Skip to main content

traffic jam

aslmkm smua )) how's ur day ? hopefully smua orite kan. btw, aku nak story cket psl pic katk yg xmampun ak upload in masa t'dkat ni sbb masalah cket. mang sedih tpi buat x taw jew. hrmm. first of all, al-fatihah buat arwah Din Beramboi yg kembali kerahmatullah pagi td, jam 12.30. even aku x follow sgt dya, tpi i trust that he got cheering every malaysians morning kat ERA. pasti. kawan2 FB n SAF pun byk ckp mcm 2. doakan jak la, okey.

next, bebudak asrama dah plg k rumah masing2 sbb cuti ihtifal~ well, my FB burst into traffic jam for a while. hhaha. but its fun actually. haha. welcome home my sweet little dear tyra, as, eyzat, cebe', tiqa, ruw n who else? ak list org yg ak ingat sebb these people sgt frequent on9 FB wahaha. seriously, they cheer my life's with jokes. haha. esp, kalo nak kenakn c raggae boyz, wan. hahaha. angkat kaki sape stuju?? hahah. smpi one day 2, c wan ngadu ngan aku > "budush ko mie. aku jak yg kena "..hahhahah. next, kenakn guyang inul c eyzat, tyme ihtifal. hahahha. lawak eh. best dapat kawan ngn budak2 toh puan act. betul! aku betul2 syukur, sbb, based on budak tuition n budak skul lain yg ak kenal, majoriti of them, aku xmasuk n mcm aku rasa sempit dan *** bila ngn durg excpt cuzzy ak la. hahahaha. sorry to say, but thats the truth.

mari2 ita bungkar crita ihtifal >>

dr rumah pening2 maw bangun dr tidow, mcm malas maw dtg tapi..ihtifal bh ni. adehh. aku gagahkan dri bangun. amik baju, iron dulu sbb smalm xsempat. pening. iron sambil teriak panggil abg ak yg sambung tido lps solat subuh. teriak punya teriak, nda pandai bangun. kurg hasam betul. bagi tinggal jak la dya, dya pun mang namaw pigi. hahaha. sampai kat D.saadah almost pukul 8 sudah. but , who cares? i knew, garnier take care. hahaha. dtg tinggal duduk jak. wakak. tpi sempat terkena ngn madam.wanie. haha. madam said : " emy! duduk sana ", dengan bodohnya, aku tgk la. rupa2nya dya suruh duduk ats pentas. aduuhh. ahahaha. kuyak n malu kita. lol. trus c sweet little gurl TYRA pggl aku, duduk sbela dya. ahha. orytee. hhaha. aku igtkn nak duduk sbelah ZED . wakaka. next, duduk punya duduk, c GOJES AS dtg duk sbelah aku ngn tyra, crita punya crita, tetiba gatal tgan maw capture pic. idea c as la ni. hehe. tpi hancus bha, c tyra bg iingat nanti kena rampas henpon. aku dengan bengongnya ckp, "OH YA?". budush tul ak ni, lambat~ haha.

tiba-tiba!!!!! *jeng* ummi limpas joe !! haha. aduhh. sakit mataku. silau2. haha. tapi memang vogue abis umi. lawa ehh. tapi, for me, the winners is cikgu.dj. awesome! so ayu, beauty..what else? hahah. next, yg nmpk sweet gak ialah ustaza jaimah, suka tgk dya hari 2 senyum jak, cantik g2. hahaha. cikgu roslina pun cumil. eh! LUPA. cigu. wanie pun lawa bh. cumil. baru aku taw, cigu wanie ni lawak eh. haha. selalu dgr dya ckp BI jak di klaz. rupa2nya lawak~ haha..
bah, sudh la tuh. move on lagi. ucapan dr bapak c nasibh..aku salute lar, pindik, ringkas n soo poetic!! wah! betul..haha. aku suka~ nda lama pls tuh, nasyid kali~ i think so. Ulla nyanyi itro okay tapi tengah2 mcm kureng cket~ haha. overall, best apa.. )) gud job la~

ada jugak dikir barat, wah. i thought this was the best part of our iftifal. mantaapp g2. as i said, guyang inul c eyzat adalah punch line yg kuat d sana. wakaka. no lar~ joking jax aa zat! haha. best la, c yusran punya pergerakan yg ala2 sharp gitue. wkaak. tak kurgnya yg mcm sudah penat plus c mohd nyanyi ala2 mohd khan g2. hahaha. best. sngt enjoy la,.walaupun ak tgk parents yg dtg mcm blurr jak tgk benda 2..tpi yg pntg kmi paam. hahahah.

lagi cerita, tyme naik pentas. gilak! mcm maw runtuh segala urat saraf aku. tangan berpeluh, jantung berdegup kencang. barroreceptor aku mcm nda berfungsi hntr impulse ke medula ke parasympathic nerve ak. wah.. panjang g2. haha. jantung terus brdegup kencang. c TYRA lg la, adehh. "mie, nervous aku. first time ni gini", aduhh. makin la aku takut. maka bukan maw pigi peranng pun kami, naik pentas jak pun. hahahah. tyme naik pentas tuh, gaaaaaa, jalan punya main ayu (ayu kew?? ) hahhaa. takut punya psl. hahaaaa. senyum jak. pastu trus bergegas( gilak, skema ayat aku! hahah) pigi barisan balik, untuk trima sijil SMU pula, ustaza sempt tya sepa yg amik kn anith punya hadiah. aku ckp jak NIA. huarghh. jalan lg. pigi amik tempat. daaa., lps ashraf aku lg, aduhh. naik lg. budush tul . jantung mcm runtuh. yg spoil nya bila naik cikgu AB tgk aku lain mcm, haha. trus KPP tuh bilg, " aik, ko lg? ", aku senyum jax kunun. jantung maw runtuh sudah ni~ haha. cikgu AB nyampuk , "best student aku bh ni dulu". wahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! trus hilang nervous aku, kena puji oleh cikgu AB. sejak bila aku jd BEST student dya nie? hahhaha. bagus2. haha

lastly, berpicture2 la kami ngn cikgu DJ smua~ senyum sana, senyum cne. hahahah. lps 2, b4 pulng , layan KFC dulu. wahaha. puunyaa kenyang jooo. dpt free jam lg ! alarm clock dr KFC. ok la 2. but seriously, aku mc nda taw mcm maw psng ni betri kat alarm clock ni. blurr. hahaha.
okay la~ ney jak la coret2 aku buat kali ni. lenguh suda jari menaip ni. hiihii. for those who got red this, thank you so much dear. bye ~
p/s : mlm ni HIP TV. gaaaa !!

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…