Skip to main content

berat hati berat perasaan

ASSALAMUALAIKUM.

hurm. malam sudah tiba. baru abis tuition, truz ngadap laptop teringin nak catat something. tadi blajar chapter 3 - electromagnetism. blajar mcm nak electromagnt dlm RING BELL, RELAY , n CIRCUIT BREAKER. well, its fun n fine. wlupun bikin confuse tp adorable la org bilang. i should give credit to my sir .

next, aku lebih suka crita pasal beban. maw kata beban nda juga. ia lebih pada tanggungjawab, though. hurm. susah maw ckp. aku rasa aku menggalas satu harapan ramai tuk CEMERLANG for diz SPM due to 1peristiwa yg menimpa yg takyah aku ckp kat cne la kan. hurm. berat sgt. aku x sanggup hancuss kan perasaan smua org yg aku syg, kalo ak x struggle dlm prjalann aku kali ini. tpi, aku pun insan biasa, tau penat, tau maw main . tpi bila ak bt smua tuh, hati selalu berkata, "mi, pi blajar, igt DORG yg bg harpn ma ko ". haishh. susah tul taw. nda taw maw hndle ni benda mcm mana.

ok, aku maw crita psl 1crita ni , crita cigu.zack. dya jumpa bapak aku hari tuh. then, bapak aku ckp ng dya mcm2. i mean, mcm aku hrpn dya, mcm2 la, spm aku mesti cemerlang bukan besak2 jak. SO cigu zack bawak crita ni pi class. apa lg.

1: malu la bha. kena kc dgr kawan2. nasib kwan2 tyme tuh byk bt dek ja. haha. 2:: sedih. takut benda tuh x jadi keyataan.

kadang2 aku bingung, mcm na ni . mcm na tu. aku ambik 11 subjek. 4 subjek yg perlu studi smart giler > fizik <> chemistry BATING< . dlm pada 2, xleh kc lupa sejarah. PSI, PQS n so on. maw atur masa pun aku pening. so, aku start pelan2. walaupun !! bertburan bha jadual. hahaha :) so for, chem OK la jg. fizik : getting better, but chapter LIGHT N WAVES do make me confuse. BIO :: so far so gud but have to remember lots of things . sigh. ADDMATH : my first target ! to get A . hurm. sedang berusaha la.

n yg lain, dah mula sudah cket2. wish me luck je la. aku pun mcm as, takut hadapi smua ni. TPI aku igt jak pesan USTAZA. HAFIZAN ( ijan my cuzzy ) , kita blajar bukan tuk exam, blajar tuk idup. ikhlas tuntut ilmu.

kekadang jatuh juga air mata emas ni. emas kew ? emas la. haha. jatuh sebab namaw ada hati yg sakit bulan 3 tahun depan. harap apa yg aku usaha ni, apa yang aku doa ni termakbul;. haish. tngah menaip ni pun, hormon adrenalin aku mcm bertindak suda . haha. tersentuh prasaan. hee. besar sungguh tanggungjwb. lain lg kos byr aku tuition. bukan 1 pusat tuition jak aku ikut , sampai private tuition pun di ikut sua ni. buku2 lagi. hurm.

kadang2 ak rasa kita ni patut stop complaining about this or that.
so, before i start komplen2 lagi. aku stop la dulu. hurm. :)
ok la for diz entri , salam !

^^^sibuk design majalah n header blog SAF ^^^

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…