Skip to main content

matriks. here me come.

Assalamualaikum wbt peeps C:

haliuu. hye.. jam 11.45 am...h0h0..pergh..aq online since jam 7 am lg ok..hahha..smgt gila... after diz mybe akan jarang on9 laa..hehe ...okay, skrg tgh list-up apa2 yg maw d bawa d matriks .. xtau.. aku xpernah tggl ayam serama laa, mana tau maw bawa apa ..  maty lar ney..

btw, aq mmg akan pegi matriks. dan yg terbaru i know Ika kazen aku tu akan pegi kat Pahang tuk sambung study dlm kos Ekonomi & Perbankan Islam kat IKIP international college . Btw, ni kolej islam + b.arab, means mcm skola aku dulu, bljr maths in Arab. kan? haa. aww. kehilangan kawan okayy ;( tp xpala, dia smbg study gak kan, doakan jak terbaik tuk dia :) smga kita sama2 berjaya.

pasal matriks tu aku sbnrnya dah fikir masak2, aku maw ambil matriks . yeah! aku maw. And maw kongsi pesanan mummy kat aku , sbb dah 4hari kot aku tidur rumah mummy.


  • kurangkan main facebook
  • cipta sejarah,buktikan kau cemerlang
  • pointer mesti high
  • jgn sia2kan masa 1tahun disana  

tu antara nasihat mummy. hurm. nasihat pertama tu mungkin yg paling susah tapi i try kot. sbb facebook mmg bawak padah . trust me. dah ada experience okay. haha . insyaAllah akan kembali Emi Syakilah yg dulu, akan. akan. walaupun susah tapi aku akan cuba cuba cuba dan cuba . Aku akan bawak semgat Bapa, Mama, Mummy & Fam aku yg lain. Aku maw berjanji.. Harap2 ni bukan janji kosong.. Amin :') 

P/S :: aku dulu pernah tertanyatanya, kenapa kan, aku usaha lebih, tapi aq mesti terlepas sesuatu yg berharga disaat genting. kenapa? bertahun2 aku tertanya, aq kadang2 mcm xleh terima hakikat. tapi, Alhamdulillah kegagalan yg aku telah lalui, pahit manis mengajar aku tuk lebih tabah & sedia menghadapi kehidupan yg penuh pncaroba. n at last aku rasa Allah mmg dah atur smua ney,just kita perluk sumbangkan ketabahan kita :') smga aku bisa!

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…