Skip to main content

miss.last minute

alkisahnya begini..

miss.last minute ne suka sangad2 bt keja last minute, dah nama last minute kan. so, pada suatu hari , dea sibuk sgt nak bt something smpai melambat2 kan bukak spek matanya .
tiba suatu saat, spek nya jatuh ! dan..
parghh ! patah !

moral of the story ::
jgn lmbt2 kan keja k, tgk cam aku ne, lmbt2 bukak spek dah patah . baru mawu nyesal. xguna suda beb ! xguna !

pesanan khidmat awan
- - - - - - - - - - - -- - - - - -- - - - - - - - -

assalamualaikum bloggie ! :) miss u .. cehh ~ maka, baru last few days update belog. hikhik. oke, fes op all, tutup telinga pd yg xsuka, and angkat banner pd yg suka pd stetmen saya! post ne berbaur ketidakpuashatian . terima kasih .

oke. sblum bukak cita xpuas hati. igt x hari khamis lalu, saya x p skolah ? tak igt ? alaa kan sy ada cita kat entry sblum ne . xpe2, refrsh blk , tekan sini
so, dgn murah hati serta suciny ak, ak rancang opkoz nak dtg sklh esoknya kn . murninya aku .
lagipom ptg tu as ada sms nak pnjm charger . so ? mesti kena dtg la kan ? djadikan cerita, sudah la alarm berbunyik menandakan aku perlu bgun ke sekolah , alaahaaii. mata2 pening2 lalat. arghh~ malasnya nak pegik skolah. xpala, alang2 . hahaha :)

sbb rncngn bodoh saya itu, spek saya pth. bagus kn? niat buruk akhirnya membawa padah ~ ceh , peribahasa baru tu oke. xpa2 , beli baru . ceh.
kalau gtau parents sure kena babab pakai penyapu!

oke, next, pada malamnya pula ak n nenet ber-FB-ing la kan .
terus nenet cerita ada spotcek kt skolah . utk putra rambot , utk putri tudung. nenet n meme kena sound suda sbb tudung pendek, aku pla..syukur tak datang sebab sure2 ak pom kena sound sbb tudung pendek. bukat takat pendek, lencana n tanda nama pom xda . argh ~ hilang lencana n tanda nama oke? bukan sngja xnak pakai ! =p

lps tu, kpd pngws yg jmpa org xpakai benda2 kat ats tu, akan d tulis nama n d hntr ke cikgu! ek el le ! kena berubah la lps ni, tnsyen ! oke. pastu, pelajar putri xleh pakai skaf hitam
kena pakai skaf PUTIH ! O.M.G ( oh menarik gila )
bak kata eyra , " mcm budak2 pula pki skaf putih "
wahahahah ! stuju ! stuju !
kami suda pra-u oke ? 18tahun sua ! wakaka.
asal sebut 18tahun jep smua pra-u bannga , xda hlngn suda ! cehh~ so, jgn jelez, 18 tahun suda kami ne ! yeaaayy ! wah!
so, conclusion , aku rasa takselamat berada di sekolah .
stetmen xblebla .

sya bantah benda2 y buat saya takselamat ! hakhak :)

P/S :: hey, kamu ! kamu ! kami ( sya, meme, anis, jah, mila ) ada
adik angkatlasangat baru! wahaa
nama dea tuuutt ! manyak cerita ne budak ! best <3>

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…