Skip to main content

hari yg memenatkan



huarhhh *ngantok!

aslmkm smua *____________*
oke. saya mmg mengantuk giler time type entry ne .

kenapa ?
aku nak citer la ney !



pepagi buta dah bangun. cehwahh.p pepagi buta kew ? HAHA.
oke, bila matahari dah separa tegak aq bangun la kan.
pastu ada niat suci nak kemas bilik aq yg dh mcm kena Tsunami TU! =p
sambil2 kemas. tetiba dpt phone call dr my dad.
kata nk bawa jumpa doctor.

sakit apa ?
shh. xleh ctau ! HAHA.

PASTU my dad suh me drive ?
omg . biak betul *pura2 tekejut* HAHA.
oke. dah lar drive. baru nak kuar pagar dh mcm2 masalah muncul.
ada plak atuk aq dtg dia sikit lagi kod nk lggr keta aq tu time aq undur.
nasib x kena. dah jalan lg..
mcm2 aq hadapi, sampai nerves.
mood HILANG. haha. bukan sbb drive tp sbb my dad mmg pantang law org xcekap memandu.
HAHA =p both of us mmg xda mood hri tu.


part paling menerves kan aku time part parking kat tmpt sempit
aishh. migrain.
nasib leh buat smua.
tahniah mieyy ! HAHA =p thank u

oh yeahh . i just bought new frame tuk my glasses
patah hokey yg lama tu.

n then bila smpi ruma, dpt phonecall dr sista Boon.
katew nak bawak mcd n k-box !
so, mmg penat !
skg baru balik dr K-BOX ngan
sis boon, sis noon , sis mann,
abang aku yg sengal tho and my cuzzy a.k.a bro - afdhal :)

xyah tanya sal pic. becoz aq mmg takamik sekerat pom pic.
yg pntg k-box. wakaka.

oke . before aku tamatkan coretan belog ney.
ada org tanya kenapa korunx suka berbelog ne ? igt ada nak baca ke ?
lain lar kalu kamu artis.
kpd sesiapa yg ada typical pemikirn mcm 2.
ADA AKU KESAH?

belog ni dah mcm diari kami (bloggers)
so. kau yg bukan bloggers sila pegi m_mpus!
tima kaci!

p/s :: hairan napa hari ni xdew mood!


Comments

Popular posts from this blog

kisah bilik AG.10

assalamualaikum n haliuu :D

hye hye heyyo heyyo! okay whatsup kwn2 ni ari? ok jg ka? hopefully, suma sihat and comel2 belaka. amboik! hehe. okayy, tnpa membuang masa yg byk, hri ni sa maw cer psl bilik! BILIK? knpa dgn bilik? hehe. sa maw cerita kisah bilik yg pernah sy diami di kolej matrikulasi labuan *KML* :D

dipendekkan cerita, bilik original saya ialah AG.10. apa e2 AG.10 ? hehe. actually .

A : Karisma A = BLOK A
G : Ground Floor
10 = Number bilik

dan pada akhir sem dua sya berpindah randah ke bilik 1.21 = blok A tingkt satu bilik 21 . yiii . bilik bestfriend saya iaitu Najie

kita mulakan dgn kisah ag.10.. sesungguhnya! ag.10 mencoret seribu satu kenangan kpd saya. tula bilik pertama saya kongsi dgn kwn2. karisma A tu dorm pertama sy. before this saya tdk prnh tggl asrama :) dlm bilik tu menyaksikan penat lelah, tangis, tawa, gembira, dendam, marah, sayang and mcm2 gik.

ada satu perkara kebetulan yg very amazing bg sy, sbb roomate saya kebetulan smua dr TAWAU. saya sorang jak dar…

kehidupan d KML ;')

Assalamualaikum wbt n salam satu kesedihan *for those who in sedih mood*

first of all before i start. let me cry. i wanna cry cry cry . homesick. gilaa. i miss my mom, my dad . i can't even stop think bout it even skrg ni dah msuk second week aq kat KML. its suppose to be KM-HELL. series. ok. aq xkisah if aq kena suruh bt kerja2 sendiri like cuci baju n so on. but aku xleh jauh dr parents aku. series. dulu b4 masuk KML aku rasa mcm 'oh yeah. aku boleh tggl jauh dr dorg..skjp jak tu homesick'..n rasa mcm xsabar maw cau dr ruma. but now, HELL NO! aku maw balik ruma, aq maw tgk mama aq hari2. aku nda thn wo sini. there's no happiness. yg ada PENING TEKANAN. you know what, aq blajar something kat sini that aq baru nmpk rasa SAYANG aku ngan parents aq yg sgt2 KUAT. b4 diz maybe aq mcm budak nakal kat rumah, slu lwn ckp mama. but now.. i want my mom, my dad besides me. *crying* ya Allah, kuatkan hati hambumu ini. Kadang2 aku rasa xble tahan wo..this is the first time aq rasa …

info mengenai chemical engineering

SALAM (: halo halo halo! hye eberiwan!
huargghh. ngantuk ar skg ne. tp takpa laa! okay hari ni maw kongsi cket pasal chemical engineering. mungkin ada yang masih kabur2, takfaham sgt what is chemical engineering/kejuruteraan kimia ni. esp for those yg lepasan spm tu. jom baca (:


Apakah dia bidang kejuruteraan kimia?

Kejuruteraan kimia adalah satu cabang profession kejuruteraan yang meliputi segala aktiviti sertaproses untuk menghasilkan bahan yang berguna dari bahan mentah, atau untuk menambah nilai sesuatu bahan.


Adakah jurutera kimia diperlukan di Malaysia?

Negara memerlukan seramai 29,000 jurutera kimia pada tahun 2010, menurut Datuk Rahmah Abu Kasim, Penasihat National Economic Action council (NEAC). Sehingga tahun 2000, jurutera kimia yang berkerja di Malaysia hanya berjumlah 2900 orang (The STAR, April 9, 2003). Di Malaysia, sebanyak 10 buah universiti menawarkan program kejuruteraan kimia (5 daripadanya berusia kurang dari 5 tahun, oleh itu belum menghasilkan graduan). Sehingga t…