Skip to main content

holiday !



assalamualaikum :) its been a while since i didn't post here! asal feeling like wanna write some entry mesti end up jadi draft ja . heee. soooo guys its finaaaallllyyy . oh yeah, red my previous post .. it was before the semester II start. And now, sem two was done, done. Lets thanked Allah for giving me new strength to walk this journey again and again.

okay well. sekarang dah masuk cuti sem. everybody was like yeayyy its holiday !! but then kesian juga kawan2 yang belom habis exam, haha. suffer a lot okay ! orang dok heret luggage, dorang tgh study tuk exam yg final week tu. sadis bunyi! aku yang balik agak lambat, agak lewat la sikit hehe pun rasa hilang mood study sbb ramai dah balik time tu. tapi aku buat relek jak sampai satu saat aku cakap dgn diri sendiri.. sikit lagi skit lagi.. jangan jatuh lagi!


nak di jadikan cerita tuk sem dua ni, aku concludekan tidaklah seteruk sem satu T_T sem dua ni aku rasa aku banyak bagi peluang tuk diri sendiri utk suka dgn UMP ni. and you know what? UMP ni nda la teruk mana . hahahaah. jahat tak ayat *sengih* . banyak benda berlaku sepanjang sem dua ni. and sem ni banyak spend time dengan member borneo, tu paling precious tu! :) hee.

antara kenangan terindah sem ni : 

1) Festival Bayu Kenyalang 


best event ever. we did it. first time @UMP. festival bayu kenyalang , jumpa saudara2 borneo sini. semuanyyaaa indah. sumpah, rindu semua!

2) Program Sekolah Angkat 





adik-adik all together with smua faciii. kita dah create memory indah kan? sangat indah. sumpah rindu semua dengan kamu. terasa macam keluarga suda . next time kita lepak sama2 lagi okai?

3) menganyam daun . hurm .

seumur hidup. ni first time okay. ahahahaha. ketupat pun aku tak pernah anyam. lol. for the sake of FBK kami buat :) tapi best tapi tapi tapi penat . hahahahaha .

actualllyyy ada banyak lg, tapi biar tu jalah aku cerita . hehe. and actually the most yang aku rasa grateful sgt bila dikurniakn kawan2 yang baik supportive dan penyayang. Duiinaa, gali gila! haha. kita cerita yang happy seja la k? hee. overall, aku nak say thanks for those yang menceriakn hidup aku sepanjang sem dua :) kamurang ohsem semua. dari roomate ke besties ke classmates ke coursemate ke gilaksmate ke kawan2 baru smua. rindu kamu!










thanks for everything smua. jujur rindu semuaaaaaa! rindu semua. do recognize yourself, jgn cakap saya nda appreciate pulak nanti kan? *gelak* terutamanya untuk geng mulau dgn geng monsters university aku. aku rindu kamu opkoz. mansau2 kita yang ada KK okai?

bah, panjang suda ni. aku angkat kaki lah dulu. smbil lap airmata sebab rindu *percayalah* 

hahahahahha .

yang jauh tapi dekat di hati *chuckle*
emysya 
(aku hanya sebiji emi)

Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

My belated new year resolution

Asssalamualaikum 😊😊

It's been a long long long while since my last post, right! Haha. Hello everyone for those who reading  or maybe hi to me since im very sure i will read this post again. Hihi. Seriously, i do miss this blog, being a blogger, blogwalking where i used to do when im in high sch. , my bloggers friends. Ahh i miss everything. How the time fly soooo fast and yet we didnt realize it. 😕 The purpose of writing this post is same with my 'old' mission which i want to keep all my memories so that i can read it back again. Haha. Its fun to read it back tho 😁😁 
Currently im in my hometown KK, Sabah since it's a semester break. I just finished my fifth semester at University Malaysia Pahang 😊 which means i will be in my sixth sem for next sem. Three sem to go, i just doesnt realize it. It feels like yesterday I feel soo damn sad to leave my hometown and now it just three sem to go.  I wish my journey at UMP will be smooth, the fyp will success and i can fini…