Skip to main content

manusia dajjal ?!

♥♥ assalamualaikum w.b.t ♥♥
haliuu. bloggerS, readers, SAF n my pwenZ. gaa.
perhh. kamu x rasa kew tjuk entri kali ne ganaz semacam ? hahha =) btw. its true la.
there's no doubt if i say, wujudnya manusia DAJJAL dlm dunia ne. even sbela kita maybe ada gak. jgn jak manusia DAJJAL tu kita sudah !
hee )) btw, napa tjuk entri 2 mcm 2, susah maw kc jelas la. ak tetiba jak maw 2lis g2. haha.
mang x koleret lgsg dgn apa yg ak mw sturi . haha.
sedih ♥ kosong ♥ mencari ♥ gagal
??
e2 ak rasa skrg. mcm down, mcm x down jugak. i cant descrbe by words. kdg2 x paam ngn diri sendiri.
x faham ::::
♥ mcm cbuk tpi sbnrnya ak nda cibuk. aku cibuk bt keja remeh temeh. lps 2 penat. haishh.♥

♥ suka bt keja last minit. knp bh ni mie ? adeh. byk kali sua di timpah musiba akibat keja last minit ney.♥

♥ kawan2 yg mcm series giler udah sm kehidupan ni.♥
cuba bg paam ::::

♥ apa nda rasa cibuk. balik dr skul truz ngadap lappy. buka FB, bukan chatting tpi main game. petville. lps main tertido. lps tu tuition. schedule fit giler. badan penat semcam tiap2 hari. mataku merayu jew nak tutup kalau kat skowla 2. nasib still bletahan. ♥

♥ i've not spirit kalau prepare awal2. series beb. bukan tipu punya . haha )) pernah gak try to siapkn kerja awal, tpi mmg akn terlambat jg 2. xpaam. x tahu mcmna nak bgkt kan smgt ! ♥

♥ penat. letih. kecewa. menyesal knpa? sebab bukan smua kwan kita 2 KAWAN. yg kita anggp KAWAN e2 la act DURI a.k.a RACUN. betul2 xcaya apa yg ak dgr. hyper-hipokrit betul la. mcm **** . ak xble trima sbb kita smua kwn, napa msti jd racun. msti timbak blkg? knp?satu lg penat > kawan kita nangis hari2. matai )) im still lost in dis heap of tears. yes ! tears. mcm byk tul problem. for me, as our age still young, enjoy ourself! x perlu series sgt hadapinya kecuali la ibadah dan plajaran. dat one mmg la kena amik series. but i meant dlm certain2 kes. dah jd mcm filem industan pun ada. umur baru belasan taun, tpi prob tahap puluhn tahun. bukan maw menyindir ka apa, tp jgn la stress kan dri kamu ngn prob yg x perlu sgt d fikirkan. hadapi jak ngn senyman smua. > ak x paam apa aku ckp ne . hahha < ♥
haish. mata sudah berair. maw titoe. isuk ada presentation lg. wish me luck !!
bubye !!!

Comments

  1. waalaikumsalams (plural :P)

    Haha. Manusia dajjal? More to jajal, i think. Ganaz gilak tu menyumpah org jadi dajjal. Haha.

    Still, i agree with some of your points, tho. Terutama ttg berkawan. It hurts alot, bila kejujuran kita mcm dipermain2kan.

    Like, kita ikhlas bkawan dgn dia. And dia senang2 tipu kita, gunakan kita, ngumpat. Somehow, tu macam tikam blakg la jugak.

    Aduhai~

    Kau pun mau spm suda, do ur best lorr. Ni kau xsemangat mesti sebab xda goal. Find it.

    ReplyDelete
  2. hahah.
    dun worry.
    lately ni,i've gain my spirit back .

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…