq xpuashati with my result untill aq down sgt2 smpi salahkan takdir but after 2days i manage to control myself n bangun semula. But sekarang aku rasa mcm errrrrrrrrrrr. tidak boleh. aq xboleh. i totally miss my mom my dad. aq xleh focus my class because i miss my parents so much ;( anyone lend me ur shoulder? 


dulu masa kat rumah nescafe ne sedap sgt aku rasa , smpi bercawan2 ba minum. skrg rasa mcm xsedap suda. mungkin sbb rindu my dad yg suka minum nescafe ne jugak kali? hmm ;(

okay fine. lets move to hari pendaftaran n minggu orientasi 

22 mei 2011

hari kedua berada di Labuan if im not mistaken. pagi2 tu smpt lg jalan2 ng parents bcs igt maw dftr 23mei.. sekali  tgk terdaftar 22mei jugak. ok ceritanya gini, pagi hingga ptg berjalan2 laa ne kunun di sekitar Labuan. pi smua tmpt yg BESTlasangat  di Labuan. pegi muzium marin (btul ka tu) , p tg.aru tmnkan my bro n my dad main jetsky. pastu pegi ntah mana lg tu. pegi UK lg.. n lps penat tu trus pegi balik hotel around 3 something laa. masa kat tangga hotel, terjumpa satu parents budak matriks gak. dia tanya ng bapa aku yg aku dah dftr ka bl0m. n my dad ckp bl0m. makcik tu pun MEKONG laa cerita klu dftr lmbt , dpt dorm tgkt atas2 laa. mcm sial jak. series. dah la time tu aq malas + penat . dia paksa mendaftar. so, my dad pun ckp better pegi nti dpt bilik atas2. susah lg. bcs i got ASMA. so nti susah. ohmay? so, rushing terus pegi ambik bju kurung n my dad speed to KML. u know what time daftar tu suda kena warn oleh sorg lect (maybe) sbb pki kasut yg ada garis putih. wooahh! ok. first. lps tu mndftr n dpt bilik ntah tp di bLOK B tingkat dua. jadi? gila? pnt2 aku rushing tp dpt tgkt dua jugak? tp atlast dpt gak bilik groundfloor sbb my dad bincang dgn penyelia. d blok A. dftr hari tu tp xtinggal di dorm pun hri tu. aq dtg keesokan harinya. tu pun ptg. hee~ pastu sesi mengemas bilik. mmg bilik mcm berhantu. penuh habuk. oh im soo touching. my parents yg tlong kemas even mama skit bru after operet. ;( i miss them rite now.



(post ni ditulis pd time aku homesick.dua hari lalu~ haha! skrg ni aq smbg balik type on 5/6/2011 10.36 pm)


23 Mei

Masuk hostel jam 5 lebih, n jam 6 kena ada kat surau tuk kuliah magrib. okay fine. mcm ikan sardin dlm surau tu , kira mcm masjid jg la sbb besar kan. wonder what? manada la suda org berduyun2 p masjid mcm minggu orientasi. ;( 

baa. sudalah ney. nti aq smbg cerita minggu orientasi k yg very the HELL tu. muhaha :DD ngantuk suda ney. layan dulu pic2 aq d dorm yg MAHA INDAH ni. haha.

kena add aku dulu k. haha :) add me :: Emysya Thk :)

thnx 4 reading. dont be hypocrites be original man! 


Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…